Adana'da muz üretimi, devlet teşvikleriyle 7 bin 500 dekara çıktıAdana'da tropikal meyve yetiştiriciliği kapsamında verilen devlet destekli teşviklerle birlikte muz üretim alanı, son 8 yılda 100 kat artarak 7 bin 500 dekar alana ulaştı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ahencan Tayakısı, "Burada dekar başına rekolte yaklaşık 5 ile 8 ton arasında değişebiliyor. Bakım koşullarına göre farklılık gösteriyor ancak üreticiler genelde iyi baktığı için açık alandaki muz üretimine göre verimler daha yüksek" dedi.
Adana'da muz üretimi, devlet teşvikleriyle 7 bin 500 dekara çıktıAdana'da tropikal meyve yetiştiriciliği kapsamında verilen devlet destekli teşviklerle birlikte muz üretim alanı, son 8 yılda 100 kat artarak 7 bin 500 dekar alana ulaştı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ahencan Tayakısı, "Burada dekar başına rekolte yaklaşık 5 ile 8 ton arasında değişebiliyor. Bakım koşullarına göre farklılık gösteriyor ancak üreticiler genelde iyi baktığı için açık alandaki muz üretimine göre verimler daha yüksek" dedi.