Son dakika aile ve sosyal güvenlik bakanlığı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan aile ve sosyal güvenlik bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan aile ve sosyal güvenlik bakanlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 691 aile ve sosyal guvenlik bakanligi haberi bulunmuştur.
Bakan Göktaş: Türkiye Yüzyılı vizyonu ile çalışmaya devam edeceğizAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "21 yıldır hayata geçirdiğimiz ve çıtasını yükselttiğimiz hizmetleri daha da ileri taşımak, milletimizin kazanımlarını daha da artırmak için Türkiye Yüzyılı vizyonu ve motivasyonu ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Bakan Yanık: Bütün babalardan bizimle iş birliği yapmalarını bekliyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bakanlık olarak bütün babalardan ailelerimizin güçlenmesi, huzuru ve mutluluğu için bizimle iş birliği yapmalarını ve evlerini daha çok şenlendirmelerini bekliyoruz" dedi.
Bakan Yanık: Okul ihtiyaçları için 239 milyon TL ödeme yaptıkAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ihtiyaç sahibi ailelere nisan ayında toplam 239 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldığını bildirdi.
Özel İtalyan Lisesi'nde 123 gün süren grev sona erdi; öğretmenler sınıflarına döndüÖzel İtalyan Lisesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık üzerine okulda çalışan Türk öğretmenlerin 123 gündür sürdürdüğü grev, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından sona erdi. Lisenin önünde basın açıklaması gerçekleştiren TEZ-KOOP İş Sendikası İstanbul 5 No'lu şube başkanı Selahattin Karakurt, "Varılan uzlaşmayla, hem okuldaki ayrımcılığa son veren hem de mali haklarımızı güvenceye alan emsal niteliğinde bir anlaşmaya vardık. Artık Türk öğretmenleri bu okulda uluslararası standartlarda çalışma koşullarına ve hakkaniyetli bir ek ders sistemine kavuşmuştur" dedi.
Bakan Ersoy: Kimlik kartlarını müze karta dönüştürerek doğrudan geçiş özelliği kazandırıyoruzKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Turizm Bakanlığı ile Türk Telekom arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza töreninde konuştu. Bakan Ersoy "Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını müze karta dönüştürerek doğrudan geçiş özelliği kazandırıyoruz. Sistem şöyle işleyecek. E-Devlet ve mobil uygulama üzerinden kimlik tanımlama yapılacak ve vatandaşlarımız müze kart ücretini ödedikten sonra direkt sıra beklemeden kimliğini okutarak geçecek. Bu uygulama vatandaşlarımızın kültürel mekanlarımıza erişimini son derece kolaylaştıracak" diye konuştu.
CİMER, pek çok sorunun çözümüne aracılık ettiCumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) huzurevine yerleşmek isteyen yaşlı kadından, zorla evlendirilmek istenen yaşı küçük kıza, sahte şeyhten zor durumdaki aileye yardıma kadar pek çok sorununun çözümüne aracılık ettiği belirtildi.
Narin Güran cinayetinde savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusuDiyarbakır’da Narin Güran cinayetine ilişkin davada, Nevzat Bahtiyar’a ‘Nitelikli kasten öldürmeye yardım’ suçundan verilen 17 yıl hapis cezasına karşı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yargıtay’a temyiz başvurusu yapıldı. Başvuruda, Bahtiyar’ın ‘iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan müşterek fail olarak cezalandırılması gerektiği belirtildi.
MEB'den ortaokulda mesleki eğilim belirleme testiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukların mesleki yönelimleriyle ilgili TÜBİTAK'la ortak ‘Mesleki Eğilim Belirleme Bataryası’ projesini başlattıklarını söyledi. Tekin, "Ortaokullardaki çocuklarımızın mesleki eğilimleriyle ilgili testleri yapıyoruz. Çocuklarımızın mesleki eğilimlerini görelim, rehberlik edelim istiyoruz. Veliler ortaöğretim tercihlerini buna göre yapsınlar" dedi.
Bina görevlisinin eşini öldüren sanığa müebbet hapis istemiKayseri’de boşanma aşamasındaki eşini öldürmek için oturduğu eve giden ve binada karşılaştığı apartman görevlisinin eşi Melek Gül’ü (36) öldüren emekli başçavuş İlhan Şahan’ın müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Sanık savunmasında, “Olay sırasında ‘yapma ağabey’ dediğini hatırlıyorum. Kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum. Şalterleri kamerada gözükmesin diyerek zaman kazanmak amacıyla indirdim. Jandarmaya gidip birini yaraladığımı söyledim. Böyle olduğu için çok üzgünüm.” Dedi
Kızını 12 kurşunla öldüren sanıktan şikayetçi olmadıDiyarbakır’da dini nikahla birlikte yaşadığı İlayda Alkaş’ı (22) tabancayla 12 kurşunla vurarak öldüren Cemal Alpaslan’ın (30) ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada genç kadının annesi sanıktan şikayetçi olurken, babası ise olmadı. Duruşma, savunma ve tanık dinlenmeleri için 21 Eylül’e ertelendi
Doğum sonrası dönemde kadınların yüzde 56'sı işten ayrılıyorÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) iş birliğinde gerçekleştirilen analiz çalışması, kadınların doğumdan sonraki 1 ay içinde yüzde 3,7’si, 6’ncı ay içinde yüzde 39,9’u, 12’nci ay itibarıyla da yüzde 56,5’inin işten ayrıldığını ortaya koydu.
Narin cinayetinde Nevzat Bahtiyar’ın 17 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandıDiyarbakır’da Narin Güran cinayetinde, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan Nevzat Bahtiyar’ın ‘Nitelikli olarak çocuğu kasten öldürmeye yardım’ suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda, yargılama sürecinde toplanan delillerin hukuka uygun olduğu, sanığın eyleminin sabit görüldüğü ve verilen cezanın yerinde olduğu belirtildi.
Bakan Çiftçi: 2026'da 17 bin 188 uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdikİçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "1 Ocak-25 Nisan 2026 tarihleri arasında uyuşturucu imal ve ticaretine yönelik 17 bin 188 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 16,8 ton uyuşturucu madde, 51,2 milyon adet uyuşturucu hap ve 49 bin kök kenevir-skunk ele geçirildi" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz gelecek 3 yılda 3 milyon gencimizi istihdama kazandırmaktır'OECD 2026 Beceriler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Göreve geldiğimizde yüzde 27,9 olan, kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 34,7’ye çıkardık. Aynı şekilde gençlerimizin eğitimi ve istihdamı için de tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Hedefimiz gelecek 3 yılda 3 milyon gencimizi istihdama kazandırmaktır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun merkezinde nitelikli insan kaynağı, güçlü aile yapısı, üretken ekonomi ve kapsayıcı sosyal kalkınma vardır. Dolayısıyla zirvede yapılacak değerlendirmelerin yalnızca sorunların tespitiyle sınırlı kalmamasını aynı zamanda cesur, uygulanabilir ve insanı merkeze alan çözümler geliştirilmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldiİçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiftçi soruları da yanıtladı. Bakan Çiftçi "Hâlihazırda yılda iki kez şubat-eylül aylarında yapılan 'okul güvenliği' toplantıları artık valilerimizin ve kaymakamlarımızın koordinasyonunda her ayın ilk haftası düzenli şekilde yapılacaktır. Her okulda 'güvenlik kurulu' oluşturulacaktır. Okul müdürü, rehber öğretmeni, okul koordinasyon kolluk görevlisi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal hizmetler uzmanının olacağı bir kurul oluşturulacaktır" dedi. Çiftçi Gülistan Doku dosyasına ilişkin "Dosyanın kilit isimlerinden Umut Altaş'ın Meksika üzerinden ABD'ye kaçak giriş yaptığını tespit ettik ve hakkında derhâl kırmızı bülten çıkardık" dedi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına Cihad Demirli atandıResmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı.
Bakan Çiftçi: Bağımlılıkla mücadeleyi çok boyutlu yaklaşımla ele alıyoruzİçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “İçişleri Bakanlığı olarak bağımlılıkla mücadeleyi çok boyutlu bir yaklaşımla ele alıyoruz. Bir yandan güvenlik güçlerimizle uyuşturucu üretimi, ticareti ve dağıtımına karşı kesintisiz operasyonlar yürütürken zehir tacirlerine de göz açtırmıyoruz. Diğer yandan özellikle gençlerimizi hedef alan risklere karşı önleyici çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Dijital dünyada artan tehditlere karşı siber devriyelerimizle çocuklarımızı ve gençlerimizi korumaya yönelik çalışmalarımızı da her geçen gün daha da güçlendiriyoruz” dedi.
Aile Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.