Son dakika Antalya Diplomasi Forumu haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Antalya Diplomasi Forumu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Antalya Diplomasi Forumu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 194 antalya diplomasi forumu haberi bulunmuştur.
Bakan Fidan, 'Karadağ Devlet Günü' resepsiyonuna katıldıKaradağ Devlet Günü'nün kutlanması amacıyla İstanbul'da düzenlenen resepsiyona katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Karadağ'daki Türk sermayeli yatırımlar 600 milyon avroyu aşmış durumda. Karadağ'da, doğrudan yabancı yatırımlar bakımından 2024 yılını ikinci sırada tamamlamıştık. 2025 yılının ilk 6 aylık döneminde ise ilk sıraya yükseldik" dedi.
Ankara'da 'Endonezya Bağımsızlık Günü' resepsiyonuAnkara'da Endonezya'nın bağımsızlığının 80'inci yıl dönümü ve Türkiye-Endonezya diplomatik ilişkilerinin 75'inci yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.
Bakan Fidan, Ukrayna'yı ziyaret edecekDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha'nın davetine icabetle, 29-30 Mayıs tarihlerinde Ukrayna'yı ziyaret edecek.
Bakan Fidan, Cezayir'e gidecekDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-Cezayir Ortak Planlama Grubu'nun (OPG) üçüncü toplantısına katılmak üzere 20-21 Nisan'da Cezayir'i ziyaret edecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i savunmak, insanlığı, barışı ve adaleti savunmaktırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin davasını savunmak, sadece mazlum bir halkı savunmak değildir; Filistin'i savunmak, insanlığı, barışı ve adaleti savunmaktır. Filistin davası, yaklaşık bir asırdır her türlü zulme, barbarlığa ve katliama maruz kalmış bir halkın haysiyet davasıdır. Tüm bunlarla birlikte Filistin davası, özü itibarıyla insan olma, insan kalma mücadelesidir. Müslümanların yanı sıra vicdan sahibi her insanın meselesidir. Elbette bu dava, siyasetin de ötesinde bir vicdan meselesidir dedi.
MSB: Yunanistan'ın tek taraflı deniz yetki planlamaları uluslararası hukuka aykırıdırMilli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Yunanistan'ın açıkladığı 'Deniz Mekansal Planlaması'na ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimizin korunması yönündeki kararlılığımız tamdır. Yunanistan'ın deniz yetki alanlarıyla ilgili olarak tek taraflı olarak gerçekleştirdiği bu tür planlamalar, uluslararası hukuka aykırıdır" açıklamasını yaptı.
Âlâ: Türkiye, jeopolitik denklemde barışın anahtarıdırAK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Âlâ, "Türkiye, bu zorlu jeopolitik denklemde barışın ve çözümün anahtarı olarak öne çıkan bir ülke olmuştur" açıklamasında bulundu.
Bakan Fidan: Cumhurbaşkanımız uygun şartlar gerçekleştiğinde Suriye'yi ziyaret etmek istiyorDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşecek olan görüşmeye ilişkin, “Şu anda kesinleşen bir husus yok. Bu konularda çalışmalarımız devam ediyor. Görüşme Türkiye'de mi, Amerika'da mı olacak? Ne zaman olacak? Bunlar halihazırda bakanlıklarımız arasında çalışması devam eden konular” dedi. Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye’yi ziyaret etme niyetinin olduğunu belirterek, “Uygun şartlar, tarih ve zemin üzerinde çalışıyoruz. Bu gerçekleştiği zaman kendileri de Suriye'yi ziyaret etmek istiyor" dedi.
Emine Erdoğan, ADF'ye katılan lider eşlerine Anadolu'nun kültürel mirasını tanıttıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 4’üncü Antalya Diplomasi Forumu (ADF) için Türkiye'de bulunan yabancı devlet ve hükümet başkanlarının eşleriyle Anadolu'nun geleneğini yansıtan ürünlerin yer aldığı 'Anadolu' sergisini ziyaret etti.
Mehmet Şimşek: Diğerleri kaybederken, Çin kazanım elde ettiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Avrupa Birliği, ABD ve Japonya küresel imalat endüstrisinde zemin kaybetti. Diğerleri kaybederken, Çin kazanım elde etti. Çin küresel zemini domine etmekte" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya Havalimanı'nda yeni terminal binalarını açtıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Havalimanı'nda yeni iç ve dış hat terminal binalarının açılışını yaptı. Yolcu kapasitesinin 35 milyondan 82 milyona yükseltildiğini belirten Erdoğan, “Yaklaşık 927 milyon avro yatırım hacmi gerektiren bu projeyi kamu özel işbirliği modeli kapsamında devletimizin kasasından tek bir kuruş dahi çıkmadan gerçekleştirdik" dedi.
Lavrov: NATO'nun en büyük düşmanı NATO'nun kendisiRusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Avrasya güvenliği ile alakalı Rusya ve Belarus arasında bir toplantı yaptık. Bu konferansa NATO ve AB üyesi ülkeler de davet edildi. Bu hiç kimseye karşı bir şey değil. Bu NATO'ya karşı da bir şey değil. NATO'nun en büyük düşmanı, NATO'nun kendisi. Bunu da baskın gelebilmek için kullanıyorlar" dedi.
Emine Erdoğan: Çocukların uykularında bombalarla öldürüldüğü dünya, masumiyetini kaybetmiştirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2030'a 5 kala savaş bölgelerindeki milyonlarca çocuğun hala eğitime erişemediğini belirterek, “Filistin'de çocuklar bırakın okula gitmeyi, düşünebilmeyi, uzatılan mikrofonlara 'Ölmek istiyorum. Çünkü savaş yüzünden yaşamaktan yoruldum' diyor. Çocukların uykularında bombalarla, füzelerle öldürüldüğü bir dünya, masumiyetini ilelebet kaybetmiştir" dedi.
Antalya Diplomasi Forumu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.