Atık sulardan halk sağlığı takibi; AB taslak atık su direktifi kabul edildi
Atık sulardan halk sağlığı takibi; AB taslak atık su direktifi kabul edildi Yaklaşık 4 yıldır süren koronavirüsün atık sulardaki varlığının araştırılma çalışmalarında yeni gelişmeler yaşandı. Kapsamı genişleyen çalışmalar ‘tek sağlık’ projesine dönüştü. Türkiye Su Enstitüsü (SUEN)'den Prof. Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi, “Küresel yaklaşım kapsamında Avrupa Birliği’nin öncülüğünde bir taslak direktif hazırlandı. Bu taslak direktifte de ilk kez dünyada atık suyun halk sağlığı takibinde kullanılacak bir araç olması vurgulanıyordu. Bu taslak direktif Avrupa Birliği’nde kabul edildi. 2024 yılı itibarıyla Avrupa Birliği üye ülkeleri atık sularda sadece Covid-19 değil, insan sağlığını tehdit eden diğer virüs ve bakterilerin, çocuk felci, grip olabilir… Herhangi bir insan sağlığını tehdit eden hastalığın takibinde kullanılması zaruri hale getirilecek" dedi.
2.02.2024 Video
Bakan Özhaseki: Atık suların yeniden kullanım oranını yüzde 5,2'ye çıkardık
Bakan Özhaseki: Atık suların yeniden kullanım oranını yüzde 5,2'ye çıkardık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Haziran ayı itibarıyla, atık suların yeniden kullanım oranını yüzde 5,2’ye çıkardık" dedi.
4.08.2023 Gündem
Arıtılmış atık suların yeniden kullanım oranı hedefine ulaşıldı
Arıtılmış atık suların yeniden kullanım oranı hedefine ulaşıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, yüzde 4 olan 2022 yılı sonu arıtılmış atık suların yeniden kullanım oranı hedefine yılın ilk yarısında yüzde 4,2'yle ulaşıldığı açıklandı. Arıtılmış atık suların yeniden kullanım oranının 2023'te yüzde 5'e, 2030'da ise yüzde 15'e çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi.
20.07.2022 Gündem