Uzmanı uyardı: Oksidasyona uğrayan balık yağını kullanmak damar tıkanıklığı, kanser ve alzheimera neden olabilir
Uzmanı uyardı: Oksidasyona uğrayan balık yağını kullanmak damar tıkanıklığı, kanser ve alzheimera neden olabilir Balık yağının diğer yağlara oranla daha hızlı oksidasyona uğradığını belirten Prof. Dr. Barkın Berk, tüketildiğinde ise ilerleyen yaşlarda damar tıkanıklığı, kanser ya da alzheimera yol açtığını söyledi. Kullanılan balık yağına dikkat edilmesi gerektiği konusuna değinen Prof. Dr. Berk, “Bu riski azaltmak açısından, ışıkla ve ısıyla daha az temas edecek olan tekli ambalajlanmış balık yağlarını kullanmakta fayda var” uyarısında bulundu.
11.06.2022 Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

balık yağı Barkın Berk sağlık yaşam