Köyde asırlık bayram geleneği; kesilen bütün kurbanlıkların eti eşit dağıtılıyorHakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kısıklı köyünde yaşayanlar, bir asırdır devam ettirdikleri geleneklerini bu bayramda da sürdürdü. Köylüler, köy meydanında kesilen 100 küçükbaşın etlerini ayrıştırdıktan sonra herkese eşit şekilde dağıtımını yaptı. Köylülerden Nedim Özdemir, bu geleneğin bölgedeki bazı köylere de örnek olduğunu söyledi.
Bayram geleneği baklavada, 'hileli ürün' uyarısıAntalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, baklavada maliyeti düşürmek için ceviz yerine yer fıstığı, çekirdek içi, glikoz gibi 'hileli ürün' kullanımının yaygınlaştığını belirterek, "Hileli ürünle yapılan baklavayı kilosu 120 liraya kadar satıyorlar, 'ucuz baklava' diye afiş basıyorlar" dedi.
78 yıllık bayram geleneği, çocukları sevindirdiTekirdağ'ın Ergene ilçesi Ahimehmet Mahallesi'nde yaşayanlar, 78 yıllık bayramlaşma geleneğini sürdürüp, önce bayramlaştı, ardından kendi aralarında topladıkları paralarla alınan hediyeleri çocuklara dağıttı.