Gıda güvenliğine karşı uyaran Prof. Dr. Çopur: Tarladan çatala uzanan süreç doğru yönetilmeli
Gıda güvenliğine karşı uyaran Prof. Dr. Çopur: Tarladan çatala uzanan süreç doğru yönetilmeliTürkiye'de son günlerde artan gıda zehirlenmeleri, besin güvenliği tartışmalarını gündeme taşırken, uzmanından uyarı geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur (66), tüketicilere, gıdanın temini, muhafazası, tüketimi ve sağlıklı gıdaya nasıl ulaşılabileceğinin püf noktalarını anlattı. Gıda güvenliğinin tarladan başladığını söyleyen Prof. Dr. Çopur, "Gıda ürünlerinde tarladan çatala kadar olan süreç iyi yönetilmelidir. Tüketici öncelikle satın alma sürecini doğru yönetmelidir" dedi.
20.11.2025Gündem
Niğde'de pastırma yedikten sonra rahatsızlanan 5 kişi, hastanelik oldu
Niğde'de pastırma yedikten sonra rahatsızlanan 5 kişi, hastanelik olduNiğde'de pastırma yedikten sonra rahatsızlanan 5 kişi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.
17.11.2025Gündem