Son dakika Bolu Otel Yangını haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bolu Otel Yangını gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bolu Otel Yangını haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 111 bolu otel yangini haberi bulunmuştur.
78 kişinin öldüğü otel yangınında sanıkların cezalarına ilişkin başsavcılık istinafa başvurduBolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 78 kişinin öldüğü otel yangınına ilişkin verilen cezalar için istinaf başvurusunda bulundu. Başvuruda; 'Olası kastla öldürme ve yaralama' suçundan ceza alan sanıklardan otel sahibinin eşi, 2 kızı ve otel müdürünün da aralarında olduğu bazı sanıkların 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan' cezalandırılması, beraat eden 2 sanığa ise ceza verilmesi talep edildi. Başvuru kabul edilirse, müebbet cezalarının bozulup bu sanıklara sadece 22 yıla kadar ceza verilmesi mümkün hale gelecek.
Bolu'daki otel yangınında hayatını kaybeden Doğan ailesi anısına konserBolu Kartalkaya'daki otel yangınında ölen 4 kişilik Doğan Ailesi anısına Adana'da Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvar öğrencileri ve öğretim görevlilerinin oluşturduğu orkestra tarafından senfoni konseri düzenlendi.
Otel yangınında 8 yakınını yitiren avukat: İl Özel İdaresi yöneticilerine verilen cezayı istinafa taşıdıkBolu’da, Grand Kartal Otel'de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasında 8 yakınını kaybeden avukat Yüksel Gültekin, “İl Özel İdaresi yöneticileri hariç diğer personelle ilgili bizi tatmin eden bir karar verilmiştir. Ve bu şahıslar ‘Kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmalarıyla ilgili iddianame düzenlenmiştir. Her ne kadar İl Özel İdaresi yöneticileri yönünden sorumluluk daraltılarak bilinçli taksir nitelemesi yapılmış olsa da bu nitelemeyi kabul etmedik ve dosyayı bir üst mahkeme olarak istinaf mahkemesine taşıdık” dedi.
Otel yangınında 8 yakınını yitiren avukat: İl Özel İdaresi yöneticilerine verilen cezayı istinafa taşıdıkBolu’da, Grand Kartal Otel'de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasında 8 yakınını kaybeden avukat Yüksel Gültekin, “İl Özel İdaresi yöneticileri hariç diğer personelle ilgili bizi tatmin eden bir karar verilmiştir. Ve bu şahıslar ‘Kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmalarıyla ilgili iddianame düzenlenmiştir. Her ne kadar İl Özel İdaresi yöneticileri yönünden sorumluluk daraltılarak bilinçli taksir nitelemesi yapılmış olsa da bu nitelemeyi kabul etmedik ve dosyayı bir üst mahkeme olarak istinaf mahkemesine taşıdık” dedi.
78 kişinin öldüğü oteli denetleyen bakanlık personeli: Güvenliğe yönelik gözüme çarpan husus olmadıBolu'da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını ile ilgili 9 bakanlık personeli hem savcılığa hem de sulh ceza hakimliğine ifade verdi. 9 şüpheliye yurt dışı yasağı getirilirken, ifadesi alınanlardan Başkontrolör Melda Araz, "Grand Kartal Otel'de 2021 tarihli denetim raporunda otelin can ve mal güvenliğine yönelik gözüme çarpan bir husus olmadı" dedi.
Otel yangınında 8 yakınını kaybeden avukattan savcılığa, 'bakanlık yetkilileri tutuklansın' talebiBolu'da, Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasında, oğulları, torunları ve gelinleri olmak üzere 8 yakınını kaybeden Avukat Yüksel Gültekin, haklarında soruşturma izni verilen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin tutuklanması talebini içeren dilekçesini Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti. Gültekin, “Mahkemenin önüne gelecekler ve hak ettikleri cezayı alacaklar. Bunun takipçisi olacağız” dedi.
78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin davada 3’üncü duruşmaBolu'da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangınında 20'si tutuklu, 32 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasının ilk celsesine ara verildi. Sabah saat 09.30’da başlayan duruşma yarın sabah 09.00’da devam edecek. Duruşmanın ikinci gününde müşteki avukatlarının savunmaları alınmaya devam edecek.
Özgür Özel: Ümit Özdağ, partisinin başına geçecekCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bir an önce ümit ediyoruz ki akıl ve vicdan hakim olacak. Sayın Ümit Özdağ gelecek görevinin başına, partisinin başına geçecek" dedi.
'Kartalkaya kararı, dokunanı yakar'BOLU Kartalkaya'da 21 Ocak 2025'teki otel yangınında oğlu tıp fakültesi son sınıf öğrencisi intörn doktor Yiğit Gençbay'ı (24) kaybeden Danıştay 9'uncu Daire Başkanı Abdurrahman Gençbay, savcılığın bazı sanıklara verilen cezaları fazla bulup istinaf mahkemesine başvurmasına ilişkin, "Bu karar toplum vicdanında yer etmiştir. 'Olası kast' bu olayda daha fazla ceza vermek için değil, unsurları oluştuğu için uygulanmıştır. Bu nedenle verilen cezanın yerinde olduğunu düşünüyoruz. Toplumda karşılığını bulmuş, toplum vicdanında yer etmiş bu kararı örselemeyelim. Bu karara dokunmayalım, bu karar dokunanı yakar" dedi.
Otel yangınının yıl dönümünde kaybettikleri yakınlarının acısını yaşıyorlarBOLU’da, geçen yıl 21 Ocak’ta 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal Otel yangınında yakınlarını kaybedenler, felaketin birinci yıl dönümünde kaybettikleri çocuklarının, torunlarının mezarlarını ziyaret ederek gözyaşı döktü. Yangında kızı, damadı ve 4 torununu kaybeden eski AK Parti Milletvekili Mehmet Güner, “Evlatlarımız güzel günler geçirdi ama böyle bir felaketin neticesinde onların hepsini toprağa verdik. Kolay değil ateş düştüğü yeri yakar diyorlar ama bizi çok fazla yaktı” dedi. Yangında aralarında çocukları, gelinleri ve torunları olmak üzere 8 kişiyi kaybeden avukat Yüksel Gültekin ise “Bizim acımızı kalem yazmaz, söz söylemez, bizim döktüğümüz gözyaşının tarifi yok” diye konuştu.
Otel yangınının yıl dönümünde kaybettikleri yakınlarının acısını yaşıyorlarBolu’da, geçen yıl 21 Ocak’ta 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal Otel yangınında yakınlarını kaybedenler, felaketin birinci yıl dönümünde kaybettikleri çocuklarının, torunlarının mezarlarını ziyaret ederek gözyaşı döktü. Yangında kızı, damadı ve 4 torununu kaybeden eski AK Parti Milletvekili Mehmet Güner, “Evlatlarımız güzel günler geçirdi ama böyle bir felaketin neticesinde onların hepsini toprağa verdik. Kolay değil ateş düştüğü yeri yakar diyorlar ama bizi çok fazla yaktı” dedi. Yangında aralarında çocukları, gelinleri ve torunları olmak üzere 8 kişiyi kaybeden avukat Yüksel Gültekin ise “Bizim acımızı kalem yazmaz, söz söylemez, bizim döktüğümüz gözyaşının tarifi yok” diye konuştu.
Bakan Ersoy: 2025 yıl sonu hedefimiz olan 64 milyar doları yakalayacağızKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Biz ülkemizi 2024 itibarıyla 4'üncü sıraya taşıdık. Turizm gelirimizde gerçekleştirdiğimiz sıçrama bunun da ötesindedir. Bu alanda 2017'de 15'inci sırada olan ülkemizi 2024'te 7'nciliğe yükselttik. Turizm gelirleri artışında yakaladığımız bu ivmeyle 2025 yıl sonu hedefimiz olan 64 milyar doları yakalayacağız" dedi.
Grand Kartal Otel yangınında 9 bakanlık personeline yurt dışı çıkış yasağıBolu’da kayak merkezi Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirirken 133 kişi yaralandı. Olayın ardından açılan dava 31 Ekim’de sona ererken sanıklara ceza yağdı. Bolu 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının 9 personeline yurt dışı çıkış yasağı getirildi.
78 kişinin öldüğü Grand Kartal Otel yangını faciasında gerekçeli karar açıklandıBolu’da, 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel faciasıyla ilgili görülen davada Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar hakkında verilen cezaların gerekçeli kararını açıkladı. 847 sayfalık gerekçeli kararda sanıklara verilen cezalar belirlenirken otelde yangın alarmı, acil çıkış, duman tahliye, sprinkler ve elektrik tesisatı gibi hayati güvenlik sistemlerindeki ağır eksikliklerin giderilmemesi, bu eksiklikleri ortaya koyan denetimin iptali için belediye sürecine müdahale edilmesi ve iş sağlığı-güvenliği yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi gibi unsurların temel alındığı belirtildi.
Bolu'daki otel yangını faciası davasında karar çıktı; sanıklara ceza yağdıBolu'da 78 kişinin öldüğü Grand Kartal Otel faciası davasında, Halit Ergül, Emir Aras, Elif Aras, Emine Murtezaoğlu, Ceyda Hacıbekiroğlu, Zeki Yılmaz, Kadir Özdemir, Ahmet Demir, Sedat Gülener, Kenan Coşkun, İrfan Acar ölen 34 çocuk için 34'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Aynı sanıklar, ölen 44 yetişkin için 44 kez 24 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum edildi.
78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin davanın 2’nci duruşmasında 2’nci günBolu'da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel faciasında 19'u tutuklu, 32 sanığın yargılandığı davanın 2'inci duruşması 2’nci günde devam ediyor. Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, Kültür Turizm Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilen şüphelilerin halen mahkemeye dahil olmadığını ifade ederek, “Buna ilişkin içeride tepkiler var. Bir an önce o iddianamenin hazırlanarak bu dosyayla birleştirilmesi talep ediliyor” dedi.
78 kişinin öldüğü otel yangınına ilişkin davanın 2'nci duruşması başladıBolu'da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel faciasında 19'u tutuklu, 32 sanığın yargılandığı davanın 2'inci duruşması başladı. Duruşma öncesi facianın sembolü olan beyaz çarşaflar mahkeme salonunun dışındaki stantlara asıldı. Faciada hayatını kaybedenlerin yakınları, duruşma öncesinde gökyüzüne balon bıraktı. Duruşmaya sabaha kadar ara verildi.
Bolu Otel Yangını ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.