Son dakika CHP Genel Başkan Yardımcısı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan CHP Genel Başkan Yardımcısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan CHP Genel Başkan Yardımcısı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.359 chp genel baskan yardimcisi haberi bulunmuştur.
Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Tahsin Demirtaş olduİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘rüşvet’ ve ‘irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanıp, görevden uzaklaştırılan Aydın’ın Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in yerine başkan vekili olarak Tahsin Demirtaş seçildi.
Özgür Özel: İktidarımızın ilk bir ayında 18 kanunu meclisten geçireceğizCHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Vefa Çalıştayı’nda gaziler ve şehit yakınları için hazırlayıp meclise sundukları 18 kanun teklifi hakkında, “Meclis’ten geçmediyse iktidarımızın ilk bir ayında tamamını geçirmek boynumuzun borcudur” dedi.
CHP’li Emre: Savaş fiilen sınırımızdaCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, "Şimdi en son Malatya Kürecik'te radar hattının bulunduğu bölgede Patriot füzelerinin yerleştirilmesine karar verildi ve konuşlandı. Bu, 'bölgede bir gerilim var' meselesinin ötesine geçmiş durumda. Savaş fiilen sınırımızda" dedi.
CHP'li Zeybek: Trakya'yı artık taşkınlardan hızla kurtarmak gerekiyorCHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "Artık Trakya'yı bir bütün olarak, belki de İstanbul'la birlikte planlayarak buranın su yönetimi konusunda Devlet Su İşleri'nin acil biçimiyle önlemler alması gerekir. Trakya'yı artık her yıl Meriç Nehri'nin, Tunca Nehri'nin taşması ve sonrasında binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kalması gibi bir durumdan da hızla kurtarmak gerekir" dedi.
CHP'li Bağcıoğlu: Savunma sanayi; bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eseridir CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, "Başarıya ulaşan her savunma projesi, Türk milletinin ortak eseridir. Savunma sanayimize yönelik yapıcı eleştirilere bile parti holiganlığı zihniyetiyle cevap veren sosyal medyadaki sözde savunma sanayi uzmanları ve birtakım siyasiler, milli güvenliğimize en büyük kötülüğü yapmaktadır. Savunma sanayi; bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eseridir" dedi.
CHP’li Emre: Duruşma salonu yakınında dayanışma merkezimiz olacakCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, yolsuzluk davasında tutuklu Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu sanıkların 9 Mart'ta başlayacak yargılamasına ilişkin, "Olağanüstü bir durum olduğu için duruşma salonuna yakın bir yerde, bir dayanışma merkezimiz olacak. Oraya hem aileler hem ilgili milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, basın mensupları gelecek" dedi.
CHP'li Emre: Hasbi Dede, disipline sevk edildiCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, 'Çocuğa karşı cinsel taciz' suçundan tutuklanan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında, "O belediye başkanının disipline sevki konusunda bir irade oluştu. Disiplin kurulu bundan sonraki kararı verecektir" dedi.
CHP'li Özçağdaş: Vakıf ve derneklerin yurt sayısı 3 bin 522'ye yükseldiCHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Yapılan yeni bir düzenleme ile Milli Eğitim Bakanlığı, tarikat ve cemaatlerin; 'yurt', 'ev', 'pansiyon' başlığı adı altında barınma hizmeti vermesini yasal zemine çekti. 2006 yılında vakıf ve derneklerin yurt sayısı 1723 iken 2024 yılında 3 bin 522'ye yükseldi. Bakanı, sayılarla ve olgularla cevap vermeye davet ediyorum" dedi.
CHPden 'İfade Özgürlüğü Raporu'CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, partisinin hazırladığı, 'İfade Özgürlüğü Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı. Gökçen, "Rapordaki tespitler şu şekildedir; ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına yönelik müdahaleler sürmektedir. Bu müdahaleler yalnızca yargılamanın yöneldiği kişileri hedef almamakta; gerçekliğin konuşulmasını ve halkın doğru bilgiye erişerek görüşünü özgürce oluşturmasını engellemeyi amaçlamaktadır" dedi.
CHP'li Emre: İktidarımızda hiç kimse hukukun üstünde olmayacakCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, "Bizim iktidarımızda öyle iddianamesiz uzun süre tutuklu kimse kalmayacak. Bu ülkede keyfi gözaltı süreleri olmayacak. Yalnızca gizli tanık ve itirafçı ifadeleriyle somut delilden yoksun bir şekilde kimse özgürlüğünden mahrum kalmayacak. Kısacası bu ülkede hiç kimse hukukun üstünde olmayacak" dedi.
CHP'li Emre: Konteyner kentlerde yaşam kalıcı bir belirsizliğe evrildiCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 3 yıl geçtiğini belirterek, "Hala konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veren, temiz suya erişimde sorun yaşayan, sağlıkta, eğitim hizmetine ulaşmakta sorun yaşayan 271 bin yurttaşımız var. Konteyner kentlerdeki yaşam bir geçici barınma şekli olmaktan çıktı ve kalıcı bir belirsizliğe evrildi" dedi.
İki yeni Yuvamız Sancaktepe Çocuk Gelişim Merkezi açıldıSancaktepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Osmangazi Mahallesi ve Merve Mahallesi'ndeki Yuvamız Sancaktepe Çocuk Gelişim Merkezleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Her iki merkezle, okul öncesi çağındaki çocukların, eğitim ihtiyaçlarını karşılamak hedefleniyor.
Özgür Özel, Kartal'da kentsel dönüşüm anahtar teslim töreninde konuştuKartal'da kentsel dönüşümü tamamlanan sitenin anahtar teslim töreninde konuşan Özgür Özel, "Öyle bir günde öyle anlamlı bir yerdeyiz ki gelirken de öyle olacağını biliyordum ama buradaki bazı sohbetler, bazı ifade edilen minnet duyguları tam da uygun bir zamanda uygun bir yere geldiğimizi ve çok doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha teyit etti" dedi.
CHP'den TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'a ziyaretCHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu başkanlığındaki heyet, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti.
CHP'li Emre: Demokratik Suriye'nin varlığı bizim için, güvenliğimiz için çok önemliCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin, "Oradaki yeni dönem sonrasında; anayasal süreç, gerçekleşecek seçimler, çok kapsayıcı bir yönetim modeli olması ve demokratik Suriye'nin varlığı bizim için, güvenliğimiz için çok önemli" dedi.
CHP’li Yavuzyılmaz: Parti olarak biz dersimizi iyi çalışacağızCHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "CHP olarak biz dersimizi iyi çalışacağız. Geleceğin anahtarıyla o kapıyı açmak ve iktidara gelmek için bilgiyle, deneyimle ve kararlılıkla hareket edecek; geleceğin kadrolarını omuz omuza vererek oluşturacağız" dedi.
CHP'li Emre: Dış müdahalenin karşısındayızCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, İran'daki ekonomik koşullara karşı gerçekleştirilen gösterilere ilişkin, "CHP olarak tüm bu meselelerde çizgimiz nettir; biz sivil gösterilere karşı şiddetin karşısındayız, dış müdahalenin karşısındayız. Diplomasi, her zaman gerilimi düşüren bir tonda olmalı" dedi.
CHP’li Emre: Ülkeyi yönetmeye devam etmek istiyorsanız güvenoyu almanız gerekirCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, “Bizim Türkiye olarak ihtiyacımız olan yeni bir masal değil yeni bir hikaye. Türkiye'nin yeni bir hikayeye, yeni bir yetkiye, yeni yetkilere ihtiyacı var. Bizim ihtiyacımız olan makyajlı rakamlar değil, gerçekler. Bu kadar ağır bir geçim krizinin ortasında bu kadar büyük bir güven bunalımının içerisinde bu ülkeyi yönetmeye devam etmek istiyorsanız 2026'da sandığı getirip halkın karşısına çıkmanız, güvenoyu almanız gerekir" dedi.
CHP’li Emre: Mahkeme usul eksikliğine işaret etmişCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, 8 Ekim 2023'te yapılan İstanbul İl Kongresi'nin iptali istemiyle açılan davada, Ankara 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen ret kararının bozulmasına ilişkin, "Usulden bir bozma, yani esasıyla ilgili değil. Bir usul eksikliğine işaret etmiş" dedi.
CHP’li Emre: Kamer Genç’e ait görüntüler güncel değil, tartışmayı sağlıklı bulmuyoruzCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Kamer Genç’e ait mezar başındaki görüntülerin yeniden gündeme getirilmesine tepki göstererek, “Bu görüntünün güncel olmadığının altını çizelim. Bu görüntü 2020 yılına ait bir görüntü. Yıllar önceki bir görüntü üzerinden bugünün gerçeğini, bugünün düzenini, bugün yaşananlarını merkeze alıp tartışmayı çok sağlıklı bulmuyoruz” dedi.
CHP'den, 'Antakya Ulu Cami' açıklamasıCHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Antakya Ulu Cami'nin restorasyonu için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokolü tek tarafla feshetme kararından geri dönülmesini talep ederek, "Kurumların devamlılığı açısından bu yapılan yanlıştan bir an önce Bakanlığın ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün dönmesini talep ediyoruz" dedi.
CHP'li Bağcıoğlu: Savunma sanayisinde liyakatsizliğe yer yokCHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, "Savunma sanayisinde oyalanmaya, siyasi görüşe, firma öncelemeye, liyakatsizliğe, kadrolaşmaya, adil olmayan rekabete, aynı işi farklı firmalara yaptırarak gayret harcamaya ayıracak vakit de yok nakit de yok" dedi.
Chp Genel Başkan Yardımcısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.