Son dakika Çin-İran İlişkileri haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Çin-İran İlişkileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Çin-İran İlişkileri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 52 cin iran iliskileri haberi bulunmuştur.
ABD Başkanı Trump: F-35'ler konusunda karar vermemiz gerekiyorABD Başkanı Donald Trump, "Şu anda en iyi ilişkilerimizden birine sahibiz Türkiye ile. F-35 uçağı en iyi uçak ve herkes onu istiyor. Bunu kime vereceğimiz konusunda bir karar vermemiz gerekiyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmelerCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı'nın 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi için bulunduğu Çin Halk Cumhuriyeti'nde peş peşe önemli görüşmelerde bulundu.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Balkan ülkeleri, Türkiye için stratejik bir ticari partnerdirTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Balkan ülkeleri, Türkiye için stratejik bir ticari partnerdir. Bölge ülkeleriyle toplam ticaret hacmi 40 milyar dolara ulaşıyor. Türkiye'den özel sektör tarafından 11 Balkan ülkesine bugüne kadar 3 milyar dolardan fazla yatırım yapılarak üretim-istihdam imkânları sağlanıyor.'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Suriye' açıklaması: Görevi Bakan Fidan'a verdimCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye ile ilgili yaptığı konuşmada, "Görevi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a verdim. Dışişleri Bakanım da şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Ona göre de inşallah adımı atacağız. Biz Suriye'de adil bir barışın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğünün bizim de çıkarımıza olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz" dedi.
Bakan Fidan: Çin’in toprak bütünlüğüne ve siyasi egemenliğine desteğimiz tamdırDışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Çin’in başkenti Pekin’de ÇKP Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye’nin Çin’in toprak bütünlüğüne ve siyasi egemenliğine desteği tamdır” dedi.
Dışişleri Bakanı Fidan ve Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry'den basın toplantısıDışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından gerçekleştirilen basın toplantısında soruları yanıtlayan Hakan Fidan, “Dünyayı bekleyen asıl büyük kriz, Filistin meselesiyle makyajı dökülen gerçekliği ortaya çıkan aslında Uluslararası sistemin ikiyüzlülüğü, uluslararası hukuksuzluk ve ikinci dünya savaşından sonra kurulmuş olan hegemonik sistemin işe yaramazlığıdır. Filistin meselesi mevcut devam eden zulüm ve katliam her geçen gün bunun daha açık ve net ortaya çıkmasına sebep olmaktadır" dedi.
Bakan Fidan: AB'nin Türkiye için gerekli iradeyi sergilemesi gerekDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) ile bütünleşme sürecini ilerletme konusunda kararlı olduklarını söyleyerek, "Ancak bunun için AB'nin de gerekli iradeyi sergilemesi gerekmektedir. AB'nin bazı üyelerinin dar çıkar hesaplarından kaynaklanan stratejik vizyon ve sağduyu eksikliğinden kurtulması elzemdir" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'İmralı ile görüşme oldu' iddiası yalanCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "'İmralı ile görüşme oldu' iddiası dün ortaya atıldı, bunun açık ve net olarak yalan olduğunu, gerçekle ilgisi olmadığını ifade etmek isterim. Bunlar, seçim döneminde belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya attığı iddialardır" dedi.
Çin Dışişleri Bakanı Gang: Cinping’in ziyareti tesadüf değilÇin Dışişleri Bakanı Qin Gang, ülkesinin Ukrayna savaşı konusunda ‘barışçıl tutum’ sergilediğini yineleyerek, 10 yıl sonra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Rusya’yı ziyaretinin tesadüf olmadığını belirtti.
"Ukrayna’nın bağımsızlık mücadelesi henüz sonlanmadı”Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan son gelişmelerin sağlıklı analiz edilebilmesi için tarihsel sürecin incelenmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Siyaset Bilimci Dr. Kemal Olçar, “Ukrayna tarihi aslında bir bağımsızlık mücadelesi tarihidir. Güçlü Kiev Knezliği dönemi, Kazak Hetmanlığı, Bolşevik ve Sovyet dönemleri ve nihayet 1991 sonrası dönem Ukrayna için müstakil devlet olma yolunda oldukça uzun bir süreçtir ve bu mücadelenin henüz sonuçlanmadığını son yaşananlar göstermiştir” dedi.
ABD Başkanı Biden: ABD, İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemeye kararlıdırABD Başkanı Biden, bugün Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul toplantılarında konuşma yaparak “ABD, İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemeye kararlıdır. İran'ı diplomasi yoluyla JCPOA'ya geri döndürmek için P5+1 ile çalışıyoruz. İran da aynısını yaparsa biz de tam uyumluluğa geri dönmeye hazırız” dedi.
Dr. Bahadır Kaynak: Afgan halkının yaşam mücadelesine tanık olacağızTüm dünya Taliban yönetiminin 20 yıl sonra yeniden yönetimi ele geçirdiği Afganistan’da yaşananlara odaklanmış durumda. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Bahadır Kaynak, Taliban’ın iktidara geldiği Afganistan’da bundan sonraki süreci Türkiye, ABD ve yakın coğrafyayı paylaşan ülkeler açısından değerlendirdi. Kaynak, “Önümüzdeki yıllarda, Afgan halkının bu zorlu siyasi koşullarda yaşam mücadelesine tanık olacağız gibi görünüyor” dedi.
Çin-İran İlişkileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.