Son dakika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 20.151 cumhurbaskani recep tayyip erdogan haberi bulunmuştur.
Hüseyin Kocabıyık hakkında 2 yıl 5 ay hapis cezasıEski milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan Kocabıyık hakkında 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezasına hükmetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna ve Rusya'ya ikazlarımızı net bir şekilde iletiyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni titizlikle uygulayarak, savaşın Karadeniz’e sirayet etmesine mani olduk. Fakat son günlerde düzenlenen karşılıklı saldırılar, Karadeniz’deki seyrüsefer emniyetini ciddi biçimde tehdit etmektedir. Ticaret gemilerini, sivil gemileri hedef almanın kimseye bir faydası olmaz. Her iki tarafa da bu konuda ikazlarımızı net bir şekilde iletiyoruz" dedi.
Fatih Altaylı davasına ilişkin gerekçeli karar açıklandıSosyal medya hesaplarında yayınladığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı ve tehdit içerikli ifadeler kullandığı iddiasıyla tutuklanan ve 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına hükmedilen Fatih Altaylı hakkında gerekçeli karar açıklandı. Kararda, Altaylı'nın 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suikasta kurban gidebileceği veya öldürülebileceği yönünde tehditte bulunduğu' belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, dünyaya insan hakları dersi vermiştirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası toplum ve kuruluşlar, dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen bu ihlallerin önüne geçememiş; sorunları çözmek yerine sadece seyretmiştir. Türkiye, devleti ve milletiyle; Gazze’de, Suriye’de, Somali’de, Yemen’de, Libya’da, hülasa; kan ve gözyaşıyla ıslanmış bölgelerin tamamında, barış ve hakkaniyet odaklı çalışmalarıyla dünyaya İnsan Hakları dersi vermiştir" dedi.
Kasapoğlu, Washington temaslarını değerlendirdi: Daha somut adımların atılacağına inanıyoruzTürkiye - ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, Washington'da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Transatlantik Forumu dönüşünde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin BM'deki girişimlerinin, Gazze'de ateşkesin sürdürülmesine ve Suriye'de istikrarın sağlanmasına yönelik çabalarının önemsendiğini belirtip, "Önümüzdeki dönemde daha somut adımların atılacağına inanıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel liderliğini kabul ettirecek bir Türkiye'ye sizlerle birlikte kavuşacağımıza inanıyorumCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nde düzenlenen AK Parti Gençlik Buluşmaları Kampüs Programı’na katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "21’inci yüzyılı Türkiye’nin asrına çevirecek, gemiyi menzile ulaştıracak ve küresel liderliğini kabul ettirecek bir Türkiye’ye ben sizlerle birlikte kavuşacağımıza inanıyorum. Bu hedefe giden yolda her şeyden evvel siz gençlerin enerjisine, yeteneklerine ve dinamizmine ihtiyacımız var. Bu dinamizmin sizlerde olduğuna inanmakta herhalde yanılmıyorum, değil mi? Türkiye’nin gençleri olarak bu milletin geleceğini avuçlarınızda taşıdığınızı lütfen bir an olsun aklınızdan çıkarmayın" ifadelerini kullandı.
'Yüzyılın Konut Projesi' başvurularında son haftaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği 'Yüzyılın Konut Projesi' başvuruları 19 Aralık Cuma günü sona erecek. Başvuru sürecinin tamamlanmasıyla birlikte 29 Aralık'ta hak sahipliği için kura çekimleri başlayacak. Kuralar, 27 Şubat 2026'da sona erecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'in bir hesaplaşma alanı olarak görülmemesi gerekirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Barış uzakta değil, onu görüyoruz. Tek yapmamız gereken istikametimizi barışın bulunduğu yöne çevirmektir. Karadeniz'in bir hesaplaşma alanı olarak görülmemesi gerekir. Böyle bir durum, Rusya ve Ukrayna'ya sadece zarar verir, hiçbir fayda sağlamaz. Karadeniz'de seyrüsefer güvenliğine herkesin ihtiyacı var. Bu mutlaka sağlanmalıdır" dedi.
Emine Erdoğan: Kadınlar, müreffeh ve adil bir dünya inşasının ana aktörleridirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sierra Leone'deki kadın ve kız çocuklarına ilişkin programa video mesaj gönderdi. Erdoğan, "Yaşam hakkı başta olmak üzere gıda güvenliği, temiz suya erişim ve eğitim gibi temel insan haklarından mahrum olarak hayat mücadelesi veren milyonlarca kadın ve çocuğun varlığı, dünyanın adalet karnesinin kırıklarla dolu olmasının birinci sebebidir. Unutmayalım ki kadınlar, müreffeh ve adil bir dünya inşasının ana aktörleridir" dedi.
Türkmenistan'da Erdoğan-Putin zirvesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen Uluslararası Barış ve Güven Forumu'nda ikili görüşmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin halkına olan borcunu ödeme zamanı gelmiştirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Barış ve Güven Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Barışın tesisine yönelik tüm aşamalara Filistinlilerin dahil olmasını ve katkı vermesini elzem görüyoruz. Nihai hedef ise iki devletli çözümdür. Bunun formülü Filistinli kardeşlerimizin çektiği acılarda, onurlu mücadelelerinde ve uluslararası düzenlemelerde kayıtlıdır. Artık uluslararası toplumun Filistin halkına olan borcunu ödeme zamanı gelmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.