Son dakika Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.244 cumhurbaskanligi iletisim baskani haberi bulunmuştur.
İletişim Başkanı Duran, STRATCOM Zirvesi’nin kapanış konuşmasını yaptıSTRATCOM Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Gönderdikleri video mesajla zirvemizi destekleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Kendisi 'Dünya 5'ten büyüktür' ve 'Daha adil bir dünya mümkündür' sözleriyle bize vizyon çizen ve liderliğiyle Türkiye'nin mazlum dünyanın sesini iletmesini sağlayan ve yeni bir dünyanın kurulmasında öncülük eden Cumhurbaşkanımıza hassaten teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
İletişim Başkanı Duran: Bizim baktığımız yerde savaş ve çatışma istemiyoruzSTRATCOM SUMMIT Zirvesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Bizim baktığımız yerde savaş istemiyoruz, çatışma istemiyoruz. Ne bölgemizde ne küresel düzlemde; diplomasinin, uzlaşmanın, birlikte etkileşimin ve çözüm bulmanın dünyasını arıyoruz. Aksi takdirde, eğer büyük güçler ve bölgesel güçler kendi çözümleri olarak savaşı, çatışmayı dayatırlarsa dünyamızın geleceğinin daha karanlık olacağı açıktır. Yeni bir dünya için, daha aydınlık bir dünya için sözü olanları bir araya getirmeye çalıştık ve kendi sözümüzü de ifade ettik" dedi.
MİT Başkanı Kalın: Biz dostun ve düşmanın kim olduğunu bilerek hareket ediyoruzSTRATCOM Zirvesi'nde konuşan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, "Biz Türkiye olarak hiçbir zaman fitne ateşine odun taşıyan taraf olmadık, olmayacağız. Gerekirse ateş topunu elimize alacağız, göğsümüzde soğutacağız ama onu hiçbir zaman fitne ateşine atmayacağız. Fitne ateşini yaymaya çalışanlara karşı da kendi dinamiklerimizle, değerlerimizle, liderliğimizle, kendi önceliklerimizle karşı durmaya devam edeceğiz. Biz dostun ve düşmanın kim olduğunu bilerek hareket ediyoruz" dedi.
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Türkiye, bölgesel ve küresel barışı en öncelikli sıraya koymaktadırSTRATCOM SUMMIT Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Güçlü bir savunma sanayii barışı tehdit etmez; barışın üzerinde durduğu zemini tahkim eder. Türkiye, bölgesel ve küresel barışı en öncelikli sıraya koymaktadır. Savunma kapasitemiz geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu barışın garantörü olarak konumlandırılmıştır" diye konuştu.
Bakan Fidan STRATCOM Zirvesi'nde konuştuSTRATCOM SUMMIT Zirvesi'nde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Diyalog kanalları açık tutulmalı ve sonuç odaklı bir müzakere süreci hızla başlamalıdır. Ancak barışın yolunu açarken, Netanyahu’nun köktenci ve maksimalist tavrının diplomatik çözümleri bir kez daha sabote etmesine izin veremeyiz. Çok uzun zamandır bu kurgulanmış kaos hakkında uyarılarda bulunduk" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savaşın faturasını tüm insanlık ödüyorDünya Ekonomik Forumu (WEF) Türkiye Ülke Stratejisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir aydır bölgemizi derinden sarsan bu anlamsız, hukuksuz ve gereksiz savaşın faturasını çatışmaların tarafları kadar tüm insanlık da ödüyor. Diplomasi ve diyalog yoluyla ortak bir paydada buluşma imkanı varken bu yolların sabote edilmesinin yükünü insanlık ailesi olarak hepimiz birlikte çekiyoruz“ dedi.
İletişim Başkanı Duran: Sivillerin katledilmesi karşısında küresel sistem suskun kaldıSTRATCOM Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "İsrail'in soykırımları karşısında uluslararası hukuk işletilmemiş, sivillerin katledilmesi karşısında küresel sistem suskun kalmıştır. Batı ana akım medyası da bu süreçte hakikati gizleyen, saldırganlığı perdeleyen ve tek taraflı anlatılar üreten bir çizgi takip etmiştir. Çocukların katledilmesi görmezden gelinirken, çarpıtılmış anlatılar üzerinden yeni bir algı zemini inşa edilmeye çalışıldı. Bu durum, yalnızca siyasi bir başarısızlık değil, aynı zamanda derin bir ahlaki çöküştür" dedi.
İletişim Başkanı Duran, ‘Hayata Dokunan Kadınlar’ fotoğraf sergisinin açılışında konuştuCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Hayata Dokunan Kadınlar’ fotoğraf sergisi düzenlendi. Serginin açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Bizim kültürümüzde kadın yalnızca önemli bir değer değil, toplumu kuran, dönüştüren ve ayakta tutan asli bir öznedir” dedi.
İsrail'de gözaltına alınan CNN TÜRK ekibi serbestİsrail'den canlı yayın yapan CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve Kameraman Halil Kahraman, Tel Aviv'de güvenlik birimleri tarafından gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.
Bakan Kurum: Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bir kez daha kanıtladıkCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Asrın İnşası: Güçlü Türkiye’nin İhya Vizyonu Paneli’nde 11 ilde tamamlanan inşa seferberliğini anlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Devletiyle milletiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bir kez daha kanıtladık” dedi. Bakan Kurum, Asrın Felaketi’nin 3. yılında bölgeye giden ve çöp konteyneri desteğiyle övünen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de tepki göstererek,“Çöp kutusu göndermekle övünüyorlar ama gece gündüz çalıştığımız 455 bin konutu beğenmiyorlar. Sizin gibi çöp kutusu göndermekle övünmedik. Biz milletimizle el ele verdik, asrın inşasını gerçekleştirdik. Ve bununla da gurur duyuyoruz” diye konuştu. Özel’in, kendisiyle görüşen belediye başkanlarını tehdit ettiğine dikkat çeken Bakan Kurum, “‘Niye gidiyorsunuz? Niye bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorsunuz’ diyorlar. Biz siyasi bir ayrım gözetmeksizin her bir belediye başkanınızı dinliyoruz. Taleplerini bir bir alıyoruz. Milletin geleceğiyle, güveniyle, huzuruyla alakalı bir konuda hep birlikte hareket etmek varken niye milletimizi ayrıştırmak, milletimizi yalan yanlış ifadelerle kandırmak yoluna gidelim? Böyle bir siyaset olur mu?” ifadelerini kullandı.
İletişim Başkanı Duran: Savaşlar artık dijital platformlar ve algı yönetimiyle yürütülüyorCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 17’nci El Cezire Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Savaşlar artık fiziksel savaş alanlarıyla sınırlı değil; anlatılar, dijital platformlar ve algı yönetimi aracılığıyla yürütülüyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'dan ayrıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın başkenti Kahire'deki resmi temaslarını tamamlamasının ardından özel uçak ‘TUR’ ile Türkiye'ye hareket etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'daCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın daveti üzerine gittiği başkent Riyad'a ulaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Barış Platformu üyelerini kabul ettiCumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Barış Platformu’nun ikinci toplantısı için İstanbul’da bulunan Balkan ülkelerinin dışişleri bakanları ve üst düzey temsilcilerini Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti. Kabulde ülkelerin Türkiye ile ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.
İletişim Başkanı Duran: Suriye'deki gelişmelere yönelik provokatif girişimleri inceliyoruzCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Suriye’deki gelişmelere ilişkin, “Dezenformasyon faaliyetleri ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmeye yönelik provokatif girişimleri de dikkatle inceliyoruz. Dezenformasyon ve provokasyon içeren bu tür paylaşımlar karşılıksız kalmayacak; sorumluları hakkında hukuk çerçevesinde gerekli işlemler yapılacaktır'' dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.