Son dakika Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.214 cumhurbaskanligi iletisim baskani haberi bulunmuştur.
Bakan Kurum: Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bir kez daha kanıtladıkCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Asrın İnşası: Güçlü Türkiye’nin İhya Vizyonu Paneli’nde 11 ilde tamamlanan inşa seferberliğini anlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Devletiyle milletiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bir kez daha kanıtladık” dedi. Bakan Kurum, Asrın Felaketi’nin 3. yılında bölgeye giden ve çöp konteyneri desteğiyle övünen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de tepki göstererek,“Çöp kutusu göndermekle övünüyorlar ama gece gündüz çalıştığımız 455 bin konutu beğenmiyorlar. Sizin gibi çöp kutusu göndermekle övünmedik. Biz milletimizle el ele verdik, asrın inşasını gerçekleştirdik. Ve bununla da gurur duyuyoruz” diye konuştu. Özel’in, kendisiyle görüşen belediye başkanlarını tehdit ettiğine dikkat çeken Bakan Kurum, “‘Niye gidiyorsunuz? Niye bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorsunuz’ diyorlar. Biz siyasi bir ayrım gözetmeksizin her bir belediye başkanınızı dinliyoruz. Taleplerini bir bir alıyoruz. Milletin geleceğiyle, güveniyle, huzuruyla alakalı bir konuda hep birlikte hareket etmek varken niye milletimizi ayrıştırmak, milletimizi yalan yanlış ifadelerle kandırmak yoluna gidelim? Böyle bir siyaset olur mu?” ifadelerini kullandı.
İletişim Başkanı Duran: Savaşlar artık dijital platformlar ve algı yönetimiyle yürütülüyorCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 17’nci El Cezire Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Savaşlar artık fiziksel savaş alanlarıyla sınırlı değil; anlatılar, dijital platformlar ve algı yönetimi aracılığıyla yürütülüyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'dan ayrıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın başkenti Kahire'deki resmi temaslarını tamamlamasının ardından özel uçak ‘TUR’ ile Türkiye'ye hareket etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'daCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın daveti üzerine gittiği başkent Riyad'a ulaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Barış Platformu üyelerini kabul ettiCumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Barış Platformu’nun ikinci toplantısı için İstanbul’da bulunan Balkan ülkelerinin dışişleri bakanları ve üst düzey temsilcilerini Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti. Kabulde ülkelerin Türkiye ile ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.
İletişim Başkanı Duran: Suriye'deki gelişmelere yönelik provokatif girişimleri inceliyoruzCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Suriye’deki gelişmelere ilişkin, “Dezenformasyon faaliyetleri ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmeye yönelik provokatif girişimleri de dikkatle inceliyoruz. Dezenformasyon ve provokasyon içeren bu tür paylaşımlar karşılıksız kalmayacak; sorumluları hakkında hukuk çerçevesinde gerekli işlemler yapılacaktır'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hane İslam Eserleri Sergisi Açılış Programı'na katıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Hane İslam Eserleri Sergisi Açılış Programı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, açılışta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran da eşlik etti.
İletişim Başkanı Duran: Yapay zeka gazetecilikte özne olmamalıdırBasın İlan Kurumu'nun düzenlediği Dijital Dönüşüm Çağında Habercilik: Yapay Zekâ ve Dijital Yetkinlikler' paneli İletişim Başkanı Burhanettin Duran'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Burada konuşan Prof. Dr. Burhanettin Duran, "Öncelikle yapay zeka gazetecilikte bir örnek olarak faydalanılması gereken bir imkandır demiştim asla bir özne değildir. Özne olmamalıdır. Yapay zekaya sorumluluğu bırakamayız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu hükümeti Afrika Boynuzu’nu istikrarsızlığa sürükleme gayretindedirCumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüşmesinin ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Somali'nin birlik ve bütünlüğünün her şart altında muhafazası bizim için öncelikli meseledir. İsrail'in Somaliland'i tanıma kararı gayrimeşrudur ve kabul edilemez. Elinde 71 bin Filistinli kardeşimizin kanı olan Netanyahu hükümeti Gazze, Lübnan, Yemen, İran, Katar ve Suriye'ye yönelik saldırılarının ardından şimdi de Afrika Boynuzu'nu istikrarsızlığa sürükleme gayretindedir. Mısır ve Suudi Arabistan başta olmak üzere bölge ülkelerinin yanı sıra Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi de İsrail'in kararını reddeden açıklamalar yaptı. Bizim buradaki tavrımız tamamen ilkeseldir. Çözüme hizmet etmeyen her adım sorunu daha da büyütür, derinleştirir. Somali Federal Cumhuriyeti ve Somaliland bölgesinin geleceğine ilişkin kararlar tüm Somalililerin iradesini yansıtacak şekilde alınmalıdır" dedi.
Emine Erdoğan, TRT Uluslararası Çocuk Medyası Zirvesi’ne katıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TRT Uluslararası Çocuk Medyası Zirvesi’ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Bizim önceliğimiz her zaman çocuklarımızın yüksek yararını merkeze alan politikalar üretmek ve haklarının tüm mecralarda korunmasıdır. Çünkü Türkiye 2024 çocuklarda bilişim teknolojileri kullanım araştırmasına göre ülkemizde 6-15 yaş arasındaki çocukların internet kullanımı yüzde 91'den fazla. Kullanma amaçlarına baktığımızda her ne kadar yüzde 75 eğitim amaçlı kullanılsa da internet yaklaşık yüzde 84, video seyretme yüzde 73, oyun oynama yüzde 72, sosyal medya için kullanılıyor. Araştırmalar dijital oyunlarla çocukların intihara sürüklediğini, şiddete meyilli hale geldiğini, gerçeklik duygularını yitirdiklerinin akademik başarılarının düştüğünü açıkça ortaya koyuyor. Şunu unutmayalım ki yetişkinlerin başları ekranlara gömülü olduğu sürece çocuklar da farklı bir yol izlemeyecekler. Hayatın da tıpkı bir bahçe gibi bakım ve özen istediğini unutmayalım" dedi.
Burhanettin Duran: Çocuklarımızı dijital araçların zararlarına karşı bilinçlendirmek zorundayız-TRT Uluslararası Çocuk Medyası Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Çocuklarımızı doğru yönlendirmek, dijital araçların imkanlarından faydalanmalarını sağlamak ve zararlarına karşı bilinçlendirmek zorundayız. Tam da burada şunun altını özellikle çizmek isterim ki; ekranlardan kaçmak ya da kaçınmak mümkün değildir ancak çok hassas bir denge gerektirir. Biz Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çocuklarımızı dijital tehditlerden korumak üzere çok önemli bir mücadele veriyoruz. Bu kapsamda 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile detaylı bir yol haritası oluşturduk" dedi.
Burhanettin Duran: Savaş gazeteciliği, günümüzün kamu iletişiminin en temel direklerinden biridirTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen TRT World Forum'da düzenlenen ‘Cephede Gazetecilik: Savaş Alanı Tehlikelerinden Algoritmik Baskıya’ başlıklı oturumda konuştu. Duran, "Gazze'nin gerçeklerini haber yapmaya ve halkın bilgi edinme hakkını savunmaya devam eden gazetecilere teşekkür ediyorum. Onlar, tanık oldukları soykırıma dünyanın dikkatini çekmeyi başardılar. Uluslararası toplum, oldukça geç de olsa, nihayet Gazze'nin onurlu direnişini ve meşru davasını tanıdı. Hatta birçok ülke bu davayı desteklemeye başladı. Bu uyanış, gazetecilere yönelik kasıtlı saldırılara ve kapsamlı dijital sansüre rağmen gerçekleşti. Hepiniz Filistinli gazeteci Saleh Aljafarawi'nin onurlu örneğini biliyorsunuz. Milyonlarca takipçisi olan sosyal medya hesabı, ölümünün ardından derhal devre dışı bırakıldı. Şehit gazeteci'nin tek suçu, sosyal medya hesabında İsrail'in savaş suçlarını ifşa etmekti. Hayatını feda etti ve zalimler tarafından susturuldu, ancak örneği yaşamaya devam ediyor" dedi.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran: Türkiye'ye yaraşır bir kültür dünyası üretiyoruzCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İstanbul'da TRT tarafından düzenlenen 'Tabii Yeni Sezon Lansmanı'na katıldı. Duran, "Türkiye'ye yaraşır bir kültür dünyası üretiyoruz. Bu bir anlamda Türkiye'nin yumuşak gücüdür. Bu yumuşak güç aslında gönüllere ulaşan ve hem bizi bize anlatan hem de bizi dünyaya anlatan bir dünyadır. Bu yönüyle gerçekten muazzam bir zenginlikle karşı karşıyayız" dedi.
Türkiye ile Umman arasında anlaşmalar imzalandıTürkiye ile Umman arasında, koordinasyon konseyi kurulması, askeri iş birliği, savunma sanayisi, maden ve enerji, vize muafiyeti başta olmak üzere pek çok alanda anlaşma imzalandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'daCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle resmi ziyarette bulunmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya gitti.
Cevdet Yılmaz: Kamu Veri Alanı Projesini hayata geçiriyoruzCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kamuda veri yönetişimini etkinleştirmek ve veriden değer yaratmak üzere Kamu Veri Alanı Projesini hayata geçiriyoruz. Dijital dönüşümün güvence katmanı, siber güvenliğin yanı sıra elektronik imza ve dijital kimlik altyapılarıyla tamamlanıyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’daCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 12'nci Zirvesi’ne katılmak üzere Azerbaycan’ın Gebele şehrine gitti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.