Mardin’de açılan ‘Gönül Mutfağı’nın geliri Hatay’daki öğrencilerin öğle yemeğinde kullanılacakMardin’de Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yeni işletmesi Gönül Mutfağı’nın açılışı yapıldı. 25 kadının istihdam edildiği işletmenin tüm geliri, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki devlet okullarında okuyan öğrencilerin öğle yemeği ihtiyacının karşılanması için kullanılacak.
'Gönül Mutfağı’ndan her gün 13 bin depremzede öğrenciye kahvaltıHatay’da şef Ebru Baybara Demir’in kurduğu ve günde 50 bin depremzedeye yemek sağlayan Gönül Mutfağı’nda okullarına dönen öğrenciler için de kahvaltılık çıkarılmaya başlandı. Mutfağın kurucu ve koordinatörlerinden Kadir Sancar, “Çocukların mutluluğunu görmek, paha biçilmez bir şey. Şu anda günlük 13 bin kahvaltılık tabildot çıkarıyoruz ancak talep olması halinde bu sayıyı 25 bine çıkarma imkanımız var” diye konuştu.