Son dakika Hakimler ve Savcılar Kurulu haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hakimler ve Savcılar Kurulu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hakimler ve Savcılar Kurulu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 551 hakimler ve savcilar kurulu haberi bulunmuştur.
Görevden uzaklaştırılan Bozova Savcısı Uçuk hakkında soruşturma başlatıldıHakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi tarafından görevden uzaklaştırılan Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında, 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı.
Eski hakim Demiroğlu hakkındaki HSK dosyasının ayrıntıları ortaya çıktıHakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2'nci Dairesi tarafından 'meslekten çıkarma' cezası verilen eski hakim Sidar Demiroğlu hakkındaki soruşturmanın detayları ortaya çıktı. HSK soruşturması dosyasında; uyuşturucu ticareti, silah ticareti, yağma, yasa dışı bahis ve öldürmeye teşebbüs gibi suçlardan tutuklanan şüpheliler hakkında usul ve yasaya aykırı tahliye kararları, başka hakimlerin baktığı dosyalara müdahale girişimleri, geliriyle uyumsuz mali hareketlere yönelik iddialar yer aldı.
Adliyelerde 'Alo Adalet 135' dönemiAdalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Eylül itibarıyla Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde Alo Adalet 135 hizmetinin hayata geçirileceğini açıkladı.
HSK Başmüfettişi Aydın'ın acı günüHakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başmüfettişi Memduh Aydın'ın kızı Sena Aydın (18) ile kayınpederi İsmail Aydemir, Ankara'da geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti.
12'nci Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'ndaTBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda '12'nci Yargı Paketi' olarak bilinen, 'Yargının Etkin ve Verimli İşlemesine Yönelik Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı.
Danıştay Üyeliklerine seçim kararı Resmi Gazete’deResmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Danıştay Üyeliği'ne Şükrü Doğan, HSK Genel Kurulu Kararı ile Danıştay Üyeliklerine ise Gülten Hatipoğlu ve Recep Yılmaz Korkmaz seçildi.
AYM Başkanı Özkaya: Bireysel başvuru, Türk hukuk tarihinin en önemli reformlarından biridirAnayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, “Bireysel başvuru mekanizması, hiç kuşkusuz Türk hukuk tarihinin en önemli reformlarından biridir. Bireysel başvurunun kabul edilmeye başlandığı 23 Eylül 2012 tarihinden bu yana Anayasa Mahkemesi’ne toplam 739 bin 417 başvuru yapıldığı görülmektedir. Bu başvuruların 637 bin 274'ü sonuçlandırılmış, böylece başvuruların yaklaşık yüzde 86'sı karara bağlanmıştır” dedi.
Gülistan Doku soruşturmasında Sonel'in serbest bırakılan arkadaşı için tutuklama talebiTunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan, yıllar sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, 17 Nisan'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerden Mustafa Türkay Sonel'in arkadaşı U.A. hakkında verilen kararın yetersiz olduğunu belirtti. Çimen, U.A.'nın tutuklanması talebiyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduklarını söyledi.
Doku ailesinin avukatı Çimen: Başhekim, Gülistan'ın son görüldüğü bölgeden aracıyla geçmişTunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan, yıllar sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi başhekimi Çağdaş Özdemir'in Gülistan'ın son görüldüğü yerden aracıyla geçtiğine dair PTS kayıtlarının olduğunu belirtti. Çimen, "Gülistan'ın en son görüldüğü tarih 05 Ocak 2020. Erdoğan Elaldı, Çağdaş Özdemir, Şükrü Eroğlu, Mustafa Türkay Sonel, Umut Altaş, hepsi 05 Ocak 2020 günü adeta Gülistan'ın bulunduğu yere yönelik olarak bir hareketlenme içinde olduklarını biz anlıyoruz. Çağdaş Özdemir'in de artık örtbastan ziyade Gülistan'a yönelik olarak gerçekleşen insan öldürme olayından da artık sorumlu hale geliyor" dedi.
Gülistan Doku soruşturmasında 7 tutuklu Elazığ’dan Erzurum’a nakledildiTunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 7 kişi, Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Erzurum H Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildi.
Gülistan Doku kaybolmadan 1 gün önce işe başlamış: Patronuna attığı son mesaj ortaya çıktıTunceli’de Gülistan Doku soruşturmasında, genç kızın kaybolduğu gün 5 Ocak 2020’de pastane sahibi M.E.’ye saat 08.13’te attığı ‘Ben artık gelimicem’ mesajı attığı ortaya çıktı. Pastane sahibi M.E. de ifadesinde, Doku’nun 4 Ocak’ta işe başladığını, saat 20.00 sıralarında iş yerinden çıktığını, bir daha geri dönmediğini ve ertesi sabah bir daha işe gelmeyeceği yönünde SMS attığını belirtti.
Gülistan Doku’yu telefonuna yüklediği kendi ‘Google’ hesabından takip etmişTunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturmada, eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov’un jandarmada verdiği ifade ortaya çıktı. İfadesinde Gülistan Doku’nun telefonunda kendi Google hesabının kayıtlı olduğunu belirten Abarakov, “Google hesabımdan telefonunun yerini bulmaya çalıştım” dedi.
Gülistan Doku soruşturmasında ailesinden DNA örneği alındıTunceli’de 5 Ocak 2020’de kaybolan Gülistan Doku soruşturmasında, aracında inceleme yapılan ve ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklu bulunan dönemin valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel’in aracında çıkan DNA örnekleriyle ilgili Doku ailesinden, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Diyarbakır’da DNA örneği alındı.
Gülistan Doku soruşturmasında firari Umut Altaş ile tutuklu babası arasındaki yazışmalar ortaya çıktıTunceli’de 6 yıldır kayıp olan Gülistan Doku soruşturmasında hakkında kırmızı bülten çıkarılan ABD’deki Umut Altaş ile dosya kapsamında tutuklanan babası Celal Altaş arasındaki WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı. Yazışmalarda tehdit ve hakaret içerikli ifadeler kullanılırken, Umut Altaş'ın babasını, 9 bin dolar göndermedikleri takdirde “Savcı Hanımı arar, anlatırım her şeyi" şeklinde tehdit ettiği görüldü.
Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına alınan 2 hastane görevlisi, adliyeye sevk edildiTunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Gülistan Doku soruşturması kapsamında hastane kayıtlarının silindiği iddiasıyla ‘Delilleri yok etme ve gizleme’ suçlamasıyla gözaltına alınan Tunceli Devlet Hastanesi bilgi işlem görevlileri Burçin Y. ve Yücel E., adliyeye sevk edildi.
Tuncay Sonel’in Gülistan kaybolmadan önce kadına şiddetle mücadele toplantısındaki konuşması ortaya çıktıTunceli’de Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklanan dönemin valisi Tuncay Sonel’in, genç kız kaybolmadan 19 gün önce kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısındaki konuşması ortaya çıktı. Aynı soruşturmada tutuklanan eski Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir ile açığa alınan dönemin İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş’ın de yer aldığı toplantıdaki konuşmasında Sonel, “Tunceli’de ne mutlu ki kadınlarımız, çocuklarımız gece geç saatlere kadar rahatça gezebiliyor. İnşallah Tunceli’de insanlık dışı olaylar yaşanmaz. Kadına yönelik şiddet eylemlerinin olmaması için bizlere ne görev düşüyorsa hep beraber bir yol haritası çizip, mücadele edeceğiz” dedi.
Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecekAdalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.
Gülistan Doku soruşturmasında tutuklanan eski başhekim: Kayıtları silme bilgi ve becerim yokGülistan Doku soruşturması kapsamında hastane kayıtlarının silindiği iddiasıyla tutuklanan dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir’in ifadesi ortaya çıktı. Özdemir, ifadesinde, “Benim bu konu ile ilgili yetkim olmadığı gibi becerim de yoktur. Yetkisi veya becerisi olan birine talimat da vermedim” dedi.
Hakimler Ve Savcılar Kurulu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.