Son dakika Hazine ve Maliye Bakanlığı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hazine ve Maliye Bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hazine ve Maliye Bakanlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.180 hazine ve maliye bakanligi haberi bulunmuştur.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'TÜİK' açıklamasıHazine ve Maliye Bakanlığı, TÜİK Başkanlığı'na yapılan atamaya ilişkin, "TÜİK eski Başkanı Sayın Erhan Çetinkaya'nın görev süresi ocak ayında bitmiş olup, yeni atama yapılana kadar görevini vekaleten devam ettirmiştir" açıklamasını yaptı.
Sağlık-Sen Başkanı Doğan'dan açıklamaSağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Gerek Cumhurbaşkanlığı olsun gerek Hazine ve Maliye Bakanlığı olsun gerek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversitelerimiz olsun üniversite hastanelerinde yaşanan tüm sorunları yetkililere iletiyor ve çözüm önerilerini sunuyoruz. Sorunlar çözülene kadar üniversite hastanelerinin sorunlarını gündemden düşürmeyeceğiz” dedi.
Nzp Gold'a operasyon: 7 şüpheli gözaltına alındıİzinsiz altın üretimi yaparak sertifikasız şekilde piyasaya sürdükleri belirlenen NZP Gold ve bağlı şirketlere operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, suç gelirlerinden elde edilen malvarlıklarına el konuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye karamsar tablonun dışındadırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyaya şöyle bir göz attığımızda tıpkı salgın döneminde olduğu gibi bazı ülkelerde akaryakıta kota getirildiğini, bazı ülkelerde okulların belirli günlerde kapatıldığını, bazı ülkelerde kamu hizmetlerinin kısıtlanmasının tartışıldığını görüyoruz. Hamdolsun, Türkiye bu karamsar tablonun dışındadır" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'faiz politikası' haberlerine yalanlamaHazine ve Maliye Bakanlığı, faiz politikasına ilişkin iddialarla ilgili, "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, yerli ve yabancı tüm toplantılarda prensip olarak faiz politikası hakkında asla yorum yapmamaktadır. Değerlendirmeler, Bakanlığımızı ve Sayın Bakanımızı kesinlikle bağlamamaktadır" açıklamasını yaptı.
MASAK'tan, mal varlıklarının dondurulması düzenlemesine ilişkin açıklamaHazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, mal varlıklarını dondurma yetkisine ilişkin kanun değişikliği önerilerinin, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere ilgili kurumlarla görüş birliği içinde hazırlandığını belirtilerek, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından bahsedilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına istinaden alınacak geçici malvarlığı dondurma kararları, her halükarda Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerçekleştirilecektir" ifadesini kullandı.
Ticaret Bakanlığı'ndan hallerde denetim; mevzuata aykırı uygulamalara cezaTicaret Bakanlığı, sebze ve meyve hallerinde yapılan denetimlerde; birden fazla fatura (çifte fatura) düzenleyerek vergi kaybına ve perakendede fiyat şişirilmesine yol açtığı belirlenenlere cezai işlem uygulandığını duyurdu.
Bakan Çiftçi: Tek bir evladımızı dahi kaybetme lüksümüz yokturİçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "2026 yılını 'Sokak Çeteleriyle Mücadele Yılı' ilan ettiğimizi duyurduk. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Tek bir evladımızı dahi kaybetme lüksümüz yoktur. Bu noktada çocuklarımızı suça sürüklemeye çalışan bu çeteleşme faaliyetlerine karşı tavrımız nettir. Buradan açık ve net bir şekilde çağrıda bulunuyoruz; yol yakınken dönsünler çünkü devletimiz bu konuda son derece kararlıdır" dedi.
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyatta biber satışına inceleme; 1,8 milyon TL cezaTicaret Bakanlığı, dün sanal medyada yer alan biber fiyatlarına ilişkin paylaşımlar üzerine inceleme başlatıldığını duyurdu. İncelemede, Hal Kayıt Sistemi’ne düşük bedelle bildirilen ürünleri piyasada fahiş fiyatlarla satışa sunduğu belirlenen işletmeye 1,8 milyon TL ceza uygulanacağı belirtildi.
Mezatlarıyla ünlü tespihçilerden vergi denetimine destekHazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), sanal medya üzerinden mezat yoluyla yapılan satışlarda milyonlarca liralık kayıt dışı işlem tespit etmesinin ardından kapsamlı bir inceleme başlatacağını açıkladı. Tesbihçiler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Onursal Genel Başkanı Nasır Fidan, “Mezatçılık yeni bir sektör olduğu için birçok olumsuz durum oluşmaktadır. Mezat denildiğinde yalnızca tespih sektörü akla gelmemelidir; çakmak, kalem, oyuncak, antika ve daha birçok ürünün satışı bu yöntemle yapılmaktadır. Bizler de kendi içimizde gerekli uyarıları yapıyor; vergilerin ödenmesi gerektiğini, ülkemizin vergilerle ayakta durduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Herkesin vergi ödemesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Mezatlarıyla ünlü tespihçilerden vergi denetimine destekHazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), sanal medya üzerinden mezat yoluyla yapılan satışlarda milyonlarca liralık kayıt dışı işlem tespit etmesinin ardından kapsamlı bir inceleme başlatacağını açıkladı. Tesbihçiler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Onursal Genel Başkanı Nasır Fidan, “Mezatçılık yeni bir sektör olduğu için birçok olumsuz durum oluşmaktadır. Mezat denildiğinde yalnızca tespih sektörü akla gelmemelidir; çakmak, kalem, oyuncak, antika ve daha birçok ürünün satışı bu yöntemle yapılmaktadır. Bizler de kendi içimizde gerekli uyarıları yapıyor; vergilerin ödenmesi gerektiğini, ülkemizin vergilerle ayakta durduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Herkesin vergi ödemesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Bakan Şimşek: Ekonomik güven endeksi şubatta 100,7 ile eşik değeri aştıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ekonomik güven endeksi şubatta 100,7 ile eşik değeri aştı. Tüm sektörlerin değerlendirmelerini yansıtan endeks, ekonomik duruma ilişkin olumlu algı ile beklentilerdeki iyileşmeyi gösteriyor" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'borçlanma' açıklamasıHazine ve Maliye Bakanlığı, borçlanma politikasına ilişkin, "Nakit borçlanmanın ortalama vadesi 2023 yılı sonu itibarıyla 65,1 ay iken, 2026 yılı ocak ayı itibarıyla 33,8 ay seviyesine inmiştir" açıklamasını yaptı.
Usulsüz yöntemle Türk vatandaşlığı sağlayan örgütün liderine 88 yıl 9 ay hapis talebiUsulsüz yöntemle yabancılara Türk vatandaşlığı sağlayan suç örgütü üyelerine yönelik hazırlanan iddianamede örgüt lideri Medet Anli hakkında 88 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede şüphelilerin 50 ile 70 bin dolar değerindeki gayrimenkulleri 400 bin dolara yabancılara satmış gibi gösterdikleri yer aldı. 'Babatak' adı verilen yöntemle yapılan usulsüz satışların ülkeye zararının 144 milyon 300 bin dolar olduğu belirtildi.
İstanbul merkezli 11 ilde FETÖ/PDY operasyonunda 52 şüpheli tutuklandıİstanbul merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde ihraç/aktif görev yapan 94 vergi müfettişinden 93'ü gözaltına alındı. 1 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 52'si tutuklanırken, 38'i hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Öte yandan 4 şüpheli ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak serbest bırakıldı.
İzmirli taksicilerden 'hasılata dayalı vergi' talebiİzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan yürürlüğe giren mali cihaz kullanımının taksici esnafını zorlayacağını belirtip, hasılata dayalı vergi sistemine geçilmesini istediklerini söyledi.
Hazine Ve Maliye Bakanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.