Son dakika İl Başkanları Toplantısı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İl Başkanları Toplantısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İl Başkanları Toplantısı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 498 il baskanlari toplantisi haberi bulunmuştur.
Bahçeli: Şam’ın güvenliği Ankara’nın güvenliğidirMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Suriye Cumhuriyeti devletinin siyasi ve toprak bütünlüğü, egemenlik haklarıyla iç huzur ve istikrarı tartışılamaz, sulandırılamaz, sakatlanamaz mahiyettedir. Şam’ın güvenliği Ankara’nın güvenliğidir. Suriye halkının saadet, selamet ve birliği Türk milletiyle bir ve aynıdır” dedi.
CHP’li Emre: Ülkeyi yönetmeye devam etmek istiyorsanız güvenoyu almanız gerekirCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, “Bizim Türkiye olarak ihtiyacımız olan yeni bir masal değil yeni bir hikaye. Türkiye'nin yeni bir hikayeye, yeni bir yetkiye, yeni yetkilere ihtiyacı var. Bizim ihtiyacımız olan makyajlı rakamlar değil, gerçekler. Bu kadar ağır bir geçim krizinin ortasında bu kadar büyük bir güven bunalımının içerisinde bu ülkeyi yönetmeye devam etmek istiyorsanız 2026'da sandığı getirip halkın karşısına çıkmanız, güvenoyu almanız gerekir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İster Doğu Akdeniz'de ister Ege'de isterse başka bir yerde olsun; biz ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz. Kıbrıs Türkünün hak ve çıkarlarının gasbedilmesine de müsaade etmeyiz. Anlaşmalar yapılabilir, imzalar atılabilir, sipariş sorularla çeşitli mesajlar da verilebilir. Bunların hiçbiri bizi bağlamaz, bizim politikamızı değiştirmez" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu elim olayı tüm yönleriyle araştırıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan'da düşen askeri kargo uçağına ilişkin, "Uçağımızın kara kutusuna ulaşılmış, incelemeler başlamıştır. Şehitlerimizin 19'unun naaşına ulaştık, son naaşımızı arama çalışmalarımız sürüyor. Milletimizle birlikte Azerbaycanlı kardeşlerimizi ve Gürcü dostlarımızı da büyük bir üzüntüye gark eden bu elim olayı tüm yönleriyle araştırıyoruz" dedi.
Eskişehir’de 2 otomobil çarpıştı; 1 ölü, 1’i AK Parti’li milletvekili 4 yaralıAK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın içerisinde bulunduğu makam aracına yan yoldan kontrolsüz şekilde çıkış yapan bir başka otomobil çarptı. Kazada Gürcan ve beraberindeki 2 kişi yaralanırken, diğer otomobilde ise 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Eskişehir’de 2 otomobil çarpıştı; 1 ölü, 1’i AK Parti’li milletvekili 4 yaralıAK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın içerisinde bulunduğu makam aracına yan yoldan kontrolsüz şekilde çıkış yapan bir başka otomobil çarptı. Kazada Gürcan ve beraberindeki 2 kişi yaralanırken, diğer otomobilde ise 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Sumud Filosu'ndaki tüm yolcuların yanındadırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye insanlığın ortak vicdanına tercüman olan Sumud Filosu’ndaki tüm umut yolcularının yanındadır. İlgili birimlerimiz gelişmeleri sahada an ve an takip etmekte, aktivistlerin ve vatandaşlarımızın kılına zarar gelmemesi için gerekli tedbirleri almaktadır" dedi.
Fatih Erbakan: Milletvekillerinin İmralı'nın ayağına gitmesine sıcak bakmayızYENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletin iradesiyle seçilmiş olan milletvekillerinin İmralı'nın ayağına gitmesine sıcak bakmayız. Böyle bir şey olması halinde komisyondan çekilme durumunu dahi gündeme alırız" dedi.
Fatih Erbakan: Saadet Partisi’ne bir ziyaret gerçekleştireceğizYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Saadet Partisi’ne yarın saat 15.30’da bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu ziyaret Genel Başkan Sayın Mahmut Arıkan Bey'e bir hayırlı olsun ziyareti ve Saadet Partisi camiasına da bir nezaket ziyareti olarak gerçekleşecek. Şu anda ittifakla ilgili herhangi bir çalışma, herhangi bir görüşme Saadet Partisi'yle de diğer partilerle de yok. Ama tabii bu seçim yaklaştığı zaman olmayacak anlamına gelmez” dedi.
DMM’den açıklama: Cumhurbaşkanımız diplomatik takvimi gereği toplantıdan ayrıldıCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Cumhurbaşkanımızın salondan ayrılma sebebi, bazı yayın organlarının öne sürdüğü gibi konuşmanın uzaması değil, diplomatik takvimi gereği gerçekleştireceği bir resmi görüşmedir.” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yargı kararını tanımayız' demek kimsenin hakkı değildirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yargı mensuplarına parmak sallamak, ‘yargı kararını tanımayız’ demek, mahkemeler üzerinde baskı kurmak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Özgür efendinin siyasetle ilişkisi bizim unuttuğumuz dönemlerden çok daha gerilerde kaldı. Şiir okuduğumuz için ceza aldığımız davada da partimize açılan kapatma davasında da duruşumuz, tavrımız, ne söylediğimiz bellidir. Boş işlerle uğraşacaklarına hukuk mücadelesi nasıl verilir, bize bakıp öğrensinler. Haksızlığa uğrasak da kimseyi tehdit etmedik, kimseye hakaret etmedik, 'yargıyı tanımıyorum' demedik. Savunmamızı yaptık. Yargının verdiği karara teslim olduk" dedi.
Yavuz Ağıralioğlu: Uyuşturucuyla mücadele birinci gündem olmalıAnahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, “Türkiye’de uyuşturucuyla mücadelenin birinci gündem olması gerekiyor. Bu konuyu birinci gündemimiz haline getirmezsek, önümüzde doğum oranlarını bile konuşamayacağız ve çocuklarımız; insan olabilmek, sağlıklı olabilmek, yaşayabilmek, aile kurabilmek, insanlık için faydalı işler yapabilme eşiğinin tamamını kaybedecek” dedi.
Fatih Erbakan’dan ‘Kanal İstanbul’ açıklamasıYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Biz Kanal İstanbul'un yapılmaması gerektiğini Yeniden Refah Partisi olarak bundan birkaç sene evvel de ifade ettik ve hatta ‘Kanal İstanbul yapılmamalıdır’ diye bir kitapçık ortaya koyduk. Kanal İstanbul'la uğraşmak yerine, İstanbul'un depreme dayanıklı hale getirilmesiyle uğraşılması gerekiyor. Birinci dereceden deprem bölgesi olan bir yere 5 milyon insanı daha getirecek olan böyle bir projenin uygun olmadığını ifade ettik” dedi.
Fatih Erbakan’dan Erdoğan-DEM Parti görüşmesi ile ilgili açıklamaYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İmralı süreciyle ilgili bizim takip ettiğimiz şudur. Bu pazarlıklar son derece yoğun bir hale gelmiş. Pazarlıklarda PKK'nın talepleri var, Abdullah Öcalan'ın talepleri var. Bu da pazarlıkların yoğunlaştığını gösteriyor. Pazarlıkların karşı tarafında ne var? Daha önce DEM Parti'ye selam verenleri dahi terörist ilan eden iktidar ittifakının bugün koltuk uğruna, seçim kazanma uğruna ve siyasi çıkarlar uğruna içine düşmüş olduğu bu durumu aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz” dedi.
Fatih Erbakan’dan Erdoğan-DEM Parti görüşmesi ile ilgili açıklamaYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İmralı süreciyle ilgili bizim takip ettiğimiz şudur. Bu pazarlıklar son derece yoğun bir hale gelmiş. Pazarlıklarda PKK'nın talepleri var, Abdullah Öcalan'ın talepleri var. Bu da pazarlıkların yoğunlaştığını gösteriyor. Pazarlıkların karşı tarafında ne var? Daha önce DEM Parti'ye selam verenleri dahi terörist ilan eden iktidar ittifakının bugün koltuk uğruna, seçim kazanma uğruna ve siyasi çıkarlar uğruna içine düşmüş olduğu bu durumu aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu onlar da biliyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP yönetimi de üstünü kapayamayacakları büyük bir yolsuzluk olduğunun farkındadır. Şimdiye kadar kamuoyuna yansıyanların, buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu onlar da biliyor. İstanbul'un nasıl talan edildiğini, rüşvet çarkının nasıl işletildiğini, bundan kimlerin nemalandığını CHP yönetimi bal gibi biliyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burdurlu adaşına parti rozeti taktıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partiye üye olan Burdurlu Recep Tayyip Erdoğan'a (21), Ankara'daki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından AK Parti rozeti taktı.
Erdoğan: Sayın Özel, ordumun komuta kademesine laf atma yetkisi sende değildirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Özel, başkomutan olarak sana sesleniyorum; ayaklarını denk al, denk almazsan denk getirmesini de biz biliriz. Ordumun komuta kademesine laf atma yetkisi ve hakkı sende değildir. Haddini bileceksin" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bir kez daha bölünmesine izin veremeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu saatten sonra Suriye'nin bir kez daha bölünmesine izin veremeyiz. Ülke topraklarının yeniden bir çatışma alanı haline gelmesine asla rıza gösteremeyiz. Kardeş Suriye halkının evlerine geri dönüşüne engellemeye yönelik hiçbir adımı, hiçbir kışkırtmayı kabul edemeyiz" dedi.
İl Başkanları Toplantısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.