Son dakika ilk duruşmada tahliye haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ilk duruşmada tahliye gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ilk duruşmada tahliye haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 877 ilk durusmada tahliye haberi bulunmuştur.
Faladdin ve Binnaz uygulamalarının sahibi hakkında tahliye kararı'Faladdin' ve 'Binnaz' adlı sitelerinin sahibi Sertaç Taşdelen, 'Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçundan hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Taşdelen hakkında ilk duruşmada tahliye edilmesine karar verdi.
Hasta köpeklerin Ankara'ya taşınması davasında sanıklara para cezasıŞanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki barınaktan sahiplendiği ve hasta olduğu iddia edilen 35 köpeği Ankara'ya getiren Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı ile dernek görevlisi Muhammed Savaş Demir, 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' suçundan tutuksuz yargılandıkları davada beraat etti. Mahkeme, sanıklara hayvan hakları yasasına muhalefetten 43 bin 500'er lira para cezası verdi.
Çocuklarının boğazına bıçak dayayan baba, ağır cezada yargılanacakİzmir'de boşanma aşamasındaki eşi Fatma Alpaslan'ı (26) görüntülü arayıp 2 çocuğunun boğazına bıçak dayayan Şiyar Alpaslan'ın (32) yargılandığı davada, 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi ve İzmir 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesinin ardından dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliyesi 23'üncü Ceza Dairesi, sanığın ağır ceza mahkemesine yargılanmasına karar verdi.
Çocuklarının boğazına bıçak dayayan babanın dosyasına 'görevsizlik' kararıİzmir'de boşanma aşamasındaki eşi Fatma Alpaslan'ı (26) görüntülü arayıp 2 çocuğunun boğazına bıçak dayayan Şiyar Alpaslan'ın (32) yargılandığı davada, 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesinin ardından dosyayı görüşen İzmir 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi, olayın 'Kasten öldürmeye teşebbüs' değil, 'Tehdit' suçu olduğuna kanaat getirip görevsizlik kararı verdi.
Murat'ın ölümüne neden olan arkadaşı tahliye oldu, annesi tepkili: Adalet istiyorumAdana'da kazara ateş aldığı iddia edilen tabancadan çıkan kurşunla vurulan Murat Aras Hirman'ın (14) ölümüne ilişkin davada 16 yaşındaki arkadaşı M.E.Ş., ilk duruşmada tahliye oldu. Murat Aras'ın annesi Zahide Karabıyık (32), karara tepki göstererek, "Benim acım daha tazeyken, 3 ayda tahliyesine karar verildi. Adalet istiyorum" dedi.
Murat'ın ölümüne neden olan arkadaşı tahliye oldu, annesi tepkili: Adalet istiyorumAdana'da kazara ateş aldığı iddia edilen tabancadan çıkan kurşunla vurulan Murat Aras Hirman'ın (14) ölümüne ilişkin davada 16 yaşındaki arkadaşı M.E.Ş., ilk duruşmada tahliye oldu. Murat Aras'ın annesi Zahide Karabıyık (32), karara tepki göstererek, "Benim acım daha tazeyken, 3 ayda tahliyesine karar verildi. Adalet istiyorum" dedi.
12 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı, ilk duruşmada tahliye edildiDiyarbakır'da 12 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdığı iddiasıyla tutuklanan Z.Ş. (29), ilk duruşmada, toplanan deliller, tutukluluk süresi ve kaçma şüphesi olmaması gerekçesiyle tahliye edildi. Kemik yaşı 16 olduğu tespit edilen kız, duruşmada şikayetçi olmazken; savunma yapan Z.Ş., "Facebook'ta tanıştık. Bana 16 yaşında olduğunu söyledi" dedi.
Yaya geçidinde aracıyla çaptığı kadının ölümüne neden olan sürücüye ilk duruşmada tahliyeKahramanmaraş’ta kamyonetle Ayşe Karaçalı’ya (69) çarpıp ölümüne neden olan Halil İbrahim Okumuş (19), 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Karacalı’nın oğlu Veli Karaçalı, karara tepki göstererek, “Adalet yerini bulsun istiyoruz, adil bir yargılama olsun” dedi.
Yaya geçidinde aracıyla çaptığı kadının ölümüne neden olan sürücüye ilk duruşmada tahliyeKahramanmaraş’ta kamyonetle Ayşe Karaçalı’ya (69) çarpıp ölümüne neden olan Halil İbrahim Okumuş (19), 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Karacalı’nın oğlu Veli Karaçalı, karara tepki göstererek, “Adalet yerini bulsun istiyoruz, adil bir yargılama olsun” dedi.
LvBel C5 tahliye edildiGebze 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 'Uyuşturucu madde kullanımını özendirme’ suçundan hakkında dava açılan LvBel C5 ismiyle bilinen rapçi Süleyman Burak Bodur, ilk duruşmada tahliye edildi. Karar sonrası Bodur’u Kandıra Cezaevi önünde ailesi ve yakınları karşıladı.
11 yaşındaki çocuğa istismar davasında 'tahliye' kararına tepkiAntalya'da 11 yaşındaki B.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan E.K.Y.'nin (21) ilk duruşmada tahliye edilmesine, çocuğun annesi ve avukatları tepki gösterdi. Anne E.T., "Bir anne olarak yıkıldım. Bu sanığın bir an önce tutuklanmasını talep ediyorum. İşin acı tarafı kızım ne yaşadığını bile bilmiyor" dedi.
Çocuklarının boğazına bıçak dayayan baba, ağır cezada yargılanacakİzmir'de boşanma aşamasındaki eşi Fatma Alpaslan'ı (26) görüntülü arayıp çocukları Y.C.A. (7) ve B.A.'nın (3) boğazına bıçak dayayan Şiyar Alpaslan’ın (32) yargılandığı davada hakim görevsizlik kararı verip, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
Liseli Zeynep'in ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücüye 9 yıl hapis istemiBursa'da, 30 kilometre hız sınırı bulunan caddede 82,8 kilometre hızla, yayalara kırmızı ışık yandığı sırada yaya geçidinden geçmeye çalışan Zeynep Naz Sırakaya'ya (16) çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü Efe Şayık’ın (19) 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan yargılandığı davada Cumhuriyet savcısı, sanık için 9 yıla kadar hapis talep etti.
Çobanı sopayla döven kız kardeşlere hapis cezası ve tahliyeKahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde kendilerine içki almayan çoban Nail Yener’i (46) sopayla dövüp o anları cep telefonuyla kaydeden tutuklu Melek G. (24) ve Seçil G. (18) kardeşler hakkında yargılandıkları davada karar çıktı. Hakim, Seçil G.’ye 1 yıl 9 ay 20 gün hapis ve 19 bin 400 lira adli para cezası, Melek G.’yi de 1 yıl 3 ay 37 gün hapis ve 11 bin 600 lira adli para cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve tahliyelerine karar verdi.
Kendini MİT görevlisi olarak tanıtıp, kandırdığı 16 kişiyi 130 bin dolar dolandırdıAdana’da kendini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtan M.A.A. (31), suç ortakları M.K. (54) ve M.K. (58) ile ABD’ye götürme vaadiyle ağlarına düşürdükleri 16 kişiyi 130 bin dolar dolandırdı. Mağdurların şikayetçi olabileceği ihtimaline karşı, kandırdığı komiser yardımcısı S.A.’ya (36) kendini gözaltına aldırmış gibi polis merkezine götürmesini sağlayan M.A.A., buradan çıktıktan sonra kaçtı. Şikayet üzerine yakalanıp, tutuklanan ve haklarında dava açılan M.A.A., M.K., M.K. ve S.A., ilk duruşmada tahliye edildi.
Eşine mesaj yazan kişiyi pompalı tüfekle vurup, darbeden sanığa ilk duruşmada tahliyeBursa'da, boşanma aşamasındaki eşi N.S.’ye (39), sosyal medya hesabından mesaj yazdığını iddia ettiği Hüseyin B.’yi (46), İzmir’den geldiği terminalde pompalı tüfekle vurup, yaralı haldeyken tüfeğin kabzasıyla darbeden İsmail S. (40), ilk duruşmada, lehine haksız tahrik uygulanma ihtimali ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alınıp tahliye edildi. Saldırının güvenlik kamerası görüntüsü de ortaya çıktı.
Eşine mesaj yazan kişiyi pompalı tüfekle vurup, darbeden sanığa ilk duruşmada tahliyeBursa’da, boşanma aşamasındaki eşi N.S.’ye (39), sosyal medya hesabından mesaj yazdığını iddia ettiği Hüseyin B.’yi (46), İzmir’den geldiği terminalde pompalı tüfekle vurup, yaralı haldeyken tüfeğin kabzasıyla darbeden İsmail S. (40), ilk duruşmada, lehine haksız tahrik uygulanma ihtimali ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alınıp tahliye edildi. Saldırının güvenlik kamerası görüntüsü de ortaya çıktı.
Doktor İrem'in darbedilip, saçının kopartıldığı anların görüntüsü ortaya çıktıİzmir'in Gaziemir ilçesinde Doktor İrem Sarıkaya'nın (26) devlet hastanesinin acil servisinde darbedildiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde; Yağmur A.'nın (20), Sarıkaya'nın saçını çekerek kopardığı ardından yere düşürmesi yer aldı.
Doktor İrem'in darbedilip, saçının kopartıldığı anların görüntüsü ortaya çıktıİzmir'in Gaziemir ilçesinde Doktor İrem Sarıkaya'nın (26) devlet hastanesinin acil servisinde darbedildiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde; Yağmur A.'nın (20), Sarıkaya'nın saçını çekerek kopardığı ardından yere düşürmesi yer aldı.
Çocuklarının boğazına bıçak dayayan babanın tahliyesine itiraz; tutuklu yargılanacakİzmir'de boşanma aşamasındaki eşi Fatma Alpaslan'ı (26) görüntülü arayıp, çocukları Y.C.A. (7) ve B.A.'nın (3) boğazına bıçak dayayan Şiyar Alpaslan'ın (32) ilk duruşmada, tahliye edilmesine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca itiraz edildi. Ağır ceza mahkemesine yapılan itiraz kabul edilirken, Şiyar Alpaslan tutuklu olarak yargılanmaya devam edecek.
Çocuklarının boğazına bıçak dayayan sanığa ilk duruşmada tahliyeİzmir'de boşanma aşamasındaki eşi Fatma Alpaslan'ı (26) görüntülü arayıp, çocukları Y.C.A. (7) ve B.A.'nın (3) boğazına bıçak dayayan Şiyar Alpaslan (32), ilk duruşmada tahliye edildi. Hakim kararı okuduktan sonra sanık Alpaslan'ı, çocuklarına düzgün babalık yapması ve eşiyle problemlerinin hıncını çocuklardan çıkarmaması yönünde uyardı.
İlk Duruşmada Tahliye ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.