Son dakika İran-Türkiye İlişkileri haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İran-Türkiye İlişkileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İran-Türkiye İlişkileri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 254 iran turkiye iliskileri haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, Türkiye - İran ikili ilişkileri ile bölgede tırmanan askeri gerilimi ele aldı.
İran Büyükelçisi Fard: ABD bölgeye müdahale edemezİran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard, Menbiç için ABD ile yapılan görüşmelerin Astana sürecini olumsuz etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya, "Rahatsızlık yaratan bir aktör bölgeye müdahale edemez. BM kararlarına saygı duymayan, yaptığı anlaşmaları hiçe sayan bir ülkenin bizim ülkemize karışma hakkı yoktur. Bizim bölge halkımızın başka herhangi bir ülkenin fikrine ihtiyacı yoktur. Halkımız kendi iradesi ile en doğru kararı verecektir" dedi. Fard, 24 Haziran seçimlerine ilişkin de "Türkiye açısından seçimler önemli ve halkın katılımı yüksek olacaktır. Büyük Türk milleti doğru kararı verecek ve ülkesinin istikrarına ve birliğine sahip çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
ABD Büyükelçisi Barrack ADF'de konuştu: Erdoğan'a çok büyük saygım varAntalya Diplomasi Forumu'nun (ADF2026) ilk günündeki panelde konuşan ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas J. Barrack, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok büyük saygım var. Netanyahu ise kendi ülkesi için iyi olan neyse onu yapmaya çalışıyor. Dünyanın bu bölgesi tek bir şeye saygı duyuyor. Kuvvet, güç" dedi.
AK Parti'li Çelik: Teyit mekanizmasını reddettiğinizde süreç işlemezAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Örgütün silah bıraktığını teyit edecek devlet mekanizmasını reddettiğinizde bu sürecin işlemesinin bir imkanı olmaz. Çözümden yana gibi gözüküp, çözüm karşıtı bir algoritma üretmek budur. Teyit mekanizmasını bir 'yük' olarak görmek, 'silah bırakma sürecine karşı olduğunu' ifade etmektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderler, görüşmede Türkiye ile Rusya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuları ele aldı. Görüşmeye ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı tarafından yapıldı.
Özgür Özel: Bu ülkenin sorunlarını çözmeye talibizCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz bu ülkenin sorunlarını çözmeye talibiz. Biz ülkeyi barıştırmaya, kucaklaştırmaya talibiz. Terörsüz ve demokratik bir Türkiye’yi yönetmeye talibiz" dedi.
Bahçeli: Türkiye, üzerinde kumar oynanacak bir ülke değilMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İran'dan ateşlenen ve Türk hava sahasına girdikten sonra etkisiz hale getirilen 2 füzeyle ilgili, "Her ülke aklını başına almalıdır. Türkiye, üzerinde kumar oynanacak bir ülke değildir. Taciz, tahrik veya tertip olup olmadığını netleştirecek ülke İran İslam Cumhuriyeti'dir. Biz kasti bir tavrın olmadığına inanmak, iyi komşuluk hukukumuzu korumak istiyoruz" dedi.
Bilal Erdoğan: İstanbul, dünya kültür atlasındaki önemli yerini pekiştiriyorİstanbul Publishing Fellowship (İPF)'de konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “Bu uluslararası yayıncılık buluşması, bir yandan İstanbul'un dünya kültürel atlasındaki önemli yerini teyit ederken bir yandan hem ülkemizin ve kültürümüzün dünyada hakkıyla tanıtımına katkı sağlıyor. Bu senenin misafir ülkesi olan Endonezya, bölgesi için, İslam alemi için ve dünya için önemli bir ülke. Ümit ediyorum ki bu vesileyle hem Türk kamuoyu Endonezya'yı daha yakından tanımış olur hem Endonezya'yla Türkiye arasındaki ilişkilerimize de güçlü bir katkı sağlanmış olur" dedi.
İran-Türkiye İlişkileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.