Son dakika İsrail-ABD İlişkileri haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İsrail-ABD İlişkileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İsrail-ABD İlişkileri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 95 israil abd iliskileri haberi bulunmuştur.
Dağ: Bunların hesabı mutlaka sorulacaktırAK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hamza Dağ, ABD ve İsrail’in İran’a olan saldırılarına ilişkin, “ABD ve İsrail, Beyrut ve İran’a saldırırken bir okulda 185 tane çocuğu katlettiler. Bunların hesabı eninde sonunda Binyamin Netanyahu’dan da ABD’den de sorulacaktır” dedi.
Arakçi: ABD, İsrail adına kendi isteğiyle savaşa girdiİran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD yönetiminin iddiasının aksine İran'dan bu ülkeye hiçbir zaman tehdit olmadığını ve ABD'nin İsrail adına savaşa girdiğini bildirdi.
Bakan Fidan: İlişkilerin yeni bir anlaşma zemininde normalleşmesi gerekmektedirİran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “İran ile ABD arasındaki nükleer müzakerelerin yapıcı bir zeminde tekrar başlaması bölgesel gerilimin azaltılması bakımından hayati önem taşımaktadır. Müzakereler aynı zamanda İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasının ve İran'ın uluslararası ekonomik sistemle bütünleşmesinin yolunu açacaktır. Bu adımlar tüm taraflara önemli kazanımlar sağlayacaktır. Gelinen noktada ilişkilerin yeni bir anlaşma zemininde normalleşmesi gerekmektedir" dedi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ise, "İran İslam Cumhuriyeti'nin müzakere için herhangi bir sıkıntısı yok, müzakere etmek istiyor; ancak müzakereye tehditle başlanmaz. İlk önce tehditlerini bir kenara bırakmalılar ve yaklaşımlarını adil ve insaftan yana olan bir müzakere olarak ortaya koymalılar" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peşpeşe önemli görüşmelerCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 80’inci Genel Kurulu için bulunduğu New York’taki Türkevi'nde Kanada Başbakanı Mark Carney, AB Konseyi Başkanı Costa ve Kuveyt Veliaht Prensi Halid Es Sabah'ı kabul etti.
Bakan Fidan: İsrail’in amacı büyük İsrail’i kurmak ve komşu ülkeleri zayıflatmakDışişleri Bakanı Hakan Fidan, “İsrail yayılmacılığının arkasında yatan iki sebep var. Birincisi İsrail topraklarını genişletip büyük İsrail’i kurmak, ikincisi ise bölgedeki ülkeleri, özellikle de İsrail’e komşu olan ülkeleri zayıf, etkisiz, bölünmüş vaziyette bırakmak” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-35'lerden vazgeçmiş değilizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "F-35'lerden vazgeçmiş değiliz. Projeye dönüş ile ilgili niyetimizi muhataplarımızla görüşüyoruz. F-35 programı, teknik olduğu kadar siyasi bir süreçtir. Türkiye haksız yere program dışı bırakılmıştır. Müttefiklik ruhuyla bağdaşmayan bu adımı hep eleştirdik. Sayın Trump ile yaptığımız görüşmelerde konuyu ele aldık, teknik düzeyde görüşmelere başlandı. İnşallah ilerleme sağlayacağız" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Trump ve Putin görüşmesi ne zaman olacak bilgim yokABD Dışişleri Bakanı Rubio, ABD Başkanı Trump ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin’in bir araya ne zaman geleceği ve bu görüşmeden nasıl bir mesaj çıkabileceği ile ilgili soru üzerine “Bunun zamanıyla ilgili bir bilgim yok. Bu sadece bugün Başkan’ın bahsettiği değerlendirmeyle ilgili bir şey. Bu yüzden önce Başkan Trump'ın kendi gezisini bitirmesini bekleyeceğiz. Yarın ne olduğuna bakacağız. Sonrasında da bir zaman akışı oluşturabiliriz belki” dedi.
Trump’tan Erdoğan, Netanyahu’dan Türkiye açıklamasıABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Oval Ofis'te görüştü. Netanyahu burada yaptığı açıklamada "Türkiye ile çatışma istemiyoruz. ABD'nin ilişkileri çok iyi" dedi. ABD Başkanı Trump ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek "Erdoğan'ı seviyorum, o da beni seviyor. Türkiye’yi tebrik ederim. Erdoğan’a dedim ki, 2 bin yıldır kimsenin yapamadığını yaptın, Suriye’nin kontrolünü ele aldın" ifadelerini kullandı.
Trump’tan Erdoğan, Netanyahu’dan Türkiye açıklamasıABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Oval Ofis'te görüştü. Netanyahu burada yaptığı açıklamada "Türkiye ile çatışma istemiyoruz. ABD'nin ilişkileri çok iyi" dedi. ABD Başkanı Trump ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek "Erdoğan'ı seviyorum, o da beni seviyor. Türkiye’yi tebrik ederim. Erdoğan’a dedim ki, 2 bin yıldır kimsenin yapamadığını yaptın, Suriye’nin kontrolünü ele aldın" ifadelerini kullandı.
Bakan Bolat: Tarihimizin en yüksek ikinci mart ayı ihracat rakamını elde ettikTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Mart ayında tarihimizin en yüksek ikinci ihracat rakamını elde ettik. Yüzde 3,2'lik bir artış var. 2024 Mart ayını 22,6 milyar dolar ile kapatmıştık. 800 milyon dolarlık mart ayı ihracat artışı, iki takvim günün kaybedilmesine rağmen başarıldı" dedi.
MSB: Kuvvet komutanlarımızı hedef alan açıklamalar kabul edilemezMilli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kuvvet komutanlarıyla ilgili açıklamasına ilişkin, "Kuvvet komutanlarımızın şahsını ve genel olarak Milli Savunma Bakanlığımızı hedef alan açıklamalar kabul edilemez. Tüm yasal haklar kullanılacaktır" dedi.
Bakan Fidan'dan peşpeşe önemli görüşmelerDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Münih’te Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot, Romanya Dışişleri Bakanı Emil Hurezeanu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen ve Avusturya Şansölyesi Vekili ve Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile bir araya geldi.
İsrail-Abd İlişkileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.