Son dakika israil-lubnan-gerilimi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan israil-lubnan-gerilimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan israil-lubnan-gerilimi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 46 israil lubnan gerilimi haberi bulunmuştur.
Pezeşkiyan: Lübnanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağızİran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail’in Lübnan’a saldırılarının ateşkes ihlali olduğunu belirterek, “İran, Lübnanlı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacaktır" dedi
MSB'den düşen C-130 uçağı açıklaması: Dingilerden biri gövdeye hasar vermiş olabilirMilli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen C-130 uçağı ile ilgili, "Her iki kanadın üst kısmında bulunan dingilerden birinin yuvasından çıkmış, uçağın sol kuyruk-gövde kısmına temas etmiş, oradan da dinginin dikey stabilizeyi kavramış olabileceği, gövdeye yapısal hasar vermiş olabileceği, bunun da uçağın düşmesine yol açmış olabileceği değerlendirilmiş olup, teknik incelemeler devam etmektedir" açıklamasını yaptı.
Bahçeli: Ateşkes kararını memnuniyetle karşılıyoruzMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bölgesel ve küresel barış adına kritik bir eşikte, ABD ile İran arasında sağlanan 2 haftalık geçici ateşkes kararını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.
Bakan Fidan STRATCOM Zirvesi'nde konuştuSTRATCOM SUMMIT Zirvesi'nde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Diyalog kanalları açık tutulmalı ve sonuç odaklı bir müzakere süreci hızla başlamalıdır. Ancak barışın yolunu açarken, Netanyahu’nun köktenci ve maksimalist tavrının diplomatik çözümleri bir kez daha sabote etmesine izin veremeyiz. Çok uzun zamandır bu kurgulanmış kaos hakkında uyarılarda bulunduk" dedi.
Bahçeli: Asıl yönetim değişimi İsrail'de yaşanmalıdırMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD-İsrail ve İran savaşına ilişkin, "Savaş durmalıdır, silahlar susmalıdır, diplomasi ve diyalog öne çıkmalıdır. Masum insanların ölümü cinayettir. Kim veya kimler bu cinayette ortaksa insanlık karşısında suçludur. İsrail gözü kararan, kan içen, can alan, önüne gelene saldıran bir ölüm aygıtına dönüşmüştür. Asıl rejim değişikliği, asıl yönetim değişimi İsrail'de yaşanmalıdır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin huzur ve güvenliğini tahkim edecek adımları atmaya devam ediyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajında, "28 Şubat'ta İsrail'in tahrikleriyle komşumuz İran'a karşı başlatılan saldırılar ve İran'ın üçüncü ülkelere yönelik füze ve dron misillemeleri bölgemizdeki gerilimi daha da tırmandırdı. Bu tedirgin edici manzara karşısında 86 milyonun mesuliyetini taşıdığımızın bilinciyle temkini ve tedbiri elden asla bırakmıyoruz. Hava sahamızı ihlal eden eylemler karşısında çok kararlı bir tutum alırken; milletimizin huzur ve güvenliğini tahkim edecek adımları da atmaya devam ediyoruz" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda, 'savaş' gündemli kapalı oturumDışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD-İsrail ile İran arasındaki savaşın Türkiye'ye etkileri hakkında TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerini kapalı oturumda bilgilendirdi.
TBMM'de 'Gazze' için 'olağanüstü' toplantıTBMM Genel Kurulu, muhalefet partilerinin, Gazze'deki insanlık dışı katliamı durdurmak ve insani yardımların ulaştırılmasının yolunu belirlemek için genel görüşme talebi üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında olağanüstü toplandı.
TBMM Genel Kurulu toplandıTBMM Genel Kurulu, 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı.
Destici: İsrail-İran çatışması Türkiye için çok katmanlı riskleri beraberine getirmektedirBüyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “İsrail-İran çatışması Türkiye için çok katmanlı riskleri beraberine getirmektedir. Ancak bu kriz aynı zamanda Türkiye’ye bölgesel bir dengeleyici ve barış aktörü olarak rol alma fırsatı da sunmaktadır. İnanıyoruz ki, devletimiz büyüklüğüyle, milletimizin gücüyle; yaptığı ve bundan sonra yapacağı hazırlıklarla tıpkı Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi bu süreci de az hasarla atlatacak ve daha da güçlenerek çıkacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu onlar da biliyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP yönetimi de üstünü kapayamayacakları büyük bir yolsuzluk olduğunun farkındadır. Şimdiye kadar kamuoyuna yansıyanların, buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu onlar da biliyor. İstanbul'un nasıl talan edildiğini, rüşvet çarkının nasıl işletildiğini, bundan kimlerin nemalandığını CHP yönetimi bal gibi biliyor" dedi.
Hakan Fidan: Irak'ın evlatları nasıl DEAŞ'ı temizlediyse PKK'yı da temizleyecektirDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak’ta konuk olduğu UTV kanalında yaptığı açıklamada, “Türkiye açısından baktığımız zaman Irak'ta sorun nedir diye sorduğunuzda, terörle mücadele meselesi var. Türkiye'de PKK'nın bir etkinliği yok ama Irak'ta birçok toprağı işgal etmiş durumda, başta Sincar olmak üzere. Şimdi tabii Irak Hükümetinin PKK'ya yönelik belli tedbirleri geliştirmesi hem kendi güvenliği için önemli hem bölgesel güvenlik için önemli. Irak'ın evlatları nasıl DEAŞ'ı temizlediyse, PKK'yı da temizleyecektir” dedi.
İsrail-Lubnan-Gerilimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.