Son dakika İstanbul Atatürk Havalimanı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İstanbul Atatürk Havalimanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İstanbul Atatürk Havalimanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.618 istanbul ataturk havalimani haberi bulunmuştur.
Trabzonspor, Mohamed Salah ile görüşmelere başladıTrabzonspor, dünya futbolunun yıldız isimlerinden Mohamed Salah'ın transferi için ilk resmi adımı attı. Bordo-mavili kulüp, Mısırlı futbolcunun transferi konusunda görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.
Bakan Uraloğlu: İstanbul'daki havalimanlarımız 78 ilin nüfusundan fazla yolcu ağırladıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yılın ilk yarısında 63 milyon 447 bin 607 yolcuya hizmet verdiğini belirterek, "İstanbul’daki 2 havalimanımız, yılın ilk yarısında 78 ilin nüfusundan fazla yolcuyu ağırladı" dedi.
Venezuela'ya yardım ekiplerini taşıyacak 2 uçak İstanbul'dan uğurlandıVenezuela’da meydana gelen depremlerin ardından AFAD, arama kurtarma ve insani yardım ekiplerini taşıyan uçağın deprem bölgesine gideceğini duyurdu. Ekipleri taşıyan askeri kargo uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Venezuela’ya gitmek için kalkış yaptı.
Yardım ekiplerini taşıyacak 2 uçak bugün İstanbul'dan uğurlanacak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardından bölgeye gönderilecek yardım ekiplerini taşıyacak 2 uçağın bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan uğurlanacağını açıkladı.
Akdeniz İlleri Tanıtım Günleri’nde Osmaniye standına yoğun ilgiAdana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin, Isparta, Antalya ve Burdur’un önde gelen yemeklerinin ve kültürlerinin sergilendiği Akdeniz İl Tanıtım Günleri bugün sona eriyor. Adana kebabı, şirdanı, mumbarı, kağıt kebabı, içli köftesi, Osmaniye yer fıstığı, şalgamı, bıcı bıcısı, künefesi ve kömbesi illerin standında ziyaretçilerini bekliyor. Standın yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “İstanbul’u Akdeniz’in birbiriyle iç içe geçen kültürünü hem yaşamaya hem de lezzetlerini tatmaya davet ediyoruz” dedi.
Bakan Uraloğlu: Yılın ilk 5 ayında 89 milyon yolcu hava yolu ile seyahat ettiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2026'nın ilk 5 ayında 89 milyon 36 bin 395 yolcunun hava yolu ile seyahat ettiğini belirterek, "Beş ayda ülke genelinde hava yolu ile seyahat edenlerin sayısı Türkiye'nin nüfusunu aştı" dedi.
Bakan Bayraktar: Sıfır emisyonlu ve karbon nötr emisyonlu ekonomi hedefimiz varEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sıfı Atık Vakfı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen 'Sıfır Atık Festivali' lansmanında konuştu. Bakan Bayraktar, "Bir taraftan da sıfır emisyonlu veya karbon nötr bir emisyonlu ekonomi haline gelme hedefimiz var. Kamu ve özel sektör dahil 20 milyar doların üzerinde bir yatırım hedefimiz var bu ikinci programda. 2024-2025 yani gerçekleşen 2 yıla baktığımızda, hedeflerimizin yüzde 130 üzerinde bir gerçekleşme görüyoruz. Hem yatırım anlamında yaklaşık 7,6 milyar dolarlık enerji verimliliğinde ülke olarak Türkiye, hem özel sektörü hem kamu olarak yatırım yapmış durumda. Dolayısıyla belirlediğimiz hedef doğrultusunda gidiyoruz." dedi.
Derin Deniz Sondaj Gemisi Yavuz'dan 'Sıfır Atık Festivali'ne davetEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yavuz Derin Deniz Sondaj Gemisi'ne 'Sıfır Atık Festivali' yazılı pankart asarak, İstanbul'da 4-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Sıfır Atık Festivali için çağrı yaptı.
Bakan Bolat: Kahramanmaraş başta olmak üzere bütün şehirlerimizi kısa sürede ayağa kaldırdıkAtatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen 'Kahramanmaraş Tanıtım Günleri Programı'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bundan 3 yıl önce 11 ili kapsayan ancak merkezi Kahramanmaraş olan, Anadolu coğrafyasının yaşadığı en şiddetli, en sarsıcı iki depremiyle karşılaştı. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin '8-10 yılda kaldıramayız' dedikleri bu 11 vilayeti kapsayan yıkım ülkemizde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde iki buçuk yılda ortadan kaldırıldı ve yeni güzel şehirler kuruldu. 53 Bin 565 şehidimize rabbimizden gani gani rahmet diliyoruz, Allah mekanlarını cennet eylesin. Millet, devlet, hükümet olarak kenetlendik ve Kahramanmaraş başta olmak üzere bütün etkilenmiş olan şehirlerimizi kısa sürede ayağa kaldırdık. Bu dünyada büyük bir örnek alınan başarı" dedi.
Bakan Uraloğlu: Şubat ayında 15 milyon yolcu hava yolu ile seyahat ettiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Şubat ayında toplam 15 milyon 92 bin 119 yolcu, hava yolu ile seyahat etti. Sadece 1 ayda hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısı 45 ilimizin toplam nüfusunu aştı" dedi.
Bakan Uraloğlu: Şubat ayında 15 milyon yolcu hava yolu ile seyahat ettiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Şubat ayında toplam 15 milyon 92 bin 119 yolcu, hava yolu ile seyahat etti. Sadece 1 ayda hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısı 45 ilimizin toplam nüfusunu aştı" dedi.
Bakan Uraloğlu: Ocak ayında havalimanları 17,7 milyon yolcuya hizmet verdiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ocak ayında Türkiye genelindeki havalimanlarında 17 milyon 785 bin 633 yolcuya hizmet verdiklerini belirterek, "Hava yolunu tercih eden neredeyse her iki yolcudan biri İstanbul’daki havalimanlarından seyahat etti" dedi.
Bakan Uraloğlu: Hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısında rekor kırdık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılında direkt transit yolcular ile birlikte toplam 247 milyon 163 bin 531 yolcunun hava yolu ile seyahat ettiğini belirterek, "Böylece hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık" dedi.
Bakan Bolat: Enflasyonda son 4 yılın en düşük rakamlarına geldikİstanbul'da 9'uncusu düzenlenen Konya İl Tanıtım Günleri'nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ekonomimiz son 21 çeyrektir büyümeye devam ediyor. Son 23 yılda ekonomide, üretimde yüzde 5,4 yıllık reel büyüme sağladık. Enflasyonda son 48 ayın, 4 yılın en düşük rakamlarına geldik, daha da aşağıya geleceğiz. İhracat artışı devam edecek ve dış dengelerimiz, cari işlemler dengelerimiz gerçekten çok iyi bir gelişme, iyileşme kaydetti" dedi.
Bakan Kacır: Take Off İstanbul 2025, 40 ülkeden 500 girişim ve 250 yatırımcıyı buluşturduSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, girişimcilere verdikleri desteklere yönelik çalışmalarının bitmeyeceğini belirterek, “Startupların kesintisiz yolculuğunda desteklerimizi, ekosistemle ilk temastan şirket kuruluşuna, sürdürülebilir büyümeye ve son olarak da şirketin küresel ölçeğe ulaştığı ana kadar genişletiyoruz. Girişim sermayesi fonlarının ve melek yatırımcıların ekosisteme katılımını artıracak yatırımcı dostu düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Havalimanlarında yolcu sayısı geçen yıla göre yüzde 6,7 arttıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kasım ayında havalimanlarında uçuş sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 arttığını, 197 bin 105 uçuşta 18 milyon 479 bin 860 yolcunun seyahat ettiğini bildirdi. Ocak-Kasım döneminde ise 2 milyon 318 bin 246 uçuşta 229 milyon 720 bin 220 yolcuya hizmet verildiğini, geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısının yüzde 6,7 arttığını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizde emniyeti tehdit eden saldırıları mazur göremeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Umuyor ve inanıyorum ki Terörsüz Türkiye süreciyle bölgemizde tesis edeceğimiz kardeşlik kuşağı bütün kirli hesapları alt üst edecek, kirli hesapları bozacak. Cuma günü münhasır ekonomik bölgemizde, ticaret gemilerinin hedef alınması endişe verici bir tırmanmayı işaret ediyor. Bilhassa kendi münhasır bölgemizde seyir, can ve çevre emniyetini tehdit eden bu saldırıları hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Bu tarz durumlarla ilgili tüm taraflara gerekli uyarılar da bulunuyoruz” dedi.
Papa 14. Leo, Türkiye'den ayrıldıPapa 14. Leo, dört günlük Türkiye ziyaretinin ardından saat 14.55’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçakla Türkiye'den ayrıldı.
Papa 14.Leo İznik ziyaretinin ardından İstanbul'a geldiVatikan Devlet Başkanı ve Katollik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 14. Leo'yu İznik'ten İstanbul'a taşıyan helikopter Atatürk Havalimanı'na indi. Konvoy ve güvenlik önlemleriyle havalimanından ayrılan Papa, Harbiye'deki Saint Esprit Katedrali'ne giriş yaptı.
İstanbul Atatürk Havalimanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.