Prof. Dr. Attar: Kadın yaşamını etkileyen hastalıklarla mücadele için düzenli kontroller şart
Prof. Dr. Attar: Kadın yaşamını etkileyen hastalıklarla mücadele için düzenli kontroller şart 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınları en çok etkileyen hastalıklara dikkat çeken Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, kadınlarda en sık görülen hastalıkların başında meme kanserinin geldiğini hatırlattı. Bunun yanında, rahim ağzı kanseri, endometriozis, polikistik over sendromunun da sık görülen ve kadınların yaşamını ciddi şekilde etkileyen hastalıklar arasında yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Attar, hastalıklarla mücadelede düzenli kontrollerin önemine işaret etti.
8.03.2024 Sağlık-Yaşam
“Rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyük”
“Rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyük”  Serviks kanserinin, dünya çapında kadınlarda en sık görülen dördüncü kanser türü olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Doç. Dr. Esra Nur Tola, “Rahim ağzı kanserlerinin yüzde 99,7'sinde HPV tespit edilir. HPV dışında serviks kanseri risk faktörleri düşük sosyoekonomik düzey ve sigaradır. İlginç olarak erkek partneri sünnetli olanlarda serviks kanseri daha az görülür. Erken evrede belirti vermeyen rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyüktür. HPV aşısı 12 yaşından itibaren hem kadınlara hem erkeklere önerilir” dedi.
17.01.2024 Sağlık-Yaşam
"Kadın hastalıklarında yatışsız kapalı cerrahi kullanımı artıyor"
"Kadın hastalıklarında yatışsız kapalı cerrahi kullanımı artıyor" Kadın hastalıklarında kapalı ameliyatların kullanımının özellikle son yıllarda önemli bir ivmeyle arttığını belirten Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek uzmanı Dr. Öğr. Ü. Mert Yeşiladalı, “Gerek hekim deneyiminin artması gerekse teknolojik anlamla yaşanan gelişmelerle birlikte önümüzdeki yıllarda kadın hastalıklarında açık ameliyatlar tarihe karışacak gibi duruyor” dedi.
30.03.2023 Video
Doç. Dr. Koyuncu: Polikistik over sendromu kadınlarda diyabet riskini artırabilir
Doç. Dr. Koyuncu: Polikistik over sendromu kadınlarda diyabet riskini artırabilir  Üreme döneminde 10 kadından 1’inde görülen ve adet düzensizliği ve erkek tipi hormon fazlalığıyla seyreden kadınlardaki en sık kısırlık nedeni olan Polikistik Over sendromunun (PKOS) yaygın görüldüğünü söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kazibe Koyuncu, “PCOS, obezite ve artan insülin direnci ile ilişkilidir ve bu nedenle ileri yaşlardaki diyabet, kalp hastalığı ve diğer koşulları geliştirme riskini artırabilmektedir. PCOS'lu kadınlar, sağlıklı bir yaşam tarzı ve normal vücut ağırlığının koruyarak uzun vadede karşılaşabilecekleri sağlık sorun riskini azaltabilir” dedi. 
30.09.2022 Sağlık-Yaşam