Gurbetteki Karslılar için 900 kazı keserek kurutmaya bıraktı
Gurbetteki Karslılar için 900 kazı keserek kurutmaya bıraktıKars'ın Arpaçay ilçesinde kaz yetiştiren Çetin Cengiz, gurbette yaşayan hemşerilerinin talebi sonrası kesimini yaptığı 900 kazı kurutmaya bıraktı. 10 gün süreyle açık havada kurutulan kazlar, başta İstanbul olmak üzere gurbetteki Karslılara gönderilecek.
9.12.2025Video
Kars kazının tanesi 1200 TL
Kars kazının tanesi 1200 TLKars mutfağının vazgeçilmezi olan kazlar, tanesi 1000- 1200 TL'den, tüyleri ise kilosu 400- 500 TL’den satılıyor. Akyaka ilçesinde kaz yetiştiren Sarıgül Kaçan (70), “Kazın çöpe atılan hiçbir organı yok. Tüyü, ayağı, boynu, kafası, kanadı, ciğerini de değerlendiriyoruz” dedi.
8.11.2023Foto Galeri