Kültür balıkçılığı, alabalık, levrek ve çipura ile üretim rekoru kırdı
Kültür balıkçılığı, alabalık, levrek ve çipura ile üretim rekoru kırdı Türkiye'nin 849 bin 808 ton su ürünleri üretiminin yüzde 60'ını oluşturan kültür balıkçılığı, 2022'de 514 bin 805 tonla üretim rekoru kırdı. Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 368 bin 742 tonu denizlerde, 146 bin 63 tonu iç sularda gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda alabalık, denizlerde ise levrek ve çipura oldu.
22.06.2023 Gündem
Kültür balıkçılığı, alabalık, levrek ve çipura ile üretim rekoru kırdı
Kültür balıkçılığı, alabalık, levrek ve çipura ile üretim rekoru kırdı Türkiye'nin 849 bin 808 ton su ürünleri üretiminin yüzde 60'ını oluşturan kültür balıkçılığı, 2022'de 514 bin 805 tonla üretim rekoru kırdı. Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 368 bin 742 tonu denizlerde, 146 bin 63 tonu iç sularda gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda alabalık, denizlerde ise levrek ve çipura oldu.
22.06.2023 Video