Türkiye, kültür varlığı kaçakçılığı komitesine üye oldu
Türkiye, kültür varlığı kaçakçılığı komitesine üye olduTürkiye, kültür varlığı kaçakçılığının önlenmesiyle ilgili, 'UNESCO 1970 Sözleşmesi'nin yürütme organı olan komiteye üye seçildi. Kültür varlıklarının korunarak, ait oldukları topraklara iadesinin teşvik edilmesine yönelik çalışmalar yapacak komitede Türkiye'nin üyeliği 4 yıl sürecek.
Depremde yıkılan kültür varlıkları, 3 yılda ayağa kaldırılacak
Depremde yıkılan kültür varlıkları, 3 yılda ayağa kaldırılacakVakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve hasar gören kültür varlıklarının tamamını 3 yıl içinde ayağa kaldırma hedefinde olduklarını söyledi.
15.05.2023Kültür&Sanat
'Lahanacılar' figürü güvende
'Lahanacılar' figürü güvendeİstanbul'da Teşvikiye Camii'nin avlusunda bulunan 'Lahanacılar' figürü, tarihçi yazar Mehmet Dilbaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı çağrı sonrası Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce koruma altına alındı.
26.03.2023Foto Galeri
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden 'Kız Kulesi' açıklaması
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden 'Kız Kulesi' açıklamasıKültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden, restorasyona alınan Kız Kulesi'yle ilgili "2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşında, Kız Kulesi, bir anıt eser ve müze olarak hizmet verecektir" açıklaması yapıldı.
3.09.2022Gündem