Kurban Eti

Kurban Eti

Son dakika kurban eti haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kurban eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kurban eti haber sayfamızda...

Kurban Eti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 250 kurban eti haberi bulunmuştur.
İHH, Kurban Bayramı’nda milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştığını duyurdu
İHH, Kurban Bayramı’nda milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştığını duyurduİHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 yılı kurban çalışmaları kapsamında vekâletini aldığı 112 bin 207 hisselik kurbanın paylarını Türkiye dâhil 60 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını duyurdu. İHH ayrıca, bağışçıların destekleriyle 15 ülkedeki 41 bin 601 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık elbise hediye ettiğini bildirdi.
11.06.2025Gündem
'Kurban etini hemen poşetlemeyin'
'Kurban etini hemen poşetlemeyin'Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider" dedi.
6.06.2025Video
'Kurban etini hemen poşetlemeyin'
'Kurban etini hemen poşetlemeyin'Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider" dedi.
6.06.2025Gündem
'Kurban etini serin ortamda dinlendirip, iç sıcaklığı 70 derece üzerinde pişirin'
'Kurban etini serin ortamda dinlendirip, iç sıcaklığı 70 derece üzerinde pişirin'Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Kurban Bayramı’na saatler kala etin hemen tüketilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Köse, “Eti kestikten hemen sonra ölüm sertliği meydana geleceği için 10-12 saat klimalı ortamda beklettikten sonra tüketilmesi gerekiyor” dedi.
5.06.2025Video
Bayram öncesi uzmanından ‘maytap’ uyarısı: Körlüğe neden olabilir
Bayram öncesi uzmanından ‘maytap’ uyarısı: Körlüğe neden olabilirDiyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Umut Dağ, bayramlarda yaralanmaların yaklaşık 10 kat arttığını ve bunun yüzde 10’unu da göz travmalarının oluşturduğunu belirterek, “Bunların en sık nedeni bayramlarda çocukların bayram harçlığı ile ilgilerini çeken, satışı yasak olan maytap, torpil, mantar tabancası ve boncuk atan tabancalar gibi oyuncaklar ile oynamaları sonucu meydana gelmektedir. Bu yaralanmalar çok ciddi görme kayıplarına, hatta körlüğe neden olabilir” dedi.
5.06.2025Gündem
'Kurban etini serin ortamda dinlendirip, iç sıcaklığı 70 derece üzerinde pişirin'
'Kurban etini serin ortamda dinlendirip, iç sıcaklığı 70 derece üzerinde pişirin' Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Kurban Bayramı’na saatler kala etin hemen tüketilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Köse, “Eti kestikten hemen sonra ölüm sertliği meydana geleceği için 10-12 saat klimalı ortamda beklettikten sonra tüketilmesi gerekiyor” dedi.
5.06.2025Gündem
‘Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli’
‘Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli’Kırmızı etin, kaliteli bir protein olmasına rağmen porsiyon kontrolü ve pişirme yöntemi doğru seçilmezse sindirim sorunlarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Özellikle fazla sakatat tüketimi, ürik asit yüksekliğine yol açıp gut ve böbrek hastalığına neden olmaktadır. Bu yüzden kurban bayramı süresince günlük et tüketiminin kadınlar için 100-120 gram, erkekler için 150-180 gramı geçmemesi önemlidir. Etin yanında bol yeşillik, zeytinyağlı sebze veya tam tahıllarla dengeli bir tabak oluşturmak sindirimi destekler” dedi.
‘Yanlış saklanan et ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir’
‘Yanlış saklanan et ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir’Kırmızı etin, yanlış saklandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyleyen Uzm. Dyt. Serap Güzel, “Yeni kesilen et hemen tüketilmemeli, buzdolabında en az 24 saat dinlendirilmelidir. Et, kanlı ve sıcak halde uzun süre bekletilmemeli, temiz yüzeylerde parçalanarak saklanmalıdır. Porsiyonlara ayrılmış şekilde ve hava almayacak şekilde paketlenip derin dondurucuda saklanmalıdır. Çözdürülen et yeniden dondurulmamalı, bu işlem buzdolabının alt rafında yapılmalıdır. Etin yanında bağışıklığı destekleyen gıdalar tercih edilmeli; sebze, yoğurt ve tam tahıllarla dengeli menüler hazırlanmalı” dedi.
‘Etler en az bir gün bekletildikten sonra tüketilmeli’
‘Etler en az bir gün bekletildikten sonra tüketilmeli’Kurban Bayramı’nda etin sağlık sorunlarına yol açmaması için dikkatli tüketilmesi gerektiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, “Etler kesildikten hemen sonra değil, en az bir gün bekletildikten sonra tüketilmeli. Özellikle mide, bağırsak ve karaciğer hastalarının beslenmelerine özen göstermeleri gerekli” dedi.
‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’
‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.
'Kurban eti'ni sebzeyle tüketim önerisi
'Kurban eti'ni sebzeyle tüketim önerisiKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, "Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır" dedi.
31.05.2025Video
'Kurban eti'ni sebzeyle tüketim önerisi
'Kurban eti'ni sebzeyle tüketim önerisiKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, "Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır" dedi.
31.05.2025Foto Galeri
Prof. Dr. Tayar: Kurban etiyle kahvaltı yapmayı 2 gün ertelemeliyiz
Prof. Dr. Tayar: Kurban etiyle kahvaltı yapmayı 2 gün ertelemeliyizBursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Besin-Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, "Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir" dedi.
29.05.2025Video
Prof. Dr. Tayar: Kurban etiyle kahvaltı yapmayı 2 gün ertelemeliyiz
Prof. Dr. Tayar: Kurban etiyle kahvaltı yapmayı 2 gün ertelemeliyizBursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Besin-Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, "Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir" dedi.
29.05.2025Gündem
Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı'ndan 'kurban' uyarısı
Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı'ndan 'kurban' uyarısıKayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, kurbanlık hayvanın fiziksel özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Büyükbaş alıyorsanız fiziki özelliklerinin iyi olması lazım. Kör, topal, boynuzu kesik olmaması lazım. Bu tarz kurbanlıklar kurban olmaz. 2 yaşını doldurması lazım" dedi.
23.05.2025Gündem
İHH: 2024'te Afganistan'daki on binlerce kişiye insani yardım ulaştırdık
İHH: 2024'te Afganistan'daki on binlerce kişiye insani yardım ulaştırdıkİHH İnsani Yardım Vakfı, Afganistan'daki insani yardım çalışmalarını 2024 yılında da sürdürdüğünü farklı alanlardaki çalışmalarıyla on binlerce kişiye destek ulaştırdığını duyurdu.
21.01.2025Sağlık-Yaşam
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde insani yardım
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde insani yardımSudan'da 15 Nisan 2023’ten bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. İç savaşın başladığı tarihten şu ana kadar birçok insani yardım çalışmasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, son olarak 3 farklı şehirde binlerce insana gıda, sıcak yemek ve hijyen malzemesi desteği verdi.
13.09.2024Sağlık-Yaşam
İHH, 66 ülkede ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı
İHH, 66 ülkede ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttıİHH İnsani Yardım Vakfı, vekâletini aldığı 102 bin 266 hisselik kurbanı Türkiye dâhil 66 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Vakıf ayrıca, 16 ülkede 42 bin 245 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa da bayramlık elbise hediye etti.
19.06.2024Kurumsal
Kurban etini öğle saatlerinde tüketin
Kurban etini öğle saatlerinde tüketinKurban Bayramı'nı sağlıklı geçirmenin yollarını açıklayan Prof. Dr. Esin Korkut, “Sindirim açısından kırmızı et öğle saatlerinde yenmelidir. Et iyi bir protein kaynağıdır fakat ekstra olarak yağ ve kolesterol de içerir. Bu yüzden kendi yağında pişirmeye özen gösterilmelidir. Ete ekstra yağ eklenmemelidir. Et ile birlikte C vitamininden zengin salata tüketmek demir emilimini artırır. Bol su içilmeli, gazlı içecek yerine soda, ayran ve bitki çayları tercih edilmelidir" dedi.
13.06.2024Sağlık-Yaşam
Erdoğan: Mahkeme kararıyla ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruz
Erdoğan: Mahkeme kararıyla ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "'Siyasi dava' denilerek, terör kalkışmasının aklanmaya çalışılması her şeyden önce hukuka ve demokrasiye hakarettir. 6- 8 Ekim olaylarını kimse mazur ve meşru gösteremez. Mahkeme kararıyla ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruz. Karar, kayıplarının acısıyla son 10 yıldır Kerbela'ya dönmüş yüreklere su serpmiş, adaletin tecellisine olan inancı yeniden güçlendirmiştir" dedi.
20.05.2024Politika
Bakan Tunç'tan 'Kobani davası' açıklaması: İstinaf ve temyiz süreçleri var, bunları bekleyeceğiz
Bakan Tunç'tan 'Kobani davası' açıklaması: İstinaf ve temyiz süreçleri var, bunları bekleyeceğizAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuoyunda 'Kobani davası' olarak bilinen 6-7-8 Ekim olaylarına ilişkin davada verilen cezalara ilişkin, "Demokrasilerde şiddete değer yoktur, demokrasilerde şiddet çağrısına yer yoktur. Bu anlamda demokratik siyaset yapmak isteyenlere alan her zaman açıktır. Ama gerek Anayasa'mızın 26'ncı maddesi gerek Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'nin 19'uncu maddesi gerek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 11'inci maddeleri şiddeti reddeder, şiddet çağrısını reddeder. Karar, ilk derece mahkemesinin vermiş olduğu bir karardır. İstinaf ve temyiz süreçleri vardır. Bu süreçleri bekleyeceğiz" dedi.
17.05.2024Politika
Kobani davasında karar; Demirtaş’a 42 yıl hapis
Kobani davasında karar; Demirtaş’a 42 yıl hapisKobani olayları olarak bilinen 6-8 Ekim 2014'te meydana gelen, 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 18'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Selahattin Demirtaş 42, Yüksekdağ 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
16.05.2024Video
Kobani davasında karar; Demirtaş’a 42 yıl hapis
Kobani davasında karar; Demirtaş’a 42 yıl hapisKobani olayları olarak bilinen 6-8 Ekim 2014'te meydana gelen, 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 18'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Selahattin Demirtaş 42, Yüksekdağ 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
16.05.2024Gündem
Kızılay: Afet bölgesindeki konteynerlere 50 bin kilogram kurban payı dağıtıldı
Kızılay: Afet bölgesindeki konteynerlere 50 bin kilogram kurban payı dağıtıldıTürk Kızılay'ın vekaletle kurban kesim kampanyasıyla hazırlanan kurban payları, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ailelere dağıtıldı. Konteyner kentlerde kalan aileleri ziyaret eden gönüllüler, hayırseverlerin kurban vekaletleriyle hazırlanan 2'şer kiloluk paketleri hanelere ulaştırdı. Deprem bölgesinde toplamda 50 tonluk kurban payı dağıtımı gerçekleştirildiği açıklandı.
13.07.2023Kurumsal
İHH’dan 3 milyona yakın kişiye kurban eti
İHH’dan 3 milyona yakın kişiye kurban etiİHH İnsani Yardım Vakfı, 2023 yılı kurban çalışmaları kapsamında vekâletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı Türkiye dâhil 48 ülkede yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdığını duyurdu. İHH ayrıca, bağışçıların destekleriyle 10 ülkedeki 34 bin 312 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık elbise hediye ettiğini açıkladı.
2.07.2023Kurumsal

Benzer Haber Etiketleri

kurban etiKurbanİHHKurban Bayramıbayram

Kurban Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.