'Kurban etini oda sıcaklığına gelmeden dolaba koymayın'
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, kurban etlerinin oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına konulması gerektiğini belirterek, "Eğer sıcakken konulursa yeşillenme olur. Et çürümeye başlar. Mikrobiyolojik olarak üreme olur. Gıda zehirlenmesine yol açar" dedi.
Kurban etleri için ‘kasap’ tavsiyesi
Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, Kurban Bayramı’nda atölyelerde kıyma çekildiğini, kasap esnafı dışında kıyma çekme ve et işlemenin yasaklandığını belirterek, “Kasapların kıyma makineleri sürekli denetimden geçen ve temizliği yapılan, soğutuculu makinelerdir. Artık öyle bir hale geldi ki kaportacı bile hatta araç yıkamacı bile kıyma çekmeye başladı. Oradaki kıyma makinelerinin ağzı soğutuculu değil, krom ve paslanmaz değil. Halkımız et işleme işini, işi bilene yaptırmalı” dedi.