Son dakika lezzet haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 783 lezzet haberi bulunmuştur.
Şekercibaşı'nın tatlı barlı mağazası İstiklal Caddesi'nde
Geleneksel Türk tatlıcılığın öncülerinden, 1777’den beri varlığını sürdüren ve Türkiye’nin en eski markalarından biri olan Ali Muhiddin Hacı Bekir’in İstiklal Caddesi’ndeki ikonik tasarımlı yeni mağazası ziyaretçilerine kapılarını açtı. Osmanlı’da sarayın ‘şekercibaşı’ ünvanını verdiği ve Türk lokumunu bugünkü haline getiren Ali Muhiddin Hacı Bekir’in geçmişin izlerini taşıyan yeni mağazasında, gün yüzüne çıkmamış aileye ait eski belge, şekerlemeler ve fotoğraflar yer alıyor. Mağazanın alt katında ise Japonların sushi barından esinlenerek tasarım sürecine dahil edilen bir tatlı barı yer alıyor.
Şekercibaşı'nın tatlı barlı mağazası İstiklal Caddesi'nde
Geleneksel Türk tatlıcılığın öncülerinden, 1777’den beri varlığını sürdüren ve Türkiye’nin en eski markalarından biri olan Ali Muhiddin Hacı Bekir’in İstiklal Caddesi’ndeki ikonik tasarımlı yeni mağazası ziyaretçilerine kapılarını açtı. Osmanlı’da sarayın ‘şekercibaşı’ ünvanını verdiği ve Türk lokumunu bugünkü haline getiren Ali Muhiddin Hacı Bekir’in geçmişin izlerini taşıyan yeni mağazasında, gün yüzüne çıkmamış aileye ait eski belge, şekerlemeler ve fotoğraflar yer alıyor. Mağazanın alt katında ise Japonların sushi barından esinlenerek tasarım sürecine dahil edilen bir tatlı barı yer alıyor.
Türk halkının yüzde 88,3’ü kafe ve restoran fiyatlarını çok yüksek buluyor
Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla Kafe ve Restoran Fiyatları Algı Araştırması gerçekleştirildi. Buna göre araştırmaya katılanların yüzde 88,3’ü kafe ve restoran fiyatlarını oldukça yüksek bulurken, yüzde 82,1’i kafe ve restoran işletmecilerinin enflasyonu bahane ederek fiyat yükselttiklerini ve bunu fırsatçılığa çevirdiklerini düşünüyor.
Bizim Yağ ve SuperFresh’ten herkes için erişilebilir mutfak deneyimi
Kerevitaş çatısı altında faaliyet gösteren Bizim Yağ ve SuperFresh herkes için erişilebilir markalar olma hedefiyle yeni bir iş birliğine adım attı. Bizim Yağ’ın tarifleri ve SuperFresh’in ürün içerikleri ile pişirme yöntemleri BlindLook uygulaması üzerinden görme engellilerin erişimine sunuldu.
Çölyak Vakfı 1’inci yaşını glütensiz gala yemeği ile kutladı
Türkiye’de glütensiz beslenmeyi yaygınlaştırmak, çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve ihtiyacı olan çölyaklı ailelere destek olmak amacıyla kurulan Çölyak Vakfı, 1’inci yaşını özel hazırlanan glütensiz gala yemeği ile kutladı.
Çölyak Vakfı 1’inci yaşını glütensiz gala yemeği ile kutladı
Türkiye’de glütensiz beslenmeyi yaygınlaştırmak, çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve ihtiyacı olan çölyaklı ailelere destek olmak amacıyla kurulan Çölyak Vakfı, 1’inci yaşını özel hazırlanan glütensiz gala yemeği ile kutladı.
Lezzet, aroma ve kokunun uzmanları, 2-3 Ekim'de İstanbul'da buluşuyor
Kalite ve Ürün Deneyim Semineri, Ulusal Sütçülük Kongresi ve Süt Akademisi düzenleyicisi Karma Grup tarafından düzenlenen Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı (CONSENSE 2024) 2-3 Ekim'de gerçekleştirilecek. Lezzet, aroma ve koku uzmanlarının bir araya geleceği etkinlik İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak.
SunExpress'ten yeni yapay zekâ destekli seyahat planlayıcısı
Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, yeni yapay zekâ destekli 'Sunny Seyahat Planlayıcısı' ile seyahat severlere kişiselleştirilmiş gezi programları sunuyor. Türkçe, İngilizce ve Almanca olmak üzere üç dilde ve ücretsiz olarak sunulan uygulama ile seyahat severler, tek bir tıkla doğal ve kültürel miraslardan şehir turlarına, otel alternatiflerinden restoranlara kadar pek çok öneriyle seyahatlerini daha planlı ve keyifli hale getiriyor.
Hamza Dağ: Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 'KALBİMİZMİR: Tarihi Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi' adını verdikleri Kemeraltı Projesi'ni anlattığı toplantıda yaptığı konuşmada, “İhtiyaç duyduğu ilgi ve bakımı görmemesi nedeniyle zaman içerisinde eski canlılığını yitiren bölgemizde hayata geçireceğimiz projemizle bu değerli mirası restore ederek Kemeraltı'nı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Hamza Dağ: Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 'KALBİMİZMİR: Tarihi Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi' adını verdikleri Kemeraltı Projesi'ni anlattığı toplantıda yaptığı konuşmada, “İhtiyaç duyduğu ilgi ve bakımı görmemesi nedeniyle zaman içerisinde eski canlılığını yitiren bölgemizde hayata geçireceğimiz projemizle bu değerli mirası restore ederek Kemeraltı'nı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz” dedi.
‘Ülker Anadolu Baharat’ serisi, Bizim Toptan’da satışa sunuldu
Ülker Anadolu Baharat serisi raflarla buluştu. Seride acı toz biber, tatlı toz biber, karabiber, pul biber, nane, kekik, susam, çörek otu, kimyon, köri, limon tuzu, sumak ve tarçın olmak üzere 13 çeşit ürün bulunuyor. Yeni baharat serisi Bizim Toptan ve Seç Marketler’de satışa sunuldu.
"Aşırı tuz tüketimi kalp sağlığını tehdit ediyor"
Yemeklere lezzet katan tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade eden Topçu, “İşlenmiş gıdalardan uzak durun" uyarısında bulundu.
Lezita Genel Müdürü Ergül: Yenilikçi ürünlerimizi dünya ile buluşturduk
Lezita, geliştirdiği lezzetlerini, Gulfood Fuarı'nda dünyanın önde gelen gıda şirketleri ile buluşturdu. Lezita'nın standı, fuarda bu yıl da büyük ilgi gördü. Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül, "Fuarda bu yıl da tüketicinin değişen talep ve ihtiyaçlarını anlayan ekibimizden aldığımız güçle yarattığımız yenilikçi ürünlerimizi dünya ile buluşturduk" dedi.
Mustafa Varank ve Alinur Aktaş, barista önlüğü giyerek kahve ikramında bulundu
TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da Tarihi Çarşıbaşı Meydanında hizmete sunulan Burfaş Kafe’de barista önlüğü giyerek tezgahının başına geçti ve gençlere kahve ikram etti. Varank, kahveleri hazırlarken Aktaş ise hem sipariş aldı hem de hesabı ödedi.
Dalında kalan portakalla yapılan Adana kebabı ve pideye tam not
Antalya'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından 101 çeşit yemek yapıldı. Etle portakalın harmanlandığı Adana kebabı ve pide hem şaşırttı hem de tadına bakanlardan tam not aldı.
Dalında kalan portakalla yapılan Adana kebabı ve pideye tam not
Antalya'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından 101 çeşit yemek yapıldı. Etle portakalın harmanlandığı Adana kebabı ve pide hem şaşırttı hem de tadına bakanlardan tam not aldı.
Minik eller kedi evlerini boyadı
Her yıl Türkiye'de ve dünyada 'Kedi Günü' olarak kutlanan 17 Şubat'ta çocuklar, sokakta yaşayan patili dostlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve farkındalık yaratmak için kedi evi boyama etkinliğinde bir araya geldi. Yerli mama markası Fi Petfood tarafından organize edilen programda sokak hayvanları yararına 'Kedi Evi Boyama Etkinliği' düzenlendi. Etkinliğe aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Kedi evlerini boyarken keyifli vakit geçiren çocuklara, sokak kedilerini beslemek için kedi mamaları hediye edildi.
Minik eller kedi evlerini boyadı
Her yıl Türkiye'de ve dünyada 'Kedi Günü' olarak kutlanan 17 Şubat'ta çocuklar, sokakta yaşayan patili dostlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve farkındalık yaratmak için kedi evi boyama etkinliğinde bir araya geldi. Yerli mama markası Fi Petfood tarafından organize edilen programda sokak hayvanları yararına 'Kedi Evi Boyama Etkinliği' düzenlendi. Etkinliğe aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Kedi evlerini boyarken keyifli vakit geçiren çocuklara, sokak kedilerini beslemek için kedi mamaları hediye edildi.
Aydın’da Hatay Lezzetleri Festivali başladı
Aydın’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ile büyük yara alan Hatay esnafına destek olmak amacıyla düzenlenen Hatay Lezzetleri Festivali başladı. Festival, 5 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Aydın’da Hatay Lezzetleri Festivali başladı
Aydın’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ile büyük yara alan Hatay esnafına destek olmak amacıyla düzenlenen Hatay Lezzetleri Festivali başladı. Festival, 5 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Antalya'da Hindistan rüyası
Gezgin fotoğrafçı Mine Candar, farklı zamanlarda 40'ın üzerinde gittiği Hindistan'ı Antalya'da tanıttı. Candar, konuklarına Hindistan'ın geleneksel kıyafetlerini giydirdi, bol baharatlı 'Chicken Biryani' adlı pilavı pişirip ikram etti.
Kerevitaş, 30'uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na katıldı
Dondurulmuş gıda ve margarin sektöründe faaliyet gösteren Kerevitaş, ANFAŞ 30'uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na katıldı. Fuarda tarladan başlayan ve sofralara ulaşan yolculuğu, üretim süreçlerine ilişkin çalışmaları ve yeni lezzetlerini ev dışı tüketimin profesyonellerine aktardı. Hasat, teknoloji, güven, çeşitlilik ve lezzet başlıklarının ön plana çıktığı reçeteler, profesyonel şeflerden tam not aldı.
Hem ‘en sevilen’ hem de ‘asla yemem’ denilen çorba: Kelle paça
Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.