Son dakika Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 821 milli egitim bakani yusuf tekin haberi bulunmuştur.
Bakan Tekin: Nisan ayını 'Maarifin Kalbinde Çocuk' temasıyla planlıyoruzMlli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İstanbul’da düzenlenen 'Türkiye Yeterlilikler Merkezi Modeli (TYMM) Okuryazarlık Becerileri Bataryası Geliştirme Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayda konuşan Bakan Tekin, "Tıpkı ramazan ayında yaptığımız gibi çocuklarımızın milli birliğimize, beraberliğimize, demokrasimize, ulusal egemenliğimize sahip çıkacak bilinçle yetişmesi açısından bir farkındalık oluşturmak için Nisan ayını da 'Maarif'in Kalbinde Çocuk' temasıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde, yani Türkiye'deki bütün ilkokullarda ve ortaokullarda yaklaşık 11 milyon öğrencimizin, gencimizin bu temayla etkinlik yapacağı bir ay olarak planlıyoruz" dedi.
Bakan Tekin'den CHP'ye Tosun Paşa filmi benzetmesiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP'yi Tosun Paşa filmine benzeten Bakan Tekin, "Böyle film setindeki gibi rol yapıyorlar. Biz de keyifle seyrediyoruz. Ben daha önce de söylemiştim. Çekirdek alıp CHP'nin içerisindeki gelişmeleri uzaktan seyredeceğimiz bir dünya. Keyif alıyorum CHP'de olanları seyretmekten ama ülkem adına utanıyorum" dedi.
CHP’li Emre: Savaş fiilen sınırımızdaCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, "Şimdi en son Malatya Kürecik'te radar hattının bulunduğu bölgede Patriot füzelerinin yerleştirilmesine karar verildi ve konuşlandı. Bu, 'bölgede bir gerilim var' meselesinin ötesine geçmiş durumda. Savaş fiilen sınırımızda" dedi.
Bakan Tekin, öğrencilerin hazırladığı ‘Haberimiz Olsun’ bültenine konuk olduMilli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Haberimiz Olsun’ projesi kapsamında öğrencilerin hazırladığı haber bültenleri, yayın hayatına başladı. Ankara’daki Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi’nde (ETKİM) bir araya gelen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in konuk olduğu özel bir program çekti.
Bakan Tekin: 12 Mart, tarihin sinesine nakşedildiği mümtaz bir dönemeçtirMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "12 Mart 1921, necip bir milletin kendi istikbali ve istiklali hakkında verdiği hükmün, tarihin sinesine nakşedildiği mümtaz bir dönemeçtir. O gün kabul edilen İstiklal Marşımız, ateş hattında kaleme alınmış bir şiir olarak doğmuş; kısa sürede bu tanımın çok ötesinde bir anlam kazanmıştır" dedi.
Ankara'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105'inci yılı kutlandıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstiklal Marşı'nın kabulünün 105'inci yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı kaleme aldığı Taceddin Dergahı'nda düzenlenen kutlama programına katıldı.
Bakan Gürlek: Tek yumruk, tek ses, tek nefes olmamız lazımAdalet Bakanı Akın Gürlek AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Ateş Başı Sohbet' programına katıldı. Burada konuşan Bakan Gürlek "Görüşümüz, fikrimiz, siyasi düşüncemiz ne olursa olsun iç cephede birlik olmamız lazım. Tek yumruk, tek ses, tek nefes olmamız lazım" dedi.
Bakan Tekin: Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin azaltılması için çok yoğun çaba gösterdikMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bir öğretmen arkadaşımız şehit oldu. Fatma Nur öğretmenimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Hükümetlerimiz döneminde, genel anlamda şiddet, özel olarak da eğitim çalışanlarına yönelik şiddetini azaltılması için çok yoğun bir çaba gösterdik. En son Öğretmenlik Mesleği hakkında kanunda da eğitim çalışanlarına yönelik şiddete verilecek cezalarla ilgili ağırlaştırma yaptık. Elimizden geldiğince bu konuda tedbirleri alıyoruz” dedi.
Dervişoğlu: Türkiye kuruluş kodlarına sadık kalırsa yeni bir İran olmayacaktırİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Türkiye bir sonraki İran değildir. Ama Netanyahu bölgede yeni bir İran yaratmak, en azından Türkiye'yi yeni bir İran gibi konumlandırmak istemektedir. Buna teşne olanlar ise İran gibi olmaktan gocunmamakta; iktidara sahip olmak uğruna kendilerine biçilen elbiseyi hevesle giymeye talip olmaktadırlar. Türkiye eğer kuruluş kodlarına sadık kalırsa, Cumhuriyet’in alelade bir sıfat olmadığını idrak ederse ve gerçek vatanseverler tarafından yönetilirse, yeni bir İran elbette olmayacaktır" dedi.
Bakan Tekin'den Çekmeköy'de öldürülen öğretmen için taziye mesajıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çekmeköy’de lise öğrencisi F.S.B. (17) tarafından bıçakla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik (44) için taziye mesajı yayınladı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, olayın ardından eğitim müfettişi görevlendirildiğini ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Bakan Tekin: Cumhurbaşkanımız, dünya liderleri tarafından sözü dinlenen ve saygı duyulan bir isimdirEsenler’de ramazan etkinliklerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dünyada sayılı liderlerden birine sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, dünya liderleri tarafından sözü dinlenen ve saygı duyulan bir isimdir. Dünyanın herhangi bir yerinde bir çatışma yaşandığında ‘Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan çözer’ denilen bir dönemi yaşıyoruz. Bu bizim için büyük bir şanstır" dedi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye olarak bu bölgede daha fazla savaş istemiyoruzÖnder İmam Hatipliler Derneği tarafından 68'nci Geleneksel İftarı 28 Şubat’ın yıl dönümünde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Burada konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Türkiye olarak bu bölgede daha fazla savaş istemiyoruz. Bu savaşın kazananı olmayacaktır. Bu savaş masa üstünde yapıldığı planlarda durduğu gibi durmayacaktır. Onun için bu alınan kararın, bu saldırı kararının mutlaka geri alınmasını ve barış masasına geri dönülmesini ümit ve temenni ediyorum" dedi.
Bakan Tekin, '28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası' programına katıldıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, '28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası' programına katıldı. Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı Tekin, "28 Şubat'ı sadece başörtülü Müslümanlara yönelik bir mağduriyet psikolojisi alanına dönüştürüyorlar. Bu kesinlikle böyle değil. Toplumun tamamı, siyasetten iş dünyasına kadar her alanda mağduriyet yaratan ve tamamen muhafazakar dindar insanları karşısına alan bir darbe ortamıyla karşı karşıyayızö dedi.
Bakan Tekin'den 'bildiri' açıklaması: Davayı açtımMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 168 ismin imzaladığı 'laiklik bildirisi' ile ilgili hukuki adım attığını belirterek, "Davayı da açtım. Hatta bana sorarsanız; bu anlamda hakarete muhatap olan herkesin de kişisel anlamda, bu süreçte yargıya başvurmasının doğru olacağını düşünüyorum" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.