Son dakika Milli Savunma Bakanı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Milli Savunma Bakanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Milli Savunma Bakanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.739 milli savunma bakani haberi bulunmuştur.
Türk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü İstanbul'da kutlandıTürk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü, Maltepe'de 23'üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Burada konuşan 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Rasim Yaldız, "Türk Kara Kuvvetlerinin şanlı tarihinde, Türk Kurtuluş Savaşı'nın ayrı ve müstesna bir yeri vardır. Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz ile başlayan bu destansı mücadele, yalnızca bir askeri zafer değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolu açan tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Türk askeri yalnızca vatan savunmasına değil, uluslararası barış ve güvenliğin sağlanmasında da daima ön saflarda olmuştur" dedi.
Kampa katılan bakanlar ormanda sabah yürüyüşü yaptıSakarya’da düzenlenen AK Parti 33’üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılan bakanlar, Kocaeli Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda ormanda sabah yürüyüşü yaptı.
Bakan Güler, Kara Kuvvetleri personelini kabul ettiMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Kara Kuvvetleri'nin 2 bin 235’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve beraberindeki personeli kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gayesi, bölgemizde gerilim üretmek değil, barışı, adaleti, huzuru güçlendirmektirAçık Deniz Karakol Gemisi Cam Roman’ın Romanya Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Teslimi ile Türk Deniz Kuvveleri Komutanlığı Platformlarının Hizmete Giriş ve Bayrak Çekimi Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahraman deniz kuvvetlerimizin gücüne güç katacak TCG Koçhisar'ı bugün hizmete alıyoruz. Açık Deniz Karakol Gemisi projemiz kapsamında inşa ettiğimiz bu platform, istihbarat, gözetleme ve keşiften arama kurtarmaya, deniz haydutluğuyla mücadeleden deniz denetim ve savaş dışı harekatlara kadar pek çok görevi inşallah başarıyla yerine getirecektir. Türkiye'nin gayesi, bölgemizde gerilim üretmek değil, barışı, adaleti, huzuru ve istikrarı güçlendirmektir. Biz kimseyle kriz, kaos, kavga ve çatışma peşinde değiliz. Aksine, karşılıklı saygıya dayalı güçlü bir iş birliğinden yanayız. Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yoktur ve olmamıştır. Bizim kimsenin meşru hak ve çıkarlarında gözümüz yoktur ve olmamıştır. Bununla birlikte, hiç kimsenin de egemenliğimize kastetmesine, ülkemize tehdit oluşturmasına ve menfaatlerimize zarar vermesine müsaade etmeyiz. Ülkemiz çok net. Biz ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz" dedi.
Bakan Güler, Brüksel'de NATO gündemini ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdiMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için gittiği Brüksel’de Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. NATO Liderler Zirvesi öncesi önemli mesajlar veren Güler, İttifak'ın savunma ve caydırıcılığına sağlanan katkılardan Doğu Akdeniz'deki gelişmelere kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulundu.
MSB: İtalya'ya ait savunma sistemi Konya'da konuşlandırıldıMilli Savunma Bakanlığı (MSB), "NATO Daimi Savunma Planı kapsamında ittifakın hava savunmasının güçlendirilmesi amacıyla İtalya'ya ait bir adet SAMP/T Hava Savunma Sistemi bugün, Konya'da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlandırılmıştır. Ayrıca ülkemiz, değişen tehdit ortamını dikkate alarak yerli ve milli hava savunma sistemlerimizin geliştirilmesini sürdürmektedir" açıklaması yaptı.
Ankara'da Türkiye-Burindi 1'inci Dönem KEK Toplantısı gerçekleştirildiMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Burundi Dışişleri, Bölgesel Entegrasyon ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Edouard Bizimana, Türkiye-Burundi 1'inci Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı'na başkanlık etti.
Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Polonya'daSavunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, resmi temasları kapsamında Polonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ile Varşova'da bir araya geldi.
Milli Savunma Bakanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.