Son dakika Milli Savunma Üniversitesi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Milli Savunma Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Milli Savunma Üniversitesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 836 milli savunma universitesi haberi bulunmuştur.
Şehit Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz son yolculuğuna uğurlandıAzerbaycan'dan Türkiye'ye gelirken Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan Hava Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz (41), Büyükçekmece Kuba Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı.
Şehitler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandıAzerbaycan'dan Türkiye'ye gelirken Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan askerler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.
2026 ÖSYM sınav takvimi belli olduÖlçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2026 ÖSYM sınav takviminin belli olduğunu duyurdu.
Şehit Gökhan Korkmaz'ın dayısı: Pilot olmak çocukluk hayaliydiGürcistan'da düşen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi kargo uçağında şehit olan Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz'ın (41) Büyükçekmece'deki evine acı haber ulaştı. Ailenin yaşadığı siteye Türk bayrakları asıldı. Şehidin dayısı Aydın Devrim, Pilot olmak hayaliydi. Bu vatan içim çalışan bir insandı. Vatansever, Cumhuriyet'e sahip çıkan, Atatürk'ün ilkelerinde giden bir çocuktu" dedi.
MSB: Suriyeli askeri öğrencilerin TSK'da görev alması söz konusu değilMilli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriyeli misafir askeri öğrencilerle ilgili, "Suriyeli askeri öğrenciler 'Ortak Eğitim ve Danışmanlık Mutabakat Muhtırası' kapsamında Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) öğrenim görmekte olup, bu kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında görev alması söz konusu değildir. Kamuoyunu yanıltmaya, kurumlarımızı hedef almaya ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur" açıklamasını yaptı.
MSÜ Kara Harp Okulu'nda 2025-2026 eğitim öğretim yılı başladıMilli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu'nda 2025-2026 eğitim öğretim yılı, MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafından verilen 'Filistin'de 800 Yıl' konulu ilk ders ile başladı.
MSB: Ada'da icra edilmeye çalışılan faaliyetlere karşı gereken karşılıkları vermekteyizMilli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Norveç bayraklı Ramform Hyperion adlı geminin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) yayımladığı NAVTEX ile Ada'nın güneyinde gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin, "Ada'nın deniz yetki alanlarında her iki halkın da eşit hakları bulunmaktadır. KKTC'nin bölgedeki mevcut ruhsat sahaları ve adanın tamamındaki hakları görmezden gelinerek icra edilmeye çalışılan faaliyetlere karşı gereken karşılıkları vermekteyiz" açıklamasını yaptı.
SOLOTÜRK ekip lideri Yarbay Murat Bakıcı: Gençler hayallerinin peşinden koşsunGençlere havacılık çağrısında bulunan SOLOTÜRK ekip lideri Yarbay Murat Bakıcı, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘İstikbal göklerdedir’ diyerek havacılığı gökyüzüne işaret etmiştir. Gençler gözleri yükseklerde olsun ve hayallerinin peşinden koşsun, Türk Hava Kuvvetleri'ne katılsınlar diyoruz. Havacılık bir tutkudur. Bu tutkunun sizin gönlünüze düşmesi lazımdır. Bu ateş sizin gönlünüze düştükten sonra onun peşinden koşmaya başlarsınız. Milli Teknoloji Hamlesi TEKNOFEST’te bulunmak, geleceğimizin teminatı gençlerimize rol model olmak bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.
Bakanlıktan, 25 bin gence kurs desteğiGençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yaklaşık 25 bin gence ücretsiz olarak 'Özel Yetenek Sınavı Hazırlık Kursu' hizmeti sunuldu.
Erdoğan: Ordumuzu yıpratmaya çalışanlar karşısında bizi bulacaktırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ordumuzun milletimize karşı görevlerini layıkıyla yapabilmesi ancak ve ancak disiplinini her zaman en ileri düzeyde muhafaza etmesine bağlıdır. Sizi ve kahraman ordumuzu yıpratmaya çalışanları unutmayın. Herkesten önce karşılarında bizi bulacaklardır" dedi.
İlber Ortaylı ve Erhan Afyoncu TEKNOFEST Mavi Vatan'da konferans verdiTEKNOFEST Mavi Vatan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda başladı. Festivalde öğrencilerle 'Akdeniz ve Osmanlı Denizciliği' konferansında buluşan İlber Ortaylı, “Fatih, topçuluğu tatbik ederek yani konvansiyonel silahları tatbikatıyla birlikte yerleştiren bir mühendistir. 15’inci asrın büyük devrimini o yapmıştır" dedi.
MSB: Suriye hükümetinin, birlik ve bütünlüğünü korumak için alacağı her tedbire destek vereceğizMilli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, "Suriye'nin istikrarı, Türkiye'nin güvenliğiyle doğrudan bağlantılıdır. Bu doğrultuda atılan her adım, bölge barışına katkı sağlamaktadır. Türkiye, Suriye hükümetinin kendi birlik ve bütünlüğünü korumak için alacağı her türlü tedbire destek verecektir" açıklamasını yaptı.
MSB: Ukrayna'da önce ateşkes sağlanmalıMili Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, 'Ukrayna'ya barış gücü gönderilecek' iddialarına ilişkin, "Rusya ile Ukrayna arasında öncelikle bir ateşkesin sağlanması, ardından görev tanımı netleştirilmiş bir misyonun çerçevesinin belirlenmesi ve hangi ülkenin ne ölçüde katkı sunacağının ortaya konulması gerekmektedir" açıklamasını yaptı.
TCG Anadolu Gemisiyle Çanakkale’den İstanbul’a 'Zafer Yolculuğu' düzenlenecekGençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Malazgirt Zaferi’nin 954'üncü yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla özel bir program hazırlandığı belirtildi. Alanlarında başarı gösteren 350 gencin katılımıyla, 23 Ağustos’ta TCG Anadolu Gemisiyle Çanakkale’den İstanbul’a 'Zafer Yolculuğu' düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da yolculukta gençlere eşlik edeceği kaydedildi.
Şehit Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur teğmen olduAnkara'da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, Milli Savunma Üniversitesi'nden (MSÜ) teğmen olarak mezun oldu. Halisdemir'e diplomasını, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamazCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2'nci Cihan Harbi'nden sonra tesis edilen uluslararası sistemin askeri, siyasi ve iktisadi kırılmalar yaşadığı zorlu bir dönemden geçiyoruz. Geçmişin siper savaşlarının yerini bugün artık siber savaşlar almış durumda. Bu yeni gerçeklikte, ülkemizin güçlü bir şekilde var olması ve yeni sistemde kutup başı olarak yerini alması için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Bilhassa yerli, yüksek teknoloji yatırımlarımızla, savunma sanayindeki hamlelerimizle küresel planda adından söz ettiren ülkeler arasındayız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan MSÜ Rektörlük Camii'nin açılış töreninde konuştuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi içinde bulunan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlük Camii açılış törenine katıldı. Cuma namazını da burada kılan Erdoğan açılış töreninde bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, "2023’te Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu üç camimizi tamamlayıp hizmete almıştık. Şimdi de 864 kişi kapasiteli Milli Savunma Üniversitesi Rektörlük Camimizin açılışını yapıyoruz. Bu camilerde okunacak ezan ve salaların, edilecek dua ve ibadetlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Rabb’im, bizi sevgisiz, susuz, havasız, vatansız, aynı zamanda muhabbetsiz, minaresiz, ezansız bırakmasın diyorum" dedi.
Pençe-Kilit Harekatı şehitleri toprağa verildiPençe-Kilit Harekatı bölgesinde metan gazı nedeniyle hayatını kaybeden kahraman Mehmetçikler, memleketlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.
Bakan Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldıSağlık Bilimleri Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Toplu Mezuniyet Töreni'ne katılan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, öğrencilerin diploma heyecanına ortak oldu. Törende Bakan Memişoğlu tarafından, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencilerinin ailelerine onur belgesi verildi.
TSK'nın subay adayları Kuleli'de 7 dili ileri seviyede öğreniyorMilli Savunma Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kuleli Yerleşkesi’nde Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu hazırlık sınıfı öğrencilerine yabancı dil eğitimi veriliyor. Milli Savunma Üniversitesi Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Uçar, “Okulumuzda eğitim alan harp okulu öğrencileri İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça, Arapça, Rusça ve Yunanca dillerinde yoğun bir eğitim almaktadır. Verilen eğitimin sonunda amacımız okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere hedef dilde 4 temel beceriyi kazandırmak ve bunları Harbiyelilerimizin ilerideki meslek hayatlarında kullanmalarını sağlamaktır” dedi.
Milli Savunma Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.