‘Türk mutfağı sadece lezzet değil, köklü bir kültürün sofraya yansımasıdır’Şef Onur Karaçay, Türk mutfağına ilişkin değerlendirmelerini paylaşırken, gastronominin hem otellerin hem de bölgelerin referans noktası olduğunu belirtti. Karaçay, “Türk mutfağı sadece lezzet değil, köklü bir kültürün sofraya yansımasıdır. Yurt dışında görev yaptığım her mutfakta Türk mutfağını tanıtmak benim için bir sorumluluk olduğu kadar, gurur kaynağı da oldu” dedi.
Hatay mutfağı Ankara'da görücüye çıktıANKARA'da düzenlenen Künefe ve Kebap Festivali'nde, Hatay başta olmak üzere, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana mutfağının yöresel lezzetleri görücüye çıktı.
Türk ve Rus Medya temsilcileri Moskova Yunus Emre Enstitüsünde bir araya geldiMoskova Yunus Emre Enstitüsü, Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk ve Rus gazetecileri düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi. Etkinlikte, Türk mutfağının lezzetleri ile Türk müziğinin seçkin eserlerine yer verilerek, Türk kültürü tanıtıldı.