Prof. Dr. Dinçer: Kültür balıkları en güvenilir gıdalar arasındaEge Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tolga Dinçer, kültür balıklarının yüksek besin değerine sahip olmasının yanı sıra en güvenilir gıdalar arasında yer aldığını belirtip, "Dünyada deniz ya da kültür balığı arasında bir ayrım yok. Besin değeri ve besleyici içeriği benzer olan avlanan ve yetiştirilen türlere karşı, olumsuz algıların ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.
Uzman isimden sağlıklı diyet için ton balığı önerisiDiyet yapanları tok tutmakla beraber doğru besin öğeleriyle desteklemek istediklerini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, "100 gram ton balığı günlük protein ihtiyacının yüzde 47’sini karşılıyor. Eğer proteinden, omega 3’ten, vitamin ve mineralden zengin bir besinle diyetinizi desteklerseniz kas kaybı yaşamadan yağ yakar ve doğru fiziksel aktiveyle de vücudunuzun formunu bozmadan diyetin devamlılığını sağlamış olursunuz. Özellikle sporcuların kas geliştirmesi için proteine ihtiyacı var ve bu proteinin de kaliteli, bedeni yağlandırmayan ama aynı zamanda kas gelişimini hızlandıran bir protein olması lazım. Bu anlamda da ton balığı son derece değerli bir ürün” dedi.