“Taze balık yiyemiyorsanız konserve balık tüketin”
“Taze balık yiyemiyorsanız konserve balık tüketin”     Vücut fonksiyonlarında önemli rol oynayan yağ asitlerinden biri olan Omega 3 bağışıklığı güçlendiriyor, kalp ve damar sağlığını koruyor, beyin hücrelerinin yenilenmesini ve çoğalmasını destekliyor. Saf bir protein ve Omega 3 kaynağı olan ton balığı, 100 gramlık bir kutuda tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının yüzde 47’sini karşılıyor. Balığın Omega 3 açısından son derece zengin bir besin olduğunu belirten Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Omega 3 kalp ve damar sağlığı için olmazsa olmaz. Eğer taze ve mevsiminde balık yiyemiyorsanız konserve balık tüketin” dedi. 
21.12.2022 Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

balık omega3 konserve