'Tavukta pişirme, temas ve saklamadaki küçük hatalar büyük sağlık sorunları yaşatabilir'
'Tavukta pişirme, temas ve saklamadaki küçük hatalar büyük sağlık sorunları yaşatabilir'Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hilmi Çon, “Tavuk eti, mikroorganizmaların üremesi için ideal koşulları sunan bir besindir. Bu nedenle pişirme, temas ve saklama süreçlerinde yapılan küçük hatalar, büyük sağlık sorunları yaşatabilir” dedi.
20.04.2025Sağlık-Yaşam
Taş fırınlarda, depremzedeler için ekşi maya ekmeği pişirdiler
Taş fırınlarda, depremzedeler için ekşi maya ekmeği pişirdilerKahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Bursa’nın Mudanya ilçesi Mirzaoba Mahallesi’nde kadınların, kar altında taş fırınlarda pişirdikleri 230 ekşi mayalı ekmek, depremzedelere gönderildi.
11.02.2023Gündem
Uzmanından Ramazan öncesi mevsimine uygun balık önerileri
Uzmanından Ramazan öncesi mevsimine uygun balık önerileriRamazan ayına günler kala uzmanından hangi balığın nasıl yeneceğine dair açıklamalar geldi. Balığın hem protein içeriği hem de Omega 3 yağı içermesi nedeniyle önemli bir besin kaynağı olduğunu hatırlatan şef Veli Sertkaya, mevsiminde balık tüketimi ve pişirme teknikleri konusunda önerilerde bulundu.
19.03.2022Gündem

Benzer Haber Etiketleri

pişirmetavuktemasekmekdepremzede