Son dakika Radyo ve Televizyon Üst Kurulu haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 512 radyo ve televizyon ust kurulu haberi bulunmuştur.
İçişleri'nden 'HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması' için kamu spotuİçişleri Bakanlığı tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilerek acil durum yönetiminde yeni bir dönem başlatan HAYAT 112 Acil Mobil İhbar Uygulaması'nın geniş kitlelere tanıtılması, vatandaşların bu hayat kurtaran dijital imkanlardan daha etkin faydalanması ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla hazırlanan yeni kamu spotu yayına girdi.
Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu'nda milletvekilleri rapora ilişkin önerileri ele alındıTBMM Şanlıurfa ve Kahramanmaraş Okul Olaylarını ve Dijital Risklerini Araştırma Komisyonu'nda milletvekilleri hazırlanacak rapora ilişkin görüş ve önerilerini sundu. Milletvekilleri, raporda; akran zorbalığına sıfır tolerans, dijital vatandaşlık eğitimi, risk altındaki çocuklara erken ulaşabilen bir sistem, RTÜK Yasası ve bireysel silahlanmaya ilişkin önerilerin yer alması gerektiğini belirtti.
RTÜK Başkanı Daniş: Çocukların korunmasına yönelik kriterleri güçlendirdikTBMM Şanlıurfa ve Kahramanmaraş Okul Olaylarını ve Dijital Risklerini Araştırma Komisyonu'nda konuşan RTÜK Başkanı Mehmet Daniş, "Kısa zaman içerisinde uygulamaya başlayacağımız yeni koruyucu sembol sisteminde şiddetin türleri, ayırımcılık, intihar gibi isteğe bağlı yayın hizmetlerine özel yazılı uyaranlar geliştirdik. Çocukların korunmasına yönelik kriterleri güçlendirdik. Savunmasız gruplara yönelik koruma yaklaşımını daha da genişlettik" dedi.
RTÜK Başkanı Daniş'ten '15 Temmuz' mesajıRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Mehmet Daniş, "15 Temmuz gecesi yayıncı kuruluşlarımız, silahların gölgesinde milletimizin haber alma hakkını kararlılıkla korudu. Ekranlar; milletimizin cesaretini, sesini ve milli iradesini tüm Türkiye'ye ulaştırdı" dedi.
RTÜK'ten NATO Zirvesi'ne ilişkin açıklamaRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 7-8 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'ne ilişkin, "Yayınların, teyit edilmiş bilgiye dayalı, ölçülü, toplumsal hassasiyetleri gözeten ve dezenformasyondan uzak bir anlayışla yürütülmesi temel beklentimizdir" açıklaması yaptı.
İbn Haldun Üniversitesi 8'inci mezunlarını uğurladıİBN Haldun Üniversitesi 8'nci Mezuniyet Töreni, üniversitenin Başakşehir Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "İbn Haldun Üniversitesi, bu kadar kısa sürede kurumsallaşarak kendi semasının parlayan yıldızı olmuştur" dedi. İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Necmeddin Bilal Erdoğan ise, "Büyük hedeflere bir üniversitenin ulaşması için daha uzun zamana ihtiyaç olduğunu, bunun için de sabırlı olunması gerektiğini her zaman konuşuyoruz, kendimize hatırlatıyoruz. Mezunlarımızdan beklentilerimiz de üniversitemizin hedeflerine ulaşması için oldukça önemli" diye konuştu.
RTÜK'ten yayın yasağını delen 2 kanala idari para cezasıRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Batman'da özel yaşlı ve engelli bakım merkezinde gerçekleştiği öne sürülen iddialara ilişkin getirilen yayın yasağını ihlal ettiği belirlenen 2 TV kanalına idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
'Dijital Anafor: Ekran Bağımsızlığı Zirvesi'nin tanıtım toplantısı yapıldıİstanbul Aile Vakfı (İSAVAK) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) iş birliğinde, 12-13 Haziran tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 'Dijital Anafor: Ekran Bağımsızlığı Zirvesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.
Gazeteci Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandıGazeteci Reha Muhtar, Muğla'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Muhtar'ın cenazesi Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınan namazın ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
RTÜK Başkanı Daniş: Reyting hiçbir zaman mağdurların yaralarının önüne geçemezRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Mehmet Daniş, "Yayıncılık, bir kamu hizmetidir. Reyting, ticari bir gösterge olabilir ancak hiçbir zaman vatandaşın kişiliğinin, çocuğunun gözyaşının ya da bir mağdurun yaralarının önüne geçemez. Yayıncı, ekrandaki insana yalnızca bir içerik kaynağı olarak değil, haysiyetiyle, hikayesiyle ve geleceğiyle bütün bir insan olarak bakmak zorundadır. Bu hem mesleğimizin gereği hem de ortak vicdanımızın emridir" dedi.
RTÜK Başkanı Daniş, KKTC’de temaslarda bulunduRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Mehmet Daniş ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) resmi ziyaret ve program gerçekleştirdi.
RTÜK, Bosch'un Anneler Günü reklam filmine inceleme başlattıRTÜK Başkanı Mehmet Daniş, aile kavramı üzerinden ekranlarda bir değer erozyonuna hiçbir suretle izin vermeyeceklerini belirterek, Bosch'un Anneler Günü için hazırladığı reklam filmi hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.
RTÜK'ten yayın ihlali yapan 3 televizyon kanalına cezaRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayın ihlallerini değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda 3 televizyon kanalına, yayın ihlalleri nedeniyle idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.
'Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu' toplandıCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan 'Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nda Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırıları ele alındı. Yılmaz, oyun bağımlılığı nedeniyle azalan aile içi iletişimin; gençleri tütün ürünü, alkol ve uyuşturucu madde kullanımına ilişkin risklere karşı açık hale getirdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okul-kolluk iş birliğini artıracağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Okullarımızın güvenliği meselesi önceliklerimizin en başındadır. İnternetin karanlık dehlizlerinde görünür-görünmez varlığımızı daha da güçlendireceğiz. Okul-kolluk iş birliğinin artırılması, yeni çalışma modellerinin geliştirilmesi, yine bu süreçte atacağımız adımlardan biri olacaktır" dedi.
Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı: 9 ölü, 20 yaralıKahramanmaraş'taki Ayser Çalık Ortaokulu’nda, 8’inci sınıf öğrencisi İsa Aras Mersinli, koridorda rastgele ateş açtı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, olayda 1 öğretmen ve 3 öğrencinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını, saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin de yaşamına son verdiğini söyledi.
Şanlıurfa'da okula girip rastgele ateş açtı: 16 yaralıŞanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne av tüfeği ile girerek rastgele ateş açan saldırgan Ömer Ket (19), kendini vurdu. Yaralı sayısının 11'e yükseldiği olayda 3 öğretmen, 1 okul çalışanı 7 öğrencinin tedavisi sürüyor.
RTÜK'ten 4 yayıncı kuruluşa yayın ihlali cezasıRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmaya yönelik iddialardan, derbi maçtaki küfürlü tezahüratlara, gündüz kuşağındaki ihlallerden, mahkumlar üzerinden haksız kazanç sağlanmasına kadar pek çok yayın ihlaline ilişkin 4 yayıncı kuruluşa idari para cezası uyguladı.
RTÜK'ten İsrail Konsolosluğu önündeki olaylara ilişkin açıklamaRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde meydana gelen olaylara ilişkin, "Soruşturmanın selameti ve toplumsal huzurumuz için tüm yayıncıların; sadece resmi makamların açıklamalarını esas alması ve kaynağı belirsiz görüntüleri paylaşmaktan kaçınması yasal bir zorunluluktur" açıklaması yaptı.
Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.