Son dakika silahlı suç örgütü haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan silahlı suç örgütü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan silahlı suç örgütü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 867 silahli suc orgutu haberi bulunmuştur.
İstanbul'da organize suç örgütüne operasyon: 18 gözaltıİstanbul Anadolu Yakası'nda faaliyet gösteren silahlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 18 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Silivri'de silahlı suç örgütüne operasyon: 29 şüpheli tutuklandıSilivri ve çevresinde faaliyet gösteren silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 46 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 29'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 17 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul'da ‘Casperlar' suç örgütüne operasyon: 8 tutuklamaİstanbul'da Esenyurt, Sancaktepe ve Kartal'da 2 iş yerine molotoflu, 1 iş yerine ise silahlı saldırı düzenleyen 'Casperlar' suç örgütüne operasyon yapıldı. İş yeri sahiplerinden toplam 26 milyon lira haraç istedikleri belirlenen 12 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
'Taşlar Suç Örgütü' iddianamesinde detaylar ortaya çıktıİstanbul'un farklı ilçelerinde yaşanan silahlı çatışmalarla bağlantılı olduğu belirtilen 'Taşlar Suç Örgütü'ne' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 15'i tutuklu 37 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.
İstanbul'da silahlı suç örgütüne operasyon: 17 şüpheli tutuklandıSancaktepe ve Çekmeköy'de faaliyet gösterdiği belirlenen liderliğini M.Y.nin yaptığı belirlenen suç örgütüne düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklanırken, 12 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.
Azerbaycan'da yakalanan silahlı suç örgütü üyesi tutuklandıİstanbul'da bazı iş yerlerine yönelik silahlı saldırı olaylarını azmettirdiği belirlenen ve eylemin şüphelilerine koordine eden İntizar Babaniyazov Azerbaycan'da gözaltına alındı. Türkiye'ye getirilen Babaniyazov çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
'Casperlar' iddianamesi; Bahçelievler'de öldürülen 16 yaşındaki Hüseyin'i, 'online oyun' sitesinden buldukları çocuğa öldürttüler'Casperlar' suç örgütüne yönelik, 145'i tutuklu, 223 sanık hakkında, 839 sayfadan oluşan iddianame hazırlandı. İddianamede, 'Casperlar' suç örgütü yöneticilerinin, 'Daltonlar' suç örgütü üyesi olduğunu öne sürdükleri 16 yaşındaki çocuğu, yine yaşları 16 ile 20 arasında olan 3 kişiye öldürttüğü tespit edildi. Bahçelievler'de Hüseyin Asil (16)'in öldürülmesine ilişkin, Batıkan K.'nın, 'online oyun' sitesinden tanıştığı 'Casperlar' suç örgüt yöneticisi tarafından İstanbul'a çağırıldığı ve cinayet planına dahil edildiği belirlendi. Batuhan K. ifadesinde "Online oynanan 'Mobil Legend' isimli oyun sitesi üzerinden tanıştığım, kendisini Burak olarak tanıtan bir kişi beni davet etti. 'İstanbul'da iş bulabilirsin' dedi. Bana barınma imkanı da sağlayacaktı. Burak ile yüz yüze hiç görüşmedim, bir kez görüntülü olmak üzere birkaç kez telefonla görüştüm. İstanbul'a gelince konum attı ve konumdaki evde kalabileceğimi söyledi" dedi. İddianamede, 16 yaşındaki Ömrüm K.'nın da yine örgüt yöneticisinin talimatıyla Batıkan K.'nın da olduğu hücre evine yerleştirildiği ve cinayet planına dahil edildiği belirtildi.
'Casperlar' suç örgütü iddianamesinde yönetici: Bana yolunu kaybetmiş gençler bul'Casperlar' adı verilen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada, 145'i tutuklu, 223 sanık hakkında, 839 sayfadan oluşan iddianame hazırlandı. İddianamede, örgütün 5 ilde, 24 ilçede 7 cinayet, 116 ayrı eylem gerçekleştirdiği belirtildi. İddianamede, etkin pişmanlıktan yararlanan Ömer Acar'ın Dayı lakaplı kişinin kendisini arayarak 'Paraya ihtiyacın olduğunda bana belirt, sana yardımcı olurum ve bana yolunu kaybetmiş gençler bul' dediğini söylediği yer aldı. İddianamede, 15-25 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin örgüte katılımının kolay olduğu, bu süreçte temel motivasyonun para olduğu vurgulandı. Örgütün, sanal medya üzerinden oluşan özenti, gençlik heyecanı ve motosiklet tutkusunu kullanarak gençleri eylemlere dahil ettiği, 'tek hamlelik vurgun' olarak adlandırılan eylemler için 10 bin ila 50 bin lira arasında ödeme vaadinde bulunduğu, ödemelerin ise çoğunlukla 4-5 bin lira şeklinde farklı kişiler veya üçüncü şahıslara ait banka hesapları üzerinden yapıldığı tespit edildiği yer aldı.
Sultanbeyli'de suç örgütüne operasyon: 20 gözaltıSultanbeyli'de bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. 4 şüphelinin yakalanma çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.
'Taşlar Suç Örgütü Soruşturması' tamamlandı; 33 şüpheliye davaİstanbul'un farklı ilçelerinde yaşanan silahlı çatışmalarla bağlantılı olduğu belirtilen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında 25'i tutuklu toplam 33 şüpheli hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.
Kırklareli merkezli suç örgütü operasyonunda 4 tutuklamaKırklareli merkezli 4 ilde 'Daltonlar' olarak bilinen suç örgütünün üyeleri olarak kendilerini tanıtan şüphelilere yönelik operasyonda yakalanan 18 kişiden 4'ü tutuklandı.
İstanbul merkezli 4 ilde suç örgütüne operasyon: 30 tutuklamaAnadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 49 şüpheliden 30’u tutuklandı.
İstanbul merkezli 4 ilde suç örgütüne operasyon: 32 gözaltıAnadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 32 şüpheli gözaltına alındı.
Antalya’da 'Daltonlar' suç örgütü üyesi tutuklu 30 sanık hakkında dava açıldıAntalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Daltonlar' suç örgütüne yönelik soruşturma tamamlanıp iddianameye hazırlandı. Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 17 mağdura karşı 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, mala zarar verme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından tutuklanan 30 şüphelinin cezalandırılması talep edildi.
'Casperlar' suç örgütüne operasyon: 70 kişi tutuklandıİstanbul'da 'Casperlar' suç örgütüne üye oldukları tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 231 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 79 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen 79 kişiden 70'i tutuklanırken 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstinaf mahkemesi Ayhan Bora Kaplan’a verilen 68 yıl hapis cezasını yerinde bulduİstinaf mahkemesi, Ankara'da 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütü lideri Bora Kaplan’ın ‘Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘8 kişiye yönelik kasten yaralama’ ‘2 kişiye yönelik kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Ağırlaşmış yaralamaya azmettirme’ ve ‘Suçluyu kayırmaya azmettirme’ suçlarından aldığı 68 yıl hapis cezasının usul ve yasaya uygun olduğu kanaatine vardı.
‘Sarallar’ suç örgütü yöneticisi Atatürk Havalimanı’nda yakalandıSarallar organize suç örgütünün yöneticilerinden olduğu belirlenen ve hakkında 28 Aralık 2024’te yakalama kararı çıkarılan Ali U.U., özel jetiyle geldiği Atatürk Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.
Samsun merkezli 5 ilde silahlı suç örgütü operasyonunda 24 tutuklamaSamsun merkezli 5 ilde suç örgütü üyelerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 37 şüpheliden elebaşı E.G.’nin de aralarında bulunduğu 24 kişi çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Eski güreşçiyi öldüren ve azmettirenlere ceza yağdıAntalya'da eski yağlı güreş sporcusu başpehlivan Hakkı Aygün'ün (25) öldürülmesi, yağlı güreş sporcusu Mehmet Ali Avcı'nın da yaralanmasına ilişkin davada 4'ü tutuklu 27 sanıktan 15'i farklı suçlardan ceza aldı, 12'si beraat etti.
Silahlı Suç Örgütü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.