Son dakika Sosyal Güvenlik Kurumu haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sosyal Güvenlik Kurumu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sosyal Güvenlik Kurumu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.576 sosyal guvenlik kurumu haberi bulunmuştur.
Kanser hastası Zeynep'in tedavisini LÖSEV üstlendiAnkara'da 2 yıl önce meme kanserine yakalanan Zeynep Elibol'un (33) tedavisini, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) üstlendi. Ailece büyük sevinç yaşadıklarını belirten Elibol, "Tamamen umutsuzluğa düşmüştüm. Karamsarlık içerisindeydim. LÖSEV bizim evimize güneş gibi doğdu" dedi.
Silivrispor'un borcu 62,839 Milyon TL3’üncü Lig 1’inci Grup ekiplerinden Silivrispor, basın mensuplarıyla bir araya gelerek kulübün son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Serbest ticaret bölgelerinde dijital altyapı yenileniyorTicaret Bakanlığı, Serbest Bölgeler Bilgisayar Uygulamaları Programı'nın (SBBUP) baştan sona yenilenerek, Serbest Bölgeler Platformu'nun (SBP) oluşturulduğunu açıkladı.
Dilovası yangının iddianamesi yeniden yazıldı, otopsi raporları açıklandıKocaeli'nin Dilovası ilçesinde 8 Kasım'da Ravive Kozmetik fabrikasında çıkan ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin soruşturmada eksiklikler nedeniyle iade edilen iddianame, tamamlanan incelemelerin ardından yeniden düzenlenip mahkemeye sunulurken, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporları da dosyaya girdi. Raporda, ölen 7 kişinin ölüm nedenleri, ayrıntılarıyla ortaya konuldu.
Bakan Işıkhan: İşverenlerin SGK borçlarını tecil etmeleri için gereken yüzde 10 peşinatı kaldırdıkÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ''İşverenlerimizi doğrudan ilgilendiren, hem işverenlerimizi doğrudan rahatlatacak hem de SGK'ya olan borçların ödenmesini daha da kolaylaştıracak bir adım attık. İşverenlerin SGK borçlarını tecil etmeleri için gereken yüzde 10 peşinat zorunluluğunu kaldırdık'' dedi.
Özgür Özel: Depremin siyaseti olmazCHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü öncesi geldiği Osmaniye'de, “Bu işin siyaseti olmaz. Bu işte bizim ağzımızdan bugüne kadar gelip şunu yaptım bunu yaptım diye söyledik mi? Yok. Ama inkar ediyor adam. 'Hiçbir şey yapmadılar, hepsini ben yaptım' diyor. O zaman karşısına rakamlar çıkıyor. Bakalım bugün deprem haftasının ilk günü. Ben bugün Osmaniye'den başlayıp depremdeki tüm illeri gezeceğim. Bu gerçekleri konuşacağız. Bakalım Tayyip Bey, özür dileyecek mi?” dedi.
Muhittin Böcek'in sevgilisinin, çaycılıktan memurluğa uzanan süreciAntalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede; tutuklu Muhittin Böcek'in sevgilisi Melek K.'nin, 2013'te belediyede çaycı olarak işe başladığı, 2023'te devlet memuru statüsünde kadroya alındığı ifade edildi. Böcek'in otomobil ve lüks marka bir kol saati hediye ettiği sevgilisinin dışarıdan üniversiteyi bitirdiği ve 'eğitmen' kadrosunda görev yaptığı, ayrıca belediye iştiraki ALDAŞ'ta 'iç denetçi' olarak çalıştığı ortaya çıktı.
'Aziz İhsan Aktaş' davasında duruşma 3 Şubat'a ertelendiBelediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen ve liderliğini Aziz İhsan Aktaş'ın yaptığı öne sürülen 'Aziz İhsan Aktaş suç örgütü' davasının duruşmasının dördüncü günü başladı. Saat 11.00 sıralarında başlayan duruşmada tutuklu sanıkların savunmalarına devam edildi. Duruşmaya 3 Şubat Salı günü saat 10.00'da devam edilmek üzere ara verildi.
Böcek çiftinin '75 milyon' ve 'kokain' tartışmasıAntalya'da yürütülen 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede; Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek'in, eşi Mustafa Gökhan Böcek'e, 'Zeynep'e akladığın 75 milyonu açıkla' ve 'Belediye arabalarıyla nasıl kokain taşıdığına kadar' şeklinde ifadeler kullandığı kaydedildi.
Antalya'da eski SGK müdürü ve 2 başmüfettişe 'rüşvet' davasıAntalya'da denetlemeye gittikleri 2 özel tıp merkezinden 90 bin avro rüşvet aldıkları iddiasıyla tutuklanan eski Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim E. ile iş başmüfettişleri Erdoğan Ö. ve Murat Ayhan B. hakkında dava açıldı.
Bakan Işıkhan: SGK'ya en fazla borcu olan kurumlar CHP'li belediyelerdirÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bugün emeklilere, emekli maaşı ödeyen SGK'ya en fazla borcu olan kurumlar; artık çok iyi bildiğiniz gibi CHP'li belediyelerdir. Siz Meclis'te nöbet tutacağınıza önce emeklilerimizin hakkı olan SGK borçlarınızı ödeyin. Meclis'te nöbet tutacağınıza, SGK borçlarını ödemeyen belediye başkanlarınızdan hesap sorun" dedi.
Sahte reçete ve SGK'yı zarara uğratma iddiası; 3 sanık tahliye edildiBalıklı Rum Hastanesi'nde sahte reçete düzenlenerek kamu kurumlarının zarara uğratıldığı iddiasıyla aralarında doktor, tıbbi sekreter ve eczane çalışanlarının da bulunduğu 5 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi. Duruşma eksik hususların giderilmesi amacıyla 25 Mart'a ertelendi.
Mahkemeden kanser ilacı için önce tedbir, sonra ret kararıAnkara'da mahkeme, meme kanseri hastası Zeynep Elibol'un (33), tedavide kullanması gereken 33 bin TL'lik ilacın önce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması için verdiği ihtiyati tedbir kararını, daha sonra bilirkişi raporunu gerekçe göstererek kaldırıp, davanın reddine karar verdi. SGK da dava sürecinde Elibol'un kullandığı ilacın parasını geri istedi.
Özgür Özel: AK Parti’nin kara düzenini yıkacağımCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Buradan Türkiye'ye haykırıyorum ki; zenginden değil yoksuldan alan, yoksulu görmeyip, zengini kayıran, verginin yüzde 88'ini yoksuldan, 11'ini zenginden alan AK Parti'nin kara düzenini vallahi de yıkacağım, billahi de yıkacağım. Allah'tan korkun yahu" dedi.
Emekliliği reddedilince kurum avukatını öldürdüYalova SGK İL Müdürlüğü'ndeki odasında, emekliliği reddedilen Hamza Hanedar tarafından tabancayla vurulan Avukat Zekeriya Polat, yaralı olarak kaldırıldığı özel hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Özgür Özel: Değil Cumhurbaşkanını, bir vatandaşımızı almaya cesareti olan varsa hodri meydanCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yunanistanlı kendini bilmez haddini bilmez bir gazeteci 'Erdoğan’ı da böyle götürecekler.’ Orada dur. Değil Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanlığı sarayının önünden, bir vatandaşımızı alıp da götürmeye cesareti olan varsa hodri meydan. O kadar değil" dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.