İznik Gölü'nde kuraklık nedeniyle çekilme 350 metreye ulaştı; kayıklar karaya oturdu
İznik Gölü'nde kuraklık nedeniyle çekilme 350 metreye ulaştı; kayıklar karaya oturduTürkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından biri olan İznik Gölü, kuraklık tehdidiyle karşı karşıya. Gölde yer yer 350 metreye ulaşan çekilme nedeniyle kayıklar ve tekneler karaya otururken, balık popülasyonu da gün geçtikçe düşüyor. Kuraklığa bağlı sınırlı sulama nedeniyle tarımsal üretim de tehdit altında. 1,5 yıl içinde su seviyesinde yaşanan farlılık ise hem cep telefonu hem de dron kamerasına yansıdı.
30.10.2025Foto Galeri
Büyükçekmece Baraj Gölü'nde su seviyesi düştü; Tarihi Çakmak Hattı yeniden gün yüzüne çıktı
Büyükçekmece Baraj Gölü'nde su seviyesi düştü; Tarihi Çakmak Hattı yeniden gün yüzüne çıktıİstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı İSKİ verilerine göre bugün yüzde 27.81 olarak ölçüldü. Büyükçekmece Baraj Gölü'nde su seviyesinin azalmasıyla Tarihi Çakmak Hattı'nın bir bölümü yeniden gün yüzüne çıktı. Doluluk oranı yüzde 32.02’ye kadar gerileyen baraj gölü havzasında eskiden suyla dolu alanlarda şimdi Büyükbaş hayvanlar otlatılıyor.
3.10.2025Gündem
'İzmir'in 40 günlük suyu kaldı'
'İzmir'in 40 günlük suyu kaldı'İzmir'de içme suyunun büyük bir bölümünün karşılandığı Tahtalı Barajı'nda su seviyesi, yüzde 6,71'e düştü. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Barajlarda su bitti, yaklaşık 40 günlük su kaldı. 1 yıllık suyun altına düştüyse, su bitiyor demektir" dedi.
20.08.2025Foto Galeri
Van'daki 4 barajda doluluk oranı geçen yıla göre düştü
Van'daki 4 barajda doluluk oranı geçen yıla göre düştüVan'da son yıllarda yağışların azlığı nedeniyle kentteki 4 barajın su seviyelerinde önemli oranlarda düşüş yaşanıyor. Alabalık üretimi yapılan Zernek Barajı'ndaki tesiste su ürünleri mühendisi olarak görev yapan Nihat Yılmaz, yetkililerin gerekli önlemleri almaması durumunda barajların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.
14.08.2025Video
Su seviyesi düşen deredeki endemik yüzlerce balık öldü
Su seviyesi düşen deredeki endemik yüzlerce balık öldüAntalya'nın Aksu ilçesindeki derede kirlilik ve su seviyesinin düşmesi nedeniyle aralarında endemik tür olan çiçek balığının da yer aldığı yüzlerce balık öldü. Ölü balıklar ile dereye atılan çöpler, su yüzeyinde duruyor.
2.08.2025Foto Galeri