Gastronomi turistleri 945 doların 259 dolarını yeme içmeye harcıyor
Erzurum Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, alternatif bir turizm sektörü olan gastronomide turistlerin ortalama 945 dolar harcamasının 259 dolarını yeme içmeye ayırdıklarını söyledi.
Turistlere 'kraliçe' gibi hissettiren karşılama
Turizmde yeni rekor hedefleyen Antalya'da ören yerlerini ziyaret eden turistler, kırmızı karanfillerle karşılandı. Türkiye'ye 4'üncü kez geldiğini belirten Karmen Peralta, "Çok güzeldi. Çiçekli karşılama da kraliçe gibi hissettirdi" dedi.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya: Turistlerden şehir vergisi alınsın
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM'de şehir vergisi konusunu gündeme getirdi. Nüfusu yaklaşık 2,7 milyon olan Antalya’nın turizm sezonunda nüfusun 9 katına hizmet verdiğini dile getiren Kaya, şehrin merkezi hükümetten aldığı katkının yetersiz olduğunu vurguladı. Şehrin daha etkin bir şekilde kalkınabilmesi amacıyla dünyada uygulanan şehir vergisi modeline geçilmesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “Yerli ve yabancı turistlerden şehir vergisi alınsın” dedi.
Kültür Varlıkları Müdüründen 3 parça taşı yurt dışına çıkarmaya çalışan turistlerle ilgili açıklama
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Antalya'da Roma Dönemi'ne ait 3 parça taşı yurt dışına çıkarmaya çalışırken yakalanan Belçikalı turistler hakkında konuştu. İnceciköz, "Çıkarılanlar insanlar tarafından bir küçük parça olarak algılanabilir ama onlar çok önemli eserlerin birer parçası olabilir. Eserlerin, Roma Dönemi'ne tarihlendiği tespit edilmiştir. Havalimanında, bu tespit edildikten sonra müze uzmanlarımız olay yerine intikal etmişlerdir. Hemen eserleri koruma altına alıp müzemize kaldırdık. Sonrasını ise konuyu yargı süreci için, emniyet mensuplarımıza bıraktık" dedi.
Turistler karbon ayak izine göre tesis seçmeye başladı
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Turistler gittikleri tesislerde çevreye, yeşile, sürdürülebilirliğe ve karbon ayak izine dikkat edilip edilmediğine bakıyor. İnsanlar buna göre tesis seçmeye başladı" dedi.