Son dakika Türk iş insanları haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk iş insanları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk iş insanları haber sayfamızda...
Türk iş insanlarından Üsküp’te ekonomi zirvesiRumelili Sanayici İş Adamları Derneği’nin (RUMELİSİAD), bu yıl 9’uncusunu düzenlediği Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapıldı. Türk iş insanlarını ülkeye yatırım yapmaya davet eden Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı Izet Medziti, “Türkiye bizim müttefikimizdir. Bizim ilişkilerimiz tüm bölge için örnek ilişkilerdir. Somut adımlarla bu dostluğu korumak gerekiyor” dedi.
Bakan Göktaş: Cezayir’deki Türk iş insanları, iki ülke için ekonomik ve stratejik öneme sahipAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile 55’nci Cezayir Uluslararası Fuarı’na katılmak üzere gittiği Cezayir’de Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen Türk İş Dünyası Buluşmasına katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cezayir’de bulunan Türk iş insanlarının varlığının iki ülke açısından hem ekonomik hem de stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.
Bakan Varank, Macaristan'da Türk iş insanlarıyla görüştüSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye-Macaristan 8’inci Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türk iş insanlarıyla bir araya geldi.
Sadettin Saran: Önümüzdeki 9 haftada taraftarlarımızın desteğine sonuna kadar ihtiyacımız varFenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, “Müthiş bir beklenti var. Ama bu beklentiye ulaşmak için Kadıköy’ü eski atmosferine, cehenneme çevirmemiz lazım. Bunu da taraftarlarımızla yaparız. Bakın yeri geliyor deplasmanlarda nasıl bir atmosfer oluyor. Basına konu oluyor. Bizde bu potansiyel var ama bu dalgalanmalar olmadan önümüzdeki 9 haftada taraftarlarımızın desteğine sonuna kadar ihtiyacımız var. Oyuncularımızın arkalarında durmalarına ihtiyacımız var. Başka türlü şampiyon olamayız. Bu şampiyonluk özlemini bu oyuncularla, hoca, yönetim ve taraftarlarla hep beraber gidereceğiz” dedi.
ÇBK Mersin Başkanı Çevirgen: Kupalar önemli ama asıl hedefimiz kalıcı bir kültür bırakmakÇimsa ÇBK Mersin Basketbol Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen, “Uzun yıllar yaşayan, kimliği ve hedefleri olan, şehre mal olmuş bir yapı olsun istiyoruz. İnsanların kendini ait hissettiği, çocukların hayal kurduğu bir kulüp. Kupalar önemli ama asıl hedefimiz kalıcı bir kültür bırakmak. Çimsa ÇBK Mersin’in yıllar sonra da yaşayan bir şehir markası olmasını istiyoruz” dedi.
Kurtulmuş: İnşallah bu memlekette silahları gömeceğizTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Amacımız bir daha hiç kimsenin eline silah almayı düşünmediği, bir daha hiç kimsenin kardeş kavgasını körüklemeyi aklının ucundan bile geçiremediği, barışın, kardeşliğin ve ilanihaye devam eden dostluğun kurulduğu bir Türkiye'yi tesis etmektir. Biz inşallah bu memlekette silahları gömeceğiz ve ilanihaye bu topraklarda 'kardeşlik', 'birlik ve beraberlik' sözünden başka hiçbir söz hakim olmayacaktır" dedi.
22’nci Uluslararası İpekyolu Yılın Altın Adamları ödülleri sahiplerini bulduİpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı ile İpekyolu Dergisi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödül Töreni, iş, sanat, akademi ve medya dünyasından seçkin isimlerin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.
‘2025 yılını yüzde 107 büyüme ile kapattık’arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, "2025 yılını yüzde 107 büyüme ile kapattık. 2026’ya girerken hedefimiz son derece net; daha hızlı değil, daha sağlam büyümek istiyoruz" dedi.
‘2025 yılını yüzde 107 büyüme ile kapattık’arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, "2025 yılını yüzde 107 büyüme ile kapattık. 2026’ya girerken hedefimiz son derece net; daha hızlı değil, daha sağlam büyümek istiyoruz" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe maratonu başladıTBMM Genel Kurulu'nda '2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri başladı. Bütçe sunumu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2026 yılında enflasyonun yüzde 20'li seviyelerin altına indirilmesi, fiyatlama davranışlarında yapışkanlığın kalıcı olarak kırılması ve 2027 yılından itibaren enflasyonun tekrar tek haneli seviyelere indirilmesi temel hedefimiz olmaya devam edecektir" dedi.
Onana: Buradaki kalite gerçekten yüksek, beklediğimden de iyiTrabzonspor’un Kamerunlu kalecisi Andre Onana, “Buradaki kalite gerçekten yüksek, beklediğimden de iyi. Tabii ki maç temposu farklı ama çok iyi takımlar, çok iyi oyuncular var. Türk kulüpleri Avrupa’da maç kazanıyor, seviye gerçekten orada. Buradaki hakemlerden bahsetmek gerekirse, onlar hakkında konuşmayı pek sevmem çünkü hayatımın çoğunda kontrol edebileceğim şeylere odaklanırım” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye'yi gerçeğe dönüştürmekle mükellefizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her konuda aynı düşünmek zorunda değiliz ama Terörsüz Türkiye'yi gerçeğe dönüştürmekle mükellefiz. Türkiye’nin istikbal yürüyüşünde bir dönüm noktasını temsil eden bu hayırlı sürece katkı veren herkes, ismini tarihe yazdıracak. Komisyon çalışmalarını maksimalist ve popülist taleplerle yokuşa sürmenin vebali ise çok ağır olacak. Her kim, siyasi çıkarları uğruna bunu yaparsa, açık söylüyorum, ne bu millet onun yüzüne bakar, ne de gelecek nesiller onu affeder" dedi.
Marmara Denizi'nde robotik kamerayla çalışma belgesel olduİstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) görevli akademisyenlerden oluşan bir grup, Marmara Denizi'nde sünger, mercan ve hidroid olarak bilinen canlıların derin sularda dağılımı ve biyoçeşitliliği ile ilgili araştırma başlattı. Yaklaşık 200 metre derinlikte yaşayan canlıları robotik kamera ile görüntüleyen bilim insanları, örnekler alarak yaptıkları çalışmayı 'Derin Marmara' ismini verdikleri belgesel filme dönüştürdü. Birçok bilim insanı ile röportajın da yer aldığı 45 dakikalık belgesel, yurt dışında da çeşitli ülkelerde gösterilecek.
Türk İş İnsanları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.