Son dakika Türkiye Büyük Millet Meclisi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkiye Büyük Millet Meclisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkiye Büyük Millet Meclisi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.343 turkiye buyuk millet meclisi haberi bulunmuştur.
Bakan Kurum: Sakarya'ya desteklerimiz sürecekÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sakarya'yı çok önemsediklerini belirterek, “Önümüzdeki dönemde çok daha güzel bir Sakarya göreceğiz. Şehrimize katkı sunmaya ve destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin, vesayetten arınmış bir ana muhalefete ihtiyaç duyduğu açıktırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’nin, her türlü vesayetten arınmış bir ana muhalefet partisine ihtiyaç duyduğu, son derece açıktır. Gücünü tabandan almayan, gücünü seçmeninden almayan, gücünü, Türkiye üzerine hesabı olan birtakım dış güçlerden, gücünü, yolsuzlukla elde edilmiş yetim hakkından, kara paradan, haram paradan alan bir muhalefet, Türkiye’ye fayda getirmez; zarar getirir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'un 10’uncu yıl dönümünü idrak edeceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biliyorsunuz 20 gün sonra tarihimizin en alçak ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 10’uncu yıl dönümünü idrak edeceğiz. Ruhlarını millet ve memleket düşmanlarına satan darbeci alçaklar o gece buradaki 51 vatan evladını kalleşçe şehit etmişlerdi. Şehadet şerbetini genç yaşta içen vakar ve cesaret timsali 51 şehidimize bugün bir kez daha yüce Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Evet tam bin yıldır bu aziz milletin istiklal ve istikbali için can veren toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duran tüm şehitlerimizi kemal-i hürmetle yad ediyorum” dedi.
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusuCHP, sanal medya düzenlemesi olarak bilinen 7578 sayılı 'Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulundu.
Eğitim-Bir-Sen’den 2025-2026 eğitim-öğretim dönemi değerlendirmesiEğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 2025-2026 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla eğitim sisteminin mevcut durumunu, eğitim çalışanlarının sorunlarını, beklentilerini ve çözüm önerilerini değerlendirdi.
12'nci Yargı Paketi komisyonda kabul edildiTBMM Adalet Komisyonu'nda, '12'nci Yargı Paketi' olarak bilinen, 'Yargının Etkin ve Verimli İşlemesine Yönelik Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kabul edildi.
Kılıçdaroğlu ve Özel, cenaze töreninde tokalaştıAnkara'da hayatını kaybeden 22'nci dönem Balıkesir Milletvekili Orhan Sür (75) için TBMM'de tören düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile tokalaştı.
TBMM Genel Kurulu'nda, Sayıştay Başkanlığına Metin Yener yeniden seçildiTBMM Genel Kurulu, emniyet teşkilatıyla ilgili düzenlemeleri de içeren, 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. Genel Kurul'da yapılan seçimlerde Sayıştay Başkanlığı görevine mevcut başkan Metin Yener yeniden seçildi.
12'nci Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'ndaTBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda '12'nci Yargı Paketi' olarak bilinen, 'Yargının Etkin ve Verimli İşlemesine Yönelik Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı.
CHP'li Emir: Kılıçdaroğlu'nun 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekirCHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Tüzüğümüz açıktır; kurultay delegelerimiz görevdedir. Butlan kararında kurultay delegelerimize dönük olarak herhangi bir tedbir kararı yoktur. Tam da bu nedenle bu kurultay delegelerimiz haklarını kullanıp, kurultay talep etmiştir. Bu durumda atanmış Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 45 gün içerisinde kurultayı toplaması gerekmektedir" dedi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB 20’nci Konferansı’nda konuştuTürkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “İslam dünyasının A'dan Z'ye topyekun bir reform sürecine ihtiyacı vardır. Reformdan kastım, aslımızdan kopmak, köklerimizden uzaklaşmak, İslami değerleri bir kenara bırakmak değil, tam tersi Hazreti Peygamber ve Asrı Saadet'in bize gösterdiği ölçüde yeniden değerlerimizle buluşarak, değerlerimizi asrın idraki içerisinde yeniden üretmek mecburiyetidir” dedi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı'na katıldıTürkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi’nin ev sahipliğinde Bakü’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 20’nci Konferansı'nın açılış oturumuna katıldı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı'nda aile fotoğrafı çekimine katıldıTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi'nin ev sahipliğinde Bakü'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 20'nci Konferansı kapsamında parlamento ve heyet başkanlarıyla aile fotoğrafı çekimine katıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.