Son dakika Türkiye Varlık Fonu haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkiye Varlık Fonu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkiye Varlık Fonu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 172 turkiye varlik fonu haberi bulunmuştur.
En düşük emekli aylığını 20 bin liraya çıkaran kanun Resmi Gazete’deBazı kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik öngören düzenlemeleri içeren kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun kapsamında, devlet memurlarının adaylık sürecinden trafik denetimlerine birçok alanda yeni düzenlemeye gidilirken, en düşük emekli aylığı 20 bin liraya yükseltildi.
En düşük emekli aylığı teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiTBMM Genel Kurulu'nda, en düşük emekli aylığının 20 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenlemenin de yer aldığı, 'Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kabul edildi.
En düşük emekli aylığı teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildiTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, en düşük emekli aylığının 20 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenlemenin de yer aldığı, 'Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı.
AK Parti'li Güler: En düşük emekli aylığı 20 bin TL olacakTBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak 2026 yılı Ocak döneminden itibaren en düşük emekli aylığı ödemesi 20 bin TL olarak uygulanacaktır" dedi.
Cevdet Yılmaz: Türkiye barıştan yana her tarafla diyalog içinde olan bir güçYatırım ve Finansta Türkiye Yüzyılı Zirvesi’ndeki özel oturumda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Rusya ve Ukrayna ile konuşabilen nadir liderlerden biri. Türkiye çok doğru bir politika belirledi, iki tarafla da kapılarını açık tuttu. Sayın Putin ile Türkmenistan'da Cumhurbaşkanımız bir görüşme yapacak. Bu görüşmeler son derece önemli. Sayın Zelenski ile de aynı şekilde görüşmeler devam ediyor. Dolayısıyla Türkiye, her alanda olduğu gibi, dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi, küresel düzeyde olduğu gibi barıştan yana, diplomasiden yana, her tarafla diyalog içinde olan bir güç" dedi.
Türkiye ile Umman arasında anlaşmalar imzalandıTürkiye ile Umman arasında, koordinasyon konseyi kurulması, askeri iş birliği, savunma sanayisi, maden ve enerji, vize muafiyeti başta olmak üzere pek çok alanda anlaşma imzalandı.
Yücel: Burada net ve bütüncül bir yol haritasına ihtiyacımız var2'nci İstanbul Dünya İslam Ekonomisi Zirvesi'nde, 'İslam Ekonomisi Araçları ve Kurumları için İletişim ve Pazarlamanın Dinamikleri' başlıklı panelin moderatörlüğünü yapan Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi İletişim Dairesi Başkanı Gökhan Yücel, "İslami finansta giderek artmakta olan ana akım, finansal anlatılarda giderek daha az görünmektedir. Aynı şekilde küresel finansal piyasalarda da potansiyelini tam olarak karşılaması için çalışılması, performans, inovasyon ve küresel etkinin yaratılması gerekmektedir. Burada net ve bütüncül bir yol haritasına ihtiyacımız var" dedi.
Bakan Şimşek: İslami finansman bize faydalı bir güzergah ortaya çıkarabilirİstanbul Dünya İslam Ekonomisi Zirvesi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İslami finansman, günümüzde karşılaştığımız zorlukları düşündüğümüzde bize aslında çok faydalı bir enstrüman ve faydalı bir güzergah ortaya çıkarabilir. Refahın eşit bir şekilde paylaşılabilmesi için bizim temel mesajımız bu" dedi. Programda bir konuşma yapan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ise, "İnsan merkezli ekonomi kavramını güçlendirmemiz gerekiyor. Üretim, tüketim, dağıtım ve finansın merkezinde etik, şefkat ve sorumluluğun olduğu bir modelden bahsediyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faize dayalı ekonomik nizamın değişmesi için mücadeleden geri durmayacağız2'inci İstanbul Dünya İslam Ekonomisi Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şahsen faizsiz ekonomi özlemimi bundan sonra da gür bir seda ile dillendirmeye devam edeceğim. Tıpkı 'Dünya beşten büyüktür' itirazımızda olduğu gibi, faize dayalı ekonomik nizamın değişmesi için de mücadeleden geri durmayacağız. Bunu yaparken sadece itirazla yetinmeyecek, alternatiflerini de üretecek, alternatif çözümlerin toplumda yaygınlaşması için çaba harcayacağız" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda 'İmamoğlu' tartışmasıTBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması, CHP ile AK Partili vekiller arasında tartışmalara neden oldu.
Türkiye Varlık Fonu ilk kez Hazine garantisi olmadan sendikasyon kredisi sağladıTürkiye Varlık Fonu (TVF), 1,1 milyar avro değerindeki sendikasyon kredisi sürecini ilk kez Hazine garantisi olmadan tamamladı. TVF'den yapılan açıklamaya göre, 12 ülkeden 20 bankanın katılımıyla temin edilen toplam 837 milyon avroluk ve 285 milyon dolarlık sendikasyon kredisinin vadesi iki yıl olarak belirlendi.
TVF'nin ekonomiye kattığı değer büyüyorTürkiye Varlık Fonu'nun (TVF) 2023 yılı mali tabloları ve faaliyetleri ile ilgili denetim raporları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. TVF Genel Müdürü Arda Ermut, TVF'nin konsolide net dönem karının 225 milyar TL’den yaklaşık 321 milyar TL’ye çıktığını belirterek, "Amacımız, gelecek nesillere ekonomisi güçlü bir ülke bırakmak" dedi.
TJK Başkanı Serdal Adalı'dan ikramiye ve prim artışı müjdesiTürkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı, TAY TV ve TJK TV ortak yayınında Gündem Özel programına konuk oldu. Enver Arslan moderatörlüğünde TAY TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Cantınaz, duayen yarış yazarı Atahan Zilcioğlu ve efsane jokey Süleyman Akdı’nın sorularını yanıtlayan Adalı, yarışçılık camiasına müjdeler verirken son 1 yıl içerisinde yapılan faaliyetler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye güvenen hiç kimse pişman olmadıAlbaraka İslami finans zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son 21 yılda Türk ekonomisine tarihi başarılar yaşatmış bir hükümet olarak katılım finans alanında ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz. Özellikle Asya, Avrupa ve Afrika'nın tam kalbinde yer alan İstanbul'u küresel finans ve katılım finans merkezlerinden biri yapacağız. Burada bulunan kardeşlerimiz çok iyi biliyor ki Türkiye'ye güvenen hiç kimse pişman olmadı. Kazandırarak kazanmayı amaçlayan hiçbir müteşebbis, ülkemize yatırım yaptığı için sonradan nedamet duymadı. Bundan sonra da kazan kazan temelinde iş birliklerimizi ilerleteceğiz. Türkiye'nin ekonomisine, üretimine, istihdamına, ihracatına, finans sektörüne katkı sağlamayı amaçlayan her türlü girişime destek vereceğiz" dedi.
Türkiye Varlık Fonu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.