Tuzla Gölü'nde geleneksel yöntemle tuz hasadı başladı
Tuzla Gölü'nde geleneksel yöntemle tuz hasadı başladıKayseri'nin Sarıoğlan ilçesindeki Tuzla Gölü'nde, bölge halkının yerel yöntemlerle yaptığı ve ‘beyaz ekmek’ adını verdiği tuzun hasadı başladı. 30 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Ferdi Varol (43), “Sabah 04.30’da mahalleli olarak geliyoruz, 10.00’da da işimizi bitirip gidiyoruz. Geçen sene tuz olmadığı için bu yıl tuz daha kıymetli oldu. Biz de tuz çıkarmayı özlemiştik” dedi.
28.07.2025Video
Tuzla Gölü'nde geleneksel yöntemle tuz hasadı başladı
Tuzla Gölü'nde geleneksel yöntemle tuz hasadı başladıKayseri'nin Sarıoğlan ilçesindeki Tuzla Gölü'nde, bölge halkının yerel yöntemlerle yaptığı ve ‘beyaz ekmek’ adını verdiği tuzun hasadı başladı. 30 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Ferdi Varol (43), “Sabah 04.30’da mahalleli olarak geliyoruz, 10.00’da da işimizi bitirip gidiyoruz. Geçen sene tuz olmadığı için bu yıl tuz daha kıymetli oldu. Biz de tuz çıkarmayı özlemiştik” dedi.
28.07.2025Foto Galeri
Tuzla Gölü'nde geleneksel yöntemle çıkarılan tuz, bu yıl kuraklık nedeniyle çıkarılamadı
Tuzla Gölü'nde geleneksel yöntemle çıkarılan tuz, bu yıl kuraklık nedeniyle çıkarılamadıKayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Palas Mahallesi'ndeki Tuzla Gölü'nde, bölge halkının yerel yöntemlerle yaptığı tuz hasadı, bu yıl yüksek sıcaklıklar ve yağışların az olması nedeniyle ilk kez yapılamadı. Bölgede 30 yıldır tuz çıkardığını ve gölde batmamak için kendi geliştirdiği, 'helik' adını verdiği tahta ayakkabıları giydiğini söyleyen Bekir Dikmen (65), "2 yıldır tuz çıkarmakta çok zorlanıyoruz. Geçen yıl az da olsa tuz çıkarıp, gelir elde etmiştik. Bu yıl hiç çıkaramadım" dedi.
5.08.2024Foto Galeri