Son dakika Ulaştırma ve Altyapı Bakanı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.496 ulastirma ve altyapi bakani haberi bulunmuştur.
Bakan Uraloğlu, okul saldırısında ölen Adnan'ın ailesini kabul ettiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki saldırıda hayatını kaybeden 5'inci sınıf öğrencisi Adnan Göktürk Yeşil'in (11) ailesini kabul etti.
Bakan Uraloğlu: PTT'de posta ve kargo gönderi sayısı 210 milyona ulaştıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2026 yılının ilk yarısında Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT) tarafından toplam taşınan posta ve kargo gönderi sayısı 210 milyona ulaştı. Kargo gönderi hacmi ise geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 17 arttı" dedi.
Bakan Uraloğlu: Yerköy-Kayseri YHT Hattı, Türkiye Yüzyılı’nın ulaşım vizyonunun somut bir ifadesidirUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı, Türkiye Yüzyılı’nın ulaşım vizyonunun somut bir ifadesidir. Bu hat, sadece ray döşemek değil; refahı uzatmaktır, milletimizin hayatını kolaylaştırmaktır. Çalışmalarımızı bitirdiğimizde, ülkemizin bir prestij projesini daha başarıyla tamamlamanın gururunu yaşayacağız” dedi.
Filistin Posta İdaresi'nden PTT'ye teşekkür mektubuFilistin Posta İdaresi, Filistin'in uluslararası posta hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesine sağladığı destek için Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) AŞ'ye teşekkür mektubu gönderdi.
Antalya Havalimanı'na yeni kuleUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı Genişleme Projesi kapsamında yapımı devam eden hava trafik kontrol kulesi ve teknik blok inşaatlarında çalışmaların planlandığı şekilde sürdüğünü belirterek, hava trafik kontrol kulesinin betonarme imalatlarında 46 metre seviyesine ulaşıldığını açıkladı.
Türk lokomotifi Afrika'ya ihraç edildiULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli dizel-elektrikli manevra lokomotifi DE 10000'in Tanzanya'ya ihraç edildiğini duyurdu.
Türk lokomotifi Afrika'ya ihraç edildiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli dizel-elektrikli manevra lokomotifi DE 10000'in Tanzanya'ya ihraç edildiğini duyurdu.
Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı günlük yolcu rekoru kırdıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın 1 Ağustos'ta 289 bin 260 yolcuya hizmet vererek Türkiye ve Avrupa'da tüm zamanların en yüksek günlük yolcu sayısına ulaştığını açıkladı.
Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pistinde çalışmalarda son aşamaya gelindiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pistinde çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirterek, yeni pistin hizmete alınmasıyla operasyonel kapasitenin artacağını, taksi sürelerinin azalacağını ve dörtlü pist işletmeciliği hedefine önemli katkı sağlanacağını duyurdu.
Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu bittiğinde Hürmüz Boğazı daha az konuşulacakULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak ile Kalkınma Yolu'na ilişkin imzalanan protokolde görüş ayrılığı olmadığını söyleyerek, "Biz bu projeyi bitirdiğimiz zaman artık Hürmüz Boğazı veya kritik su yolları daha az konuşuluyor olacak. Eğer biz bugün Kalkınma Yolu'nu bitirmiş olsaydık Hürmüz Boğazı bugün dünyanın bu kadar gündemine oturmamış olurdu" dedi
Bakan Uraloğlu'nın katılımıyla 1,72 milyar dolarlık TURKA imtiyaz hakkı sözleşmesi imzalandıTürkiye'de 81 ilde araç muayene istasyonlarının yapımı, bakımı, işletilmesi ve araç muayene hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin 2027-2047 dönemi İmtiyaz Hakkı Sözleşmesi imzalandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve TURKA'nın imza attığı sözleşmeyle yeni nesil araç muayene sistemi için geri sayım başladı. Yaklaşık 3 milyar dolarlık yatırım programı kapsamında kurulacak yeni nesil araç muayene altyapısı için işletme hakkı bedeli olarak 1,72 milyar dolar hazineye peşin ödeme gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bugün imzalarını attığımız ihale sürecini tamamladık. Arazideki araç muayene istasyonlarının kurulumları başladı. Toplamda 352 tane araç muayene istasyonuyla vatandaşımıza hizmet edeceğiz” dedi.
Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu bittiğinde Hürmüz Boğazı daha az konuşulacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak ile Kalkınma Yolu'na ilişkin imzalanan protokolde görüş ayrılığı olmadığını söyleyerek, "Biz bu projeyi bitirdiğimiz zaman artık Hürmüz Boğazı veya kritik su yolları daha az konuşuluyor olacak. Eğer biz bugün Kalkınma Yolu'nu bitirmiş olsaydık Hürmüz Boğazı bugün dünyanın bu kadar gündemine oturmamış olurdu" dedi.
Yabancı plakalı araçların geçiş ücretlerine düzenlenemeUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yabancı plakalı araçların ücretli kara yollarındaki geçiş ücretleri, idari para cezaları ve tahsil süreçlerine ilişkin hükümleri yeniden düzenledik" dedi.
Bakan Uraloğlu, icazet törenine katıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’da hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 623 öğrenci için düzenlenen icazet merasimine katıldı. Uraloğlu, “Elbette görevimiz sadece Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek değildir. Asıl olan, onun bizlere emrettiklerini hayatımıza taşımak, günlük yaşantımızda yaşamak ve yaşatmaktır. Kur’an-ı Kerim sadece okunacak veya ezberlenecek bir kitap değil; doğumdan ölüme kadar hayatımıza rehberlik eden ilahi bir kılavuzdur” dedi.
Bakan Uraloğlu: Yalova-Armutlu Yolu seyahat süresini 1 saatten 30 dakikaya düşürdükUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yalova-Armutlu Yolu projemiz sayesinde seyahat süresini 1 saatten 30 dakikaya düşürdük. Böylece zamandan 240 milyon lira, akaryakıttan 20 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 260 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu yıllık 900 ton azaltarak çevreye ve iklim dostu ulaşıma önemli katkı sunacağız" dedi.
Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.