Son dakika yüksek hızlı tren haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yüksek hızlı tren gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yüksek hızlı tren haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 786 yuksek hizli tren haberi bulunmuştur.
Ankara'da NATO Zirvesi için yoğun güvenlik önlemleriAnkara'da 7-8 Temmuz'da gerçekleştirilecek 36'ncı NATO Zirvesi kapsamında başkentte, 56 bin güvenlik personeli görev yapacak. Şehir genelindeki yaklaşık 6 bin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamerası aktif olarak kullanılacak, ihtiyaç duyulan bölgelerde helikopter destekli denetimler gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi en uzun ve en hızlı metro hattıyla buluşturuyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, M11 Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 22 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Arnavutköy kısmının açılış törenine katıldı. Tören alanına sürücüsüz metroyla giden Erdoğan, indiğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, "Halkalı - Arnavutköy metro projemizi bugün tamamlayarak Türkiye'yi en uzun ve en hızlı metro hattıyla buluşturuyoruz. Açılışını yaptığımız yeni hat sayesinde seyahat sürelerini de ciddi manada azaltıyoruz. Halkalı - İstanbul Havalimanı arasını 30 dakikaya, Halkalı - Göktürk arasını 43 dakikaya, Halkalı - Kağıthane arasını 54 dakikaya, Halkalı - Gayrettepe arasını ise 57 dakikaya düşürüyoruz. Küçükçekmece - Kemerburgaz arası 50 dakikaya inerken, Başakşehir - Kağıthane arası da inşallah 48 dakika olacaktır. Projenin 25 senede vakitten 117 milyon saat tasarruf ettirmesini, ekonomik faydanın ise toplam 935 milyon avroyu bulmasını bekliyoruz" dedi.
Bakan Uraloğlu: Dünyanın en uzun metro hatlarından birini tamamlamış oldukUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 19 Haziran Cuma günü açılışı yapılacak Halkalı Metro Hattı'nda konuştu. Bakan Uraloğlu, "Yarın hizmete açacağımız Halkalı-Arnavutköy kesimiyle 69 kilometre uzunluğuyla tamamı yeraltında olan metro sınıfında; Türkiye’nin en uzun ve en hızlı, dünyanın da en uzun metro hatlarından birini tamamlamış olduk. Bu son kesimimiz 22 kilometre uzunluğunda olup 5 yeni istasyon içermektedir" diye konuştu.
Ankara Havalimanı'na 140 metrelik yeni köprüUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Havalimanı Bağlantı Yolları Projesi kapsamında, ağırlığı neredeyse Eyfel Kulesi'ne eş değer olan 10 bin tonluk ve 140 metrelik köprünün tabliyesini Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemle yerine yerleştirdiklerini duyurdu.
Türkiye ve Suudi Arabistan arasında ulaştırmada iş birliğiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan programı kapsamında Ulaştırma ve Lojistik Hizmetler Bakanı Saleh bin Nasser Al-Jasser ile görüştü. Toplantı kapsamında demir yolu ve lojistik alanlarında iki mutabakat zaptı imzalandı.
Bakan Uraloğlu: Mersin limanları, ticaret yollarına yüksek hızda bağlanacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı projesine ilişkin, "Hattımız Mersin limanlarını Orta Koridor ve Kalkınma Yolu’na yüksek hızda bağlayacak, yük ve yolcu taşımacılığında süreleri kısaltarak bölgesel ticaretin hızlanmasına önemli katkı sunacak" dedi.
Bayramda demir yolunda 18 bin 644 kişilik kapasite artışıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebine yanıt vermek için YHT, anahat ve bölgesel trenlerde toplam 18 bin 644 kişilik kapasite artışı sağlayacaklarını bildirdi.
Bakan Uraloğlu: Hızlı tren hattı ile Suudi Arabistan'a kadar gideceğizUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hızlı trenle biz Karaman'dan Akdeniz'e inşallah ulaşmış olacağız. Sadece Konya'ya, İstanbul'a, Ankara'ya değil Akdeniz'e de ulaşmış olacağız. Bir taraftan aynı hızlı tren hattıyla şimdilik Gaziantep'e kadar giden bölümde oralara kadar gitmiş olacağız. İlerleyen zamanda biz bu tren hattıyla Irak'ın Basra limanına kadar gitmiş olacağız. Biz bu hattı oraya da bağlayarak esasında Suriye'den, Ürdün'de, Suudi Arabistan'a kadar gideceğiz" dedi.
Ankara-Sivas YHT Hattı'nı 3 yılda 2 milyon 356 bin yolcu kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete açılan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nda 3 yılda 2 milyon 356 bin 815 yolcuya hizmet verildiğini duyurdu.
Bakan Uraloğlu: Biz laf değil eser üretiyoruzUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Biz laf değil eser üretiyoruz. Biz vaatte kalanlarda değil sözünü icraata dönüştürenlerdeniz. 'Onlar konuşur, AK Parti yapar' şiarıyla yolumuza devam ediyoruz" dedi.
Bayramda otoyol ve köprülerden 12,3 milyon araç geçtiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı döneminde otoyol ve köprülerden toplam 12 milyon 338 bin 48 araç geçişi gerçekleştiğini açıkladı.
Bakan Uraloğlu: Hızlı tren fabrikamızı bu yıl hizmete almayı planlıyoruzUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hızlı tren fabrikamızı bu yıl içerisinde hizmete almayı planlıyoruz. Tesisimizin devreye girmesiyle birlikte ülkemizin ihtiyaç duyduğu hızlı tren setlerini kendi imkanlarımızla üreteceğiz" dedi.
Ramazan Bayramı’nda trenlerde 8 bin 898 kişilik kapasite artışıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı’nda artan yolcu talebine yanıt vermek için yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde toplam 8 bin 898 kişilik kapasite artışı sağlayacaklarını bildirdi.
Bakan Uraloğlu: Yüksek hızlı trenlerle 110 milyon yolcu seyahat ettiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yüksek hızlı tren hattı Ankara-Eskişehir hattının 17'nci yılını geride bıraktığını belirterek, "Yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar yaklaşık 110 milyon yolcu seyahat etti" dedi.
Bursa, Yüksek Hızlı Tren ağına katılan 12'nci il olacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Projesi kapsamında Bursa-Osmaneli kesiminde çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, hattı bu yılın ikinci yarısında tamamlamayı hedeflediklerini ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) ağına katılacak 12'nci ilin Bursa olacağını ifade etti.
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 2053 yılına kadar, 28 bin 590 kilometreye yükseltmeyi planladıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Demiryolu ağımızı 2028’e kadar 17 bin 287 kilometreye, 2053 yılına kadar ise 28 bin 590 kilometreye yükseltmeyi planladık. Ancak bizim vizyonumuz sadece demiryolu ağ uzunluğunu artırmak değil; bu hatlarda kullanılan her aracı, her bileşeni de yerli ve milli imkanlarla üretmek, geliştirmek. Bu vizyonun en somut temsilcisi ise yüzyılı aşan tecrübesiyle ana ve kritik demiryolu bileşenlerini üreten, bölgemizin en büyük raylı sistem araç üreticisi TÜRASAŞ’tır” dedi.
Yüksek Hızlı Tren ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.