Geri Dön
Spor “Jimnastik, çocukların hem bedensel hem zihinsel gelişimini destekliyor”

“Jimnastik, çocukların hem bedensel hem zihinsel gelişimini destekliyor”

Çocukların spora erken yaşta başlamaları gerektiğini belirten Gymnastics Plus kurucusu Mukaddes Ekim, “Jimnastik, çocukların hem bedensel hem zihinsel gelişimini destekliyor. Spora özellikle jimnastikle başlayan çocuklar ise aslında diğer tüm spor branşlarının da temelini hazırlıyor” dedi.

“Jimnastik, çocukların hem bedensel hem zihinsel gelişimini destekliyor”

 

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte çocukların uzun saatler boyunca tablet, telefon, oyun konsolu gibi cihazlarla vakit geçirdiklerini, buna karşın sosyalleşebilmeleri ve daha sağlıklı olmaları için spora yönlendirilmelerinin şart olduğunu ifade eden Mukaddes Ekim, " Teknolojik cihazların kullanımı artık çok küçük yaşlara düştü. Bununla birlikte özellikle büyük şehirlerdeki çocukların hareket alanı çok kısıtlı olması bedensel aktiviteye duyulan ihtiyacı artırıyor. Günde en az 1 saat hareket eden çocukların hem fiziksel hem de zihinsel olarak olumlu yönde geliştiğini görüyoruz" diye konuştu. 

“SPORU GÜNLÜK HAYATLARININ BİR PARÇASI HALİNE GETİRMESİ GEREKİYOR”

Düzenli olarak jimnastik yapan çocuğun boy ve kilosunun da orantılı ilerlediğini söyleyen Ekim, “Çocukların hem bedensel hem de zihinsel olarak sağlıklı bireyler olabilmeleri için sporu günlük hayatlarının bir parçası haline getirmesi gerekiyor. Spora özellikle jimnastikle başlayan çocuklar ise aslında diğer tüm spor branşlarının da temelini hazırlıyor. Çünkü jimnastik yapan çocuklar daha esnek olurken, denge, güç ve kondisyonunu da geliştiriyor. Düzenli olarak jimnastik yapan çocuğun boy ve kilosu da orantılı ilerlerken, duruş bozukluklarının da önüne geçiliyor” ifadelerini kullandı. 

“JİMNASTİK, GRUP ÇALIŞMALARINA UYUM SAĞLAMA KONUSUNDA ÇOCUKLARI DESTEKLİYOR” 

Jimnastiğin birçok açıdan faydası olduğunu söyleyen Mukaddes Ekim, “Jimnastik yapmak, stres ve hiperaktivite bozukluğunda daha sakin davranış sergileme, grup çalışmalarına uyum sağlama gibi konularda da çocukları destekliyor. Firma olarak biz de çocuklara daha sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için jimnastik gibi sporları erken yaşta sevdirmek, teşvik etmek ve potansiyellerini açığa çıkarmak için profesyonel ekibimizle çalışıyoruz. Spor salonumuzda 3 ila 13 yaş yaş grubundaki çocuklar için farklı eğitimler sunuyoruz. Uzun vadeli plan ve programlarımızı uygulayarak geleceğin yıldız sporcularının yetişmesinde rol oynuyoruz. Gelecekte dünya şampiyonu olacak bireyler yetiştirmenin hayalini kuruyoruz” diye konuştu.