00:41U-14 liginde futbolcuların maç sonu tekmeli yumruklu kavgası kameradaGördes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen 22 Mayıs'ta saat 22.30 sıralarına, Gördes - Köprübaşı kara yolunda yaptıkları denetimde TIR şoförü A.B.'nin kullandığı otomobili durdurdu. Yapılan kontrolde A.B.'nin 0.75 promil alkollü olduğu tespit edildi. Yasal alkol sınırı olan 0.50 promili geçtiği gerekçesiyle A.B.'ye 6 bin 439 TL idari para cezası uygulanıp, ehliyetine 6 aylığına el konuldu. A.B., otomobil kullanırken alkollü yakalandığı için sadece 'B' sınıfı ehliyetine el konulması gerekirken motosiklet (M), kamyon ve çekici (C1) ve otobüs ile minibüs (D) sınıfı sürücü belgeleri için de yaptırım uygulanmasını avukatı Alperen Ekici aracılığıyla yargıya taşıdı.
Gördes Sulh Ceza Hakimliği, A.B.'nin ehliyetindeki 'B' dışındaki sınıflar için uygulanan yaptırımın kaldırılması talebini reddetti. Bunun üzerine konu üst mahkeme olarak, Akhisar Sulh Ceza Hakimliği'ne taşındı. Akhisar Sulh Ceza Hakimliği, talebi uygun bulup, sadece B sınıfına yaptırım uygulanmasına karar verdi.
‘KARAR ON BİNLERCE VATANDAŞIMIZI YAKINDAN İLGİLENDİRECEK’
A.B.'nin Avukatı Alperen Ekici, kararın emsal niteliğinde olduğunu belirtip, "Müvekkilime para cezası uygulanıp ehliyetine 6 aylığına el konuldu. Ancak müvekkilim TIR şoförü. Geçimini işinden sağlıyor. Alkollü kullandığı araç otomobil. İhlali nedeniyle TIR ehliyeti veya otobüs, minibüs gibi farklı araçları kullanma yetkisinin de engellenmesini hukuka aykırı gördük. Konuyu yargıya taşıdık. Mevzuatta ‘Ehliyetine el konulur’ deniyor. Ancak uygulayıcı ya da yargının bunu, geniş yorumlamaması gerekiyor. Burada ehliyetindeki diğer sınıflara da el konulması orantısız bir yaptırım oluyor. Mahkeme, Türkiye'deki on binlerce vatandaşımızı yakından ilgilendirecek emsal karara imza attı. Mahkeme dedi ki 'B sınıfı ehliyetine el koy ancak diğer sınıf ehliyetlerini kişiye iade et.' Bu gerçekten önemli. Benzer durumla karşılaşan vatandaşlarımızın konuyu yasal süresi içinde yargıya taşısın. Bu şekilde mağduriyetten kurtulabilirler" dedi.
01:17Fatih'teki kurye cinayetine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı
00:48Kader’in babası kim?
01:0217 yaşındaki Deniz'in öldürüldüğü kavga güvenlik kamerasında
02:20Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarında yoğunluk
05:44Kayseri'de geçen yıl don nedeniyle hasat yapılamayan kayısı ağaçlarında 13 bin ton rekolte hedefi
01:24Sel suları nedeniyle Sızır Şelalesi, çamur renginde akmaya başladı
06:25Avcılar'da bir binada iki çöp ev birden; 3 kamyon atık çıkarıldı