01:00Sinem Ünsal sanal medyada beğeni topladıYaz aylarında sıcaklığın etkisini gösterdiği kentlerden Adana, Gaziantep ve Diyarbakır’da bazı çocuklar ve gençler serinlemek için ölüm tehlikesini hiçe sayarak sulama kanallarında yüzüyor. Bu nedenle her yıl onlarca çocuk kanallarda boğuluyor. Adana'da yılbaşından bu yana 15, Diyarbakır'da 8, Gaziantep'te ise 7 kişi, boğuldu.
‘YÜZME DEĞİL SULAMA İÇİN KURULAN YAPILAR’
Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Tolga Çelik, boğulmalara karşı uyarılarda bulundu. Ölüm tehlikesine dikkat çeken Çelik, serinlemek isteyenlere ücretsiz havuzları önerdi. Sulama kanallarında akıntının oldukça hızlı olduğuna dikkati çeken Çelik, tarım arazilerini sulamak için dizayn edilen yapılar olduğunun altını çizdi. Orada yüzen kişilerin bu sebeple hiçbir zaman güvende olamayacağını belirten Çelik, şöyle devam etti:
"Bu çocuklarımızı, gençlerimizi önce aileleri bilgilendirmeliler. Çok iyi yüzme bilen birinin dahi sulama kanallarına girmemesi gerekiyor. Yüzme bilen ya da bilmeyen için boğulma riski aynı. Çocuklarımız serinlemek için ücretsiz yüzme havuzları tercih etmeliler. Bu tür yerlerde eğitmenler eşliğinde güvenli şekilde suda durma becerisini ve yüzmeyi öğreniyorlar. Sulama kanalına giren kardeşlerimiz bir an öce bu alışkanlıklarından vazgeçip havuzlara gitmeliler."
Adana’nın Yüreğir ilçesinde sulama kanalında yüzerek serinlemeye çalışan çocuklar, uyarılara rağmen tehlikeye aldırış etmedi.
00:41Nesli tehlike altında olan vaşak, ağaçta görüntülendi
00:27Avustralya’da plajda silahlı saldırı: 12 ölü, 29 yaralı
00:25Kırmızı bülten, kırmızı difüzyon ve ulusal seviyede aranan 24 suçlu Türkiye'ye getirildi
03:15Rize’nin yüksekleri beyaza büründü
01:12Iğdır’da 11 kaçak göçmen ve 3 organizatör yakalandı
02:00Geminbeli Geçidi'nde 'kar' güzelliği
00:24Drift yapan sürücünün ehliyetine el konuldu, 46 bin TL ceza kesildi