Oynatma Listesi
VİDEO

BTC League FIFA Espor Turnuvası’nda şampiyonluk kupası Digital Athletics’in oldu

BtcTurk sponsorluğunda düzenlenen Be The Champion League’de (BTC League) şampiyonluk kupasını Digital Athletics kaldırdı. Digital Athletics kupayı, DenizBank İstanbul Wildcats ile yaptığı final mücadelesini 3– 2 kazanarak elde etti. Digital Athletics oyuncusu İsmail Can, “Dijital Athletics olarak her zaman iddialıyız. Turnuvada zorlandığımız anlar oldu ama ümidimizi hiç kaybetmedik, kupamızı aldık. Diğer sezonları da kazanmak için burada olacağız” dedi.

Türkiye’nin kapsamlı FIFA Futbol Ligi olan Be The Champion League (BTC League) bu yıl son kez gerçekleştirildi. 1 Aralık’tan bu yana süren karşılaşmalarda 8 takım; Fenerbahçe Espor, Galatasaray Espor, Digital Athletics, IF Parla Esports, DenizBank İstanbul Wildcats, FUT Esports, Team Demiral ve Fire Flux Esports kıyasıya mücadele etti.

 

Heyecan dolu turnuvada final maçı öncesi, Galatasaray Espor, Digital Athletics, FUT Esports ve DenizBank İstanbul Wildcats adını play-off’lara yazdırdı. Yarı finalde eşleşmeler ise Galatasaray Esport ve DenizBank İstanbul Wildcats şeklinde oldu. İlk eşleşmede kazanan DenizBank İstanbul Wildcats adını finale yazdırdı ve ikinci eşleşmenin kazananı Digital Athletics ile şampiyonluk maçına çıktı.

 

DİGİTAL ATHLETİCS KUPAYI 5 MAÇ SÜREN FİNAL SERİSİ SONUNDA KALDIRDI

 

Sunuculuğunu Murat Yenersoy ve Tuna Yurdakul’un yaptığı, İstanbul Maslak ESA Espor Arena’da düzenlenen turnuvanın finalinde Digital Athletics için ‘isopowerr’ ismiyle İsmail Can Yerinde ve ‘joinkk’ ismiyle Kerem Korkmaz, DenizBank İstanbul içinse ‘dougjudy7_’ ismiyle Berk Taşçı oyunculuk yeteneklerini ortaya koydu. 4-5, 3-1, 7-2, 1-5’lik skorların ardından son maçı 4-2 kazanan Digital Athletics, Be The Champion League’in 3. sezonunun kazananı oldu.

 

“HİÇBİR MAÇ BİRBİRİNE BENZEMEDİ, HER EŞLEŞME AYRI BİR HEYECAN YARATTI”

 

Turnuva sonrası değerlendirmelerde bulunan BtcTurk Marka Uzmanı Ertan Ece, “Dünya Kupasının ilk gününde 8 takımla bir ay önce turnuvamıza başladık. Türkiye’de Süper Lig, Dünya Kupası derken futbol ikliminde rahatlama meydana gelmişti biz de rekabeti espora taşıyalım istedik. 8 takımla FIFA alanında başlayan rekabet, bugün 4 takımla devam etti. Fut Esports, Dijital Athletics, Denizbank Wildcats ve Galatasaray Espor takımlarının sert mücadelesini izledik. Finalde Berk’in ve Galatasaray’ın varlığı da çok önemliydi. Berk’in Galatasaray’ı yarıfinalde elemesinden sonra herkes neler olacağını merakla beklemeye başladı. Hiçbir maç birbirine benzemedi, her eşleşme ayrı bir heyecan yarattı. Favorinin kim olduğu her dakika değişti, biz de çok heyecanlıydık. 1 ay süren mücadele sonunda ise bir şampiyonumuz çıktı” açıklamasını yaptı.

 

“ŞAMPİYON TAKIMI OYUNCULARIN ARKADAŞLIKLARI VE BİRBİRLERİNİ TANIMALARI BELİRLİYOR”

 

Birkaç ay içinde bir turnuvayla daha tekrar bir araya geleceklerini söyleyen Ertan, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Şampiyon olmak için takımların kadroları da kendi içinde değişiklik gösteriyor. Bugün burada gördüğümüz birçok oyuncu, bir önceki turnuvada başka bir takımdaydı. Oyuncular yanına iyi anlaştıkları arkadaşlarını almaya, rakip arkadaşlarını koçları gibi yanlarına oturtmaya başlıyor ve böylelikle takım içindeki transfer dengelerini de kendileri belirliyor. Burada kimle iyi anlaştıklarını görmeye başladılar. Bence ilk iki turnuvanın sonunda burada oluşan takım şampiyon oldu. Dördüncü turnuvada ise takım isimleri benzer olsa da kadrolar ve yanlarındaki arkadaşları değişecek. Şampiyon takımı oyuncuların arkadaşlıkları ve birbirlerini tanımaları belirliyor diye düşünüyorum.”

 

“İLK SEZONUMUZDA KUPAMIZI ALDIK, DİĞER SEZONLARI DA KAZANMAK İÇİN BURADA OLACAĞIZ”

 

Bu sezon ilk defa Dijital Athletics bünyesinde oynamaya başladığını söyleyen 24 yaşındaki İsmail Can “İlk sezonumuzda ilk kupamızı almak bizi ekipçe çok mutlu etti. Sezonu daha fazla kupayla kapatmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu turnuvada da ümidimizi hiç kaybetmedik, zorlandığımız anlar oldu. Final maçı da toplam 5 maç üzerinden oynandı, daha erken bitirebilirdik ama olmadı. Yarı final ve final çok zordu, kazandığımız için mutluyuz. Dijital Athletics olarak her zaman iddialıyız. İlk sezonumuzda kupamızı aldık, diğer sezonları da kazanmak için burada olacağız” dedi.

 

“HEDEFİMİZ HER ZAMAN BU KUPAYI EVİMİZE GÖTÜRMEK OLACAK”

 

Dijital Athletics bünyesinde oyuncu ve koç olan 29 yaşındaki Kerem Korkmaz ise “Hazırlanmıştık, ilk senemiz. Dijital Athletics adına ilk sezonumuza rağmen çok iyi işler başardığımızı düşünüyorum. Kupayı başlangıç olarak görüyoruz. Önümüzdeki kupaları da kazanmak için hazırlanıp o yönde adımlar atmayı düşünüyoruz. Tamamen kazanabileceğimize inanarak bu yola çıktık, ona göre hazırlandık ve bugün burada kupamızı taşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Dijital Athletics FIFA menajeri 35 yaşındaki Sergen Sermez de “Bizim için güzel bir sezon oldu. Tüm arkadaşlarımızla birlikte çok emek verdik. Buradan Serhan’ı ve Kaan’ı da tebrik ederim, çok güzel performanslar izledik, harika bir finaldi. Kazandığımız için mutluyuz, daha sonraki turnuvalarda da hedefimiz her zaman bu kupayı evimize götürmek olacak.

 

TOPLAMDA 250 BİN TL’YE ULAŞAN ÖDÜLLER DAĞITILDI

 

2023 sürümüyle gerçekleşen FIFA Espor turnuvasında hem takımlar hem izleyiciler çeşitli hediyeler kazanma fırsatı yakaladı. Takımlara ve seyircilere toplamda 250 bin TL’ye varan ödüller dağıtılırken; sosyal medya hesaplarındaki duyurulara uygun şekilde BtcTurk'ü takip eden izleyiciler; PS5 oyun konsolu, oyuncu koltuğu, oyuncu klavyesi, A Milli Futbol Takımı forması ve futbol topu gibi hediyeler kazandı.

İSTANBUL, (DHA)-

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER